Ahojte... zaujímalo by ma, že keby som išla k psychológovi ohľadom nejakých rodinných problémov, ktoré by boli dosť vážne, aj tak to nikomu nepovie? myslím polícia, či nejaký sociálny úrad... veď on má povinnosť si to nechať pre seba či nie?
Hm... neviem čo máš na mysli takže by som bola rada keby si upresnila problém... Ale ak to je v rozpore so zákonom tak je povinný to povedať polícii.. teda... myslím...
sa popýtam dakoho, aj ja to chcem presne vedieť, ale nemal by podľa mňa, no radšej si to overím, lebo ak ide o niečo ako týranie, a podobné násilné veci, vraždy a zločiny...no, neviem neviem
tak ja chodim ku psychologicke a furt ked neviem ci mozem nieco povedat, tak povie, ze ona to nikomu nepovie, ze mozem hovorit...tak asi by to nemala nikomu hovorit...ak si to ty nezelas
psycholog je ako každy lekar, viazaný hypokratovou prisahou,
lenže ak ideo niečo vážne(ak ti neikto ubližuje alebop odobne veci) tak sa dostava do hlupej situacie, elbo ak oelkar musi mlcat a ako obcan SR musi upovedomit patrične urady...je to ťažke....
ak mas nejaký takýto problem, tak za prve ak enchces aby sa to rozmazavalo tak by si ho ty mala nechat zaprisahat že to epsunie dalej, ale ak je to niečo fakt take važne že by to trebalo nahalsit mala by si to dovolit....viac ti pomôcť asi nikto nemôže
mno myslim, ze keby mu nieco take povies, tak by sa ti najskor snazil nejako pomoct a istotne by nebezal hned na policiu. Podla bude velmi ustretovy a prezradi to niekomu inemu (policia, urady....) az v skutocne krajnych pripadoch myslim. Takze kludne chod za nim a povedz mu ze nechces, aby to islo dalej. Myslim, ze to pochopi
no takto... ide o drogy, ale nie u mňa, ja som nikdy nič neskúšala... ale rodičia s tým majú problém... navonok to nevidno ale mňa to po prvé trápi a po druhé ovplyvňuje tým že nevedia že to viem, a tým pádom sa schovávajú a vtedy mi nedovolia napr. ani vyjsť z izby sa napiť lebo sa boja odhalenia...
nejde o ťažké drogy, ale popravde ani neviem čo presne to oni berú... ale tesne pred tým sú už nervózni a potom úplne O.K.
@7 psycholog to nepovie, pretoze ako bolo napisane, je viazany lekarskym tajomstvom..len ti poradi co a ako, popripade moze urobit jedno- zavolat si tvojich rodicov
@9 Presne tak, psychológ a psychiater je veľký rozdiel.
Kým psychológ ti pomáha riešiť nejaké problémy, psychiater lieči psychické poruchy. Takže psychológ nieje viazaní Hippokratovou prísahou a je povinný pri vážnom porušení zákona uvedomiť úrady. Ale keď niesi zločinec (vrah alebo niečo podobné) tak sa ti bude snažiť pomôcť.
a on keď teda nie je lekár ako ste napísali v posledných príspevkoch, a môže o tých problémoch povedať niekomu inému, potom by tam ľudia s vážnejšími či intímnymi problémami nechodili nie?
#7 tak makke drogy to nebudu ked su taky nervozny a ako uz poniektory pisali psycholog to nemoze nahlasit ale keby sa to prevalilo tak skoncis bez rodicov na par rokov a to ej uz pruser
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
psycholog je ako každy lekar, viazaný hypokratovou prisahou,
lenže ak ideo niečo vážne(ak ti neikto ubližuje alebop odobne veci) tak sa dostava do hlupej situacie, elbo ak oelkar musi mlcat a ako obcan SR musi upovedomit patrične urady...je to ťažke....
ak mas nejaký takýto problem, tak za prve ak enchces aby sa to rozmazavalo tak by si ho ty mala nechat zaprisahat že to epsunie dalej, ale ak je to niečo fakt take važne že by to trebalo nahalsit mala by si to dovolit....viac ti pomôcť asi nikto nemôže
nejde o ťažké drogy, ale popravde ani neviem čo presne to oni berú... ale tesne pred tým sú už nervózni a potom úplne O.K.
Kým psychológ ti pomáha riešiť nejaké problémy, psychiater lieči psychické poruchy. Takže psychológ nieje viazaní Hippokratovou prísahou a je povinný pri vážnom porušení zákona uvedomiť úrady. Ale keď niesi zločinec (vrah alebo niečo podobné) tak sa ti bude snažiť pomôcť.
no a toto by teda dalej ist nemalo.... ak ti nejako neubližuju