Myslím, že nie. Skôr to býva špecifikované podľa témy, ako historický román, detektívny román, spôsobu písania ako román v listoch (epistolárny román), cieľovej skupiny čitateľov - ženský román, román pre deti, ale hentaké som ešte nepočula
mohol by byť tragický román, ale trebalo by vysvetliť na základe čoho je tragický, t.j. či sa zaoberá nejakou tragédiou, alebo ma tragický koniec, hl. hrdina je typicky hamletovsky tragická postava, atď.
@vewe pokiaľ viem, tragédia patrí pod drámu. Dráma sa delí na tragédiu a komédiu. próza je neveršovaná tvorba. Balada je správne epický útvar s prvkami lyriky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Zaujímavé, no. Tak sa pridržím názvu ,,román"" teda.
"Jednoducho román, na ktorého konci všetci tragicky pomrú."
Stručne a jasne vyjadrené
@ygor
Iba koniec, celkovo nie je až tak príliš tragický.
@rebell
Tragédia je práveže v dramatike, t.j. v divadelných hrách.
@matii
Však práve v tom je problém... ked niečo spĺňa všetky znaky románu, a pri tom to končí ako tragédia..
na tom nezáleží. Román je epický útvar veľkého rozsahu, tvorí dialógy, monológy, má zložitý dej, vystupuje tam mnoho postáva a bla bla..
na to tragédia, je divadelná hra. nemá rozprávača ani nič podobné...
balada je čistá lyrika.
keby že si chcel lyricko epickú vec, tak to je také Childe Haroldova púť od Georga Gordona.
to len také príklady na veci.
Ach, človek, tragédiou sa označujú len dramatické diela. A aj spätosť balady si nevystihla úplne presne.
@grietusha
Len by som doplnil, že si viem predstaviť aj lyricko-epickú baladu.
podla mna je spravne
Roman ktory nemôže skončiť dobre!