Včera som bola u šošovkárky..a ked mi ich pomohla nasadiť, tak mi iba trošku slzili oči, ale ináč pohode, tých asi 10 minut čo som ich mala na očiach. Dnes poobede som si ich v kľude chcela nasadiť. No myslím že asi po 2 hodinách som mala pocit, že mám su
Prvý krát som sa s nimi trápila pekne dlhú dobu, asi 2 hodiny v kúpelni každopadne ano, tiež som mala po nich suché oči tak som si dávala každú chvílu kvapky
prve co som mal ( Bausch and Lomb ) boli menej priepustne tak pocit sucheho oka bol niekedy, vymenil som ich ptm za Air Optix a s tymi som bol vychillovany dost
ale aj tak nosim bryle teraz, lebo po 3och hodinach spanku si to do oka proste nejdem davat
úplne v pohode nikdy som so šošovkami nemal problém...aj keď niekedy sa mi zapália oči a nesmiem ich asi týždeň mať + nejaké kvapky ale to je nič ... a na začiatku som z nich nemal suché oči
pri šošovkách je normálne a veľmi časté používanie umelých sĺz...to ti zvlhčí oko samozrejme
Ale neviem či je normálne že už po 2 hodinách...i keď môže to byť v šošovkách a ich kvalite...ale tak radšej ich nenos ak ta to reže a po dovolenke chod ku doktorke
@n0win0u dala mi 2-týždnové...a na príručke čo mi dala, tak je značka Acuvue oasys... tak asi to budu také šošovky,ked mi tu príručku dala.. asi pozriem na ne nejaký obkec na nete,,a potom budem musieť asi za nou zájsť..
ked mas suche oci daju sa kupit kvapky ktore idu aj do oci so sosovkami mozes si kvapnut aj rano daku polhodinu pred tym ako si ich das
ja mam switch premier a som spokojna ale nenechavaj si suche oci ja som zo sosoviek skoro oslepla (hups a vravela mi ze si mam na to davat pozor a kvapkat si aj ked nemam nevyhnutne pocit ze mam suche oci
1. krát som ich mal si pol dňa, hneď som si zvykol, suché oči som nemal, ak by ti moc vysušovalo, tak si kúp umelé slzy alebo roztok na šošovky, s ktorým si môžeš aj oči vyplachovať
ked mi ich prvýkrát dala očná ( ja mam očnú nie šošovkárku tak mi dosť slzili oči, po tom ako mi ukázali ako ich mam vyberať a vkladat som ich mala celý den až do večera..ale to trápenie ked som ich prvýkrát doma vyberala, oči som mala červené ako angora ale cvikom sa to samozrejme zlepšilo..tiež som mala zo začiatku pocit, že mam suche oči ale teraz už umele slzy ani nepoužívam takže maš podla mna citlivé oči nie každý môže nosiť (žial) šošovky a ako mi povedala očná "musíš tie šošovky velmi chcieť" v zmysle aby si tie začiatky prekonala ...
Ja nosím šošovky pravidelne už niekoľko rokov a nikdy som nemal problémy podobného druhu...
Jediné ťažkosti s ktorými som sa potýkal súviseli s vkladaním a vyberaním...spočiatku mi to trvalo aj 20 minút...teraz celá procedúra trvá len niekoľko sekúnd.
Myslím si, že to je dosť individuálne. Niekto to proste znáša lepšie, niekto horšie. Možno závisí aj od konkrétnej značky šošoviek. Prípadne, daj pozor nato, aby si si šošovku nevložila do oči naopak - vtedy to zvykne dosť rezať...
definitívne máš zlé šošovky.. málo priepustné.. skús popremýšľať o už vyššie spomínaných air optix-kách.. sú fakt super.. a ideálne sú podľa mňa mesačné... ale nemali by tak vysušovať..
zo zaciatku akurat blby pocit lebo bol nezvyk oci na sosovky, potom v pohode. pocit suchych oci mam fakt az vtedy, ak mam sosovky v ociach uz velmi dlho. to uz viem ze ich mam vybrat a umele slzy som si nikdy nekvapkala. takze skus kvapky a ak problemy budu aj dalej tak je problem iny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
prve co som mal ( Bausch and Lomb ) boli menej priepustne tak pocit sucheho oka bol niekedy, vymenil som ich ptm za Air Optix a s tymi som bol vychillovany dost
ale aj tak nosim bryle teraz, lebo po 3och hodinach spanku si to do oka proste nejdem davat
Ale neviem či je normálne že už po 2 hodinách...i keď môže to byť v šošovkách a ich kvalite...ale tak radšej ich nenos ak ta to reže a po dovolenke chod ku doktorke
ja mam switch premier a som spokojna ale nenechavaj si suche oci ja som zo sosoviek skoro oslepla (hups a vravela mi ze si mam na to davat pozor a kvapkat si aj ked nemam nevyhnutne pocit ze mam suche oci
Jediné ťažkosti s ktorými som sa potýkal súviseli s vkladaním a vyberaním...spočiatku mi to trvalo aj 20 minút...teraz celá procedúra trvá len niekoľko sekúnd.
Myslím si, že to je dosť individuálne. Niekto to proste znáša lepšie, niekto horšie. Možno závisí aj od konkrétnej značky šošoviek. Prípadne, daj pozor nato, aby si si šošovku nevložila do oči naopak - vtedy to zvykne dosť rezať...
nikdy som si ich nenasadzovala viac ako pol minúty
choď k očnej