Ahojte, chcela by som sa spýtať...ako to chodí s prospechovým štipendiom? Kedy sa podáva žiadosť a je tam stanovený nejaký minimálny počet kreditov? Skúšala som hľadať na nete, ale nemám v tom jasno, že ako to funguje na vysokej škole.... ďakujem
Na prospechové štipendium sa nepodáva žiadosť, bude ti pridelené automaticky pri dosiahnutí požadovaného prospechu. Žiadosť sa posiela iba na sociálne štipendium.
tak ako vravi @1 , studenti sa ram radia automaticky podla priemeru a poctu kreditov
a na to neexistuje vseobecna odpoved, ked kazda skola to ma inak asi
minimalny pocet kreditov mas nastaveny na kazdy semester aby ta vobec pustili dalej, neviem ci aj na kredity, tam skor priemer a potom kredity uz rozhoduju o prideleni stipendia, lebo aj ked niekto splna priemer, nemozu ho dat vsetkym vacsinnou, tak aby vosli do ciary
a u nas to je tusim 300e za priemer do 1,1 a 100e za priemer do 1,3
aha, vdaka za odpovede. Nevedela som, ze na prospechove sa neposiela nejako osobitne ziadost,ale ze automaticky v aise. Len dufam, ze to v tom aise najdem,ze mam nanho narok lebo tiez nie je dvakrát lahke sa v nom zorientovat.
S tymi kreditmi nam na zapise vraveli,ze musíme mat za akad. rok najmenej 52 a idealne je 60, lebo za bakalarsky stupen musíme mat dokopy 180. Tak som si dala na tento rok 55, tak neviem no...uvidíme. chodim na Praf UK, neviem kolko tam davaju...
automaticky, len ten priemer vkuse menia podľa rozpočtu, raz bolo do 1,7 potom už do 1,5 a je to odstupnovane a aj externým, aspon ma UMB, ale nie na každej škole
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
a na to neexistuje vseobecna odpoved, ked kazda skola to ma inak asi
minimalny pocet kreditov mas nastaveny na kazdy semester aby ta vobec pustili dalej, neviem ci aj na kredity, tam skor priemer a potom kredity uz rozhoduju o prideleni stipendia, lebo aj ked niekto splna priemer, nemozu ho dat vsetkym vacsinnou, tak aby vosli do ciary
a u nas to je tusim 300e za priemer do 1,1 a 100e za priemer do 1,3
S tymi kreditmi nam na zapise vraveli,ze musíme mat za akad. rok najmenej 52 a idealne je 60, lebo za bakalarsky stupen musíme mat dokopy 180. Tak som si dala na tento rok 55, tak neviem no...uvidíme. chodim na Praf UK, neviem kolko tam davaju...