Mama mi v detstve čítavala Dobšinského a Osmijankove rozprávky. A prvá kniha, ktorú som prečítal bola nejaká detská na ktorej názov si už nepamätám a potom som čítaval knihy Thomasa Brezinu.
Nejaká rozprávková knižka to bola, tuším. Netuším aká. Ale jednou z prvých kníh, na ktorú si pamätám, bol Harry Potter. Neprekvapivo. @warble Ten macík má taký zlovestný svit v očiach, skoro až démonický... Podľa mňa z neho ide strach. Musela si byť veľmi statočné dieťa!
určite nejaké staré leporelá, môj macík, rozprávky a obrázky... a moja prvá bola určite niečo z Disneyoviek - v mnohých mám výtlačky z prvého ročníka keďže som už vedela čítať
@atom2 no bolo
Ale keď máš 12, a tou knihou je práve HP, kde sú mená úplne iné, než tie, na ktoré si zvyknutý (počas tohto najväčšieho rozmachu mali z každého dielu len jeden kus a tak som ich čítala na preskáčku, ale jednotku mali aj v češtine a nechcelo sa mi čakať), tak ťa to poznačí
netuším, od malička mi čítali a nepamätám si pri ktorej som začala vnímať D
ale v škôlke som čítala nejakú malú knižku o mačičkách
a disneyovky som si požičiavala z knižnice
Uf, nejaka detska knizka s velkymi pismenkami, vobec si nepamatam co to bolo zac ale pamatam si, ze som este chodila do skolky, ledva som vedela vsetky pismenka a nechapala som, co znamena pomlcka
Prve co mi citali rodicia neviem co bolo, ale najviac si pamatam prve diely Harryho Pottera, nechapem, akym sposobom sa uz vtedy rozhodli, ze ma bude bavit fantasy ale, well, trafili sa Tych mi citali este aj zo zaciatku ked som chodila do skoly, lebo to na mna malo malicke pismenka ale v lete medzi druhou a tretou triedou som dostala piaty diel myslim a povedala som si, ze nebudem decko a budem citat sama. A tym zacalo moje celozivotne knihomolstvo, s Harrym Potterom na lavicke na sidlisku pred prababkinym panelakom.
A este nadviazem na @9 , v cestine som prvy citala druhy diel Eragona, mala som asi 9 a v anglictine, ak nepocitame take tie knizocky pre zaciatocnikov tak The Wizard of Oz v strnastich
jeeej kolko reakcii na moju knizkuu @primitiv@misfit44 no ono asi aj ja by som mala traumu, ale kedze som tuto knizku mala este po bratrancovi, tak mal zosuchanu tvar a demonicky pohlad som nastastie nevidela
Ako prvý mi rodičia čítali Manifest komunistickej strany a mama mi zvykla spievať Internacionálu - to bola vlastna jedna z prvých skladieb, ktoré som počul ako decko.
Prvy roman bol Dobry syncek (Tod Strasser) asi ked som mala 8/9, taky hororovy thriller. A mama mi citala na zaciatku zakladky Roalda Dhala (poviedky). A uplne prve knizky boli reporela, ale uz si nepamatam nazvy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Zamladi som čítavala tak veľa, že sa to nedá pamätať
Jedna z prvých kníh bola Záhada Strieborného pavúka..aspoň myslím..
Takto smutní stúpame
za Bodríkom ku mame.
Bunda sťa myš zmoknutá...
Zas pôjdeme do kúta!
toto bolo prvé, to je moja srdcovka ♥
ale ak knihu taku klasicku, tak to bola myslim Šarlotina pavučinka
citala som v 4-5 rokoch uz, tak asi moc nebolo treba
a prva kniha bola Tomas a Alica v zahrade
@warble Ten macík má taký zlovestný svit v očiach, skoro až démonický... Podľa mňa z neho ide strach. Musela si byť veľmi statočné dieťa!
Ale keď máš 12, a tou knihou je práve HP, kde sú mená úplne iné, než tie, na ktoré si zvyknutý (počas tohto najväčšieho rozmachu mali z každého dielu len jeden kus a tak som ich čítala na preskáčku, ale jednotku mali aj v češtine a nechcelo sa mi čakať), tak ťa to poznačí
ale v škôlke som čítala nejakú malú knižku o mačičkách
a disneyovky som si požičiavala z knižnice
Najviac si z detstva pamätám Čačky-hračky a Modrý zajačik
Prve co mi citali rodicia neviem co bolo, ale najviac si pamatam prve diely Harryho Pottera, nechapem, akym sposobom sa uz vtedy rozhodli, ze ma bude bavit fantasy ale, well, trafili sa Tych mi citali este aj zo zaciatku ked som chodila do skoly, lebo to na mna malo malicke pismenka ale v lete medzi druhou a tretou triedou som dostala piaty diel myslim a povedala som si, ze nebudem decko a budem citat sama. A tym zacalo moje celozivotne knihomolstvo, s Harrym Potterom na lavicke na sidlisku pred prababkinym panelakom.
A v nemčine nejaké Kafkove poviedky, myslím
@primitiv @misfit44 no ono asi aj ja by som mala traumu, ale kedze som tuto knizku mala este po bratrancovi, tak mal zosuchanu tvar a demonicky pohlad som nastastie nevidela