Čaute kulturisti chcem sa spýtať že či mi je potrebný proteín aj keby dosiahnem stravou 2g na kilogram telesnej váhy bielkovín. A pomáha proteín k rýchlejšiemu naberaniu a vačšej sile pri tréningu rýchlejšie ?
tak proťak by som nepovažoval až za tak zbytočný...môže sa ti stať, že nebudeš celý deň doma a nebudeš mať nejak možnosť sa dobre najesť, tak aj ten shaker ti bude dobrý
Ale čoby!! 2g bielkovin na 1kg váhy máš sice vysoko dostacujuce množstvo ale bielkovin neni nikdy dosť. Čím viac sa nimi presytis tým lepšie.
rProteionove bielkoviny sa napríklad vstrebavaju veľmi rýchlo zato bielkoviny z mäsa napríklad kým ti to strávi stihnes aj 2 treningy......
Akože naberes aj bez proteinu ale určite ti nebude na škodu ak máš možnosť tak ho ber...
@vseotec všetko to ide aj stravou, tie doplnky sú všetky pre nedočkavých lenivcov ktorým sa nechce poriadne si vystavať jedálniček a čakať rok kým to naberú prirodzene.
alebo keby si bol fakt nejaký fakt vrcholový kulturista/športovec.
Neviem či to je ešte aktuálne ale povedal by som k tomu že kto cvičí a neužíva suplementy sa po pár rokoch dojebe možno po roku možno po troch rokoch... ide o to že pre teba možno nie je problém prijať také množstvo bielkoviny ale zničí ti to trávenie skús si pozrieť ako dlho sa trávi mäso napríklad a keď denne zješ pol kila mäsa tak by som sa nečudoval keby sa ti po roku zničí trávenie, ak neveríš choď sa opýtať svojho lekára... Pri suplementoch hlavne pri proteíne ide o to, že sa rovno vstrebáva netrávi sa obsahuje naštiepenú bielkovinu čiže úplne minimálne zaťažuje trávenie a navyše srvátkový proteín odkyseľuje organizmus... ak ti niekto napíše že som naturál neužívam doplnky tak je to totálne neznalý retard, ktorý ani nevie čo to je proteín a radí ti to len preto že si to on sám nemôže dovoliť a takisto to nemá v hlave v poriadku ten kto ti poradí gainer čo je najväčšia marketingová sračka, drahý cukor, ktorý by som nebral ani keby ho dostanem zadarmo. A značku doplnkov môžem odporučiť Czech Virus (nepoužívajú umelé farbivá ani chémiu) ale aj Optimum Nutrition sú ok. Ak niekto nesúhlasí s mojimi tvrdeniami nech argumentuje...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
rProteionove bielkoviny sa napríklad vstrebavaju veľmi rýchlo zato bielkoviny z mäsa napríklad kým ti to strávi stihnes aj 2 treningy......
Akože naberes aj bez proteinu ale určite ti nebude na škodu ak máš možnosť tak ho ber...
alebo keby si bol fakt nejaký fakt vrcholový kulturista/športovec.