No.. Takto. Keď ideš za psychiatrom s tým, že máš problém, dá Ti lieky a pošle Ťa domov. Ak ideš za psychológom, dá Ti každý týždeň terapie.
Určite pomôže jedno aj druhé, záleží len od toho, aký vážny máš problém. Niekedy sú lieky oveľa lepšie ako terapie a niekedy naopak. Niekedy je to tak zlé, že potrebuješ oboch.
Ale myslím si, že ešte nikdy nikomu psychológ, ani psychiater neublížil. Treba to aspoň skúsiť.
Babka chodí k psychiatrovi... A celkom v pohode sa mi zdal,keď som s ňou bola vybavovať protialkoholické liečenie...
Ja som bola u psychiatričky a nepomohlo mi to v ničom... Som sa jej vykecala,povedala mi na to zhruba rovnaký názor ako moja mama... Takže znova by som nešla...
Vždy som chcel navštíviť psychológa, nemyslím si že mám nejaké závažné psychické problémy, nič čo by som nevydržal, ale rád by som si vyskúšal tie testy čo tam robia a určite by som si aj dobre pokecal
chodila som psychologicke a nepomohlo, maximalne som jej znicila reputaciu. psychicky nezvladla moj zivotny styl a osoby v nom a silou mocou chcela donasat.. cize moja skusenost je dost zla.
U psychiatričky som bola raz, u neurologičky dva- či trikrát.
Dostala som štyri druhy liekov, z toho jedny na symptóm, ktorým som svätosväte tvrdila, že netrpím (čo nebola pravda, ale nasralo ).. Nejaký čas ma udržiavali vo vegetatívnom stave zlúčiteľnom s každodenným fungovaním, potom prišli isté životné zmeny, v júli som lieky vysadila s tým, že môžem osrať.
V podstate nemyslím, že by mi to bolo pomohlo, a keď si niekedy dám pred spaním tabletku, aby som sa do rána nemala chute obesiť, cítim, že je to umelo vyvolaný stav.
My sme mali vraj školskú psychologičku (som sa dozvedela po 4och rokoch) a údajne to bola strašne zlá teta . Tak som tam chcela zájsť, aby som jej pomohla sa uvedomiť, ale.. už nevyšiel čas ...
je rozdiel medzi tými dvoma profesiami...a navštevujem psychologičku a je to fain.... je to fain keď mi matka 5 detí povie že to čo robí moja matka nie je normálne
Ja mám v poslednej dobe také myšlienky,že by som tam mohla zajsť! Už len kvôli škrípaniu zubov v noci..:/ A niekde na internete som čítala že to je nejaká psychická porucha:/ :/
jj chcela by som ísť za nejakým aby som si z neho uťahovala a plietla som a robila zo seba debila a mimoriadne by ma zaujímalo či by tieto vtípky odhalil a ak nie, akú dg by mi vypísal
U psychologičky som nebol. Cvokárke chodím pravidelne pol roka, dopuje ma liekmi ktoré som prestal žrať po dvoch mesiacoch (tie čo sa pravidelne majú žrať). Nepomáhajú. Je to len biznis. Takže odvtedy ich ani nevyberám z lekárne a každý mesiac prakticky len dopľňam zásoby lexaurinu a zopitinu.
Ináč, kto by sa rozhodol že sa dá na lieky, odporúčam tento film si pozrieť
@flussica necudujem sa jej. aj ja by som to spravila na jej mieste ale nasralo to. lebo mame som slubila ze sa skusim dat dokopy a ona namiesto pomahania len prilievala do ohna. co uz. pomohla som si bez nej.
Mám skúsenosti s psychológmi aj psychiatrami + lieky beriem už vyše 5 rokov a ešte aj nejakú dobu budem. Vyslovene zlú skúsenosť som s lekármi nikdy nemal, ale samozrejme "kvalitatívne" sa líšili (tak ako všade)... Momentálne chodím na skupinovú terapiu k istej "kapacite" v tomto obore a u nej som spokojný.
Nič hrozné mi nie je ale som si vedomá určitých mojich spychických problémov, niektorí ľudia mi to už objasnili, no mám za to ,že psychológ mi to pomôže pochopiť najlepšie...
nikdy by som nesla s psychiatrovi s tym ze mam nejaky problem ciste psychicky. teda myslim to tak ze mam problemy v skole s rodicmi s niecim... myslimze s tym sa musi clovek vysporiadat sam. psychiater len v pripade ak by to malo fyzicke nasledky, alebo teda vyslovene zachvaty paniky a tak neviemci rozumiete
Uznavam skor psychiatrov, alebo este lepsie, psychoterapeutov... Velmi skepticka som voci psychologom, smejem sa z nich vlastne, polopate povedane. A z psychiatrov, ktorych praca pozostava z predpisovania neurolu a frontinu mi je na zvracanie.
sama som chcela byt psychiatrom (alebo neurochirurgom.)
zda sa mi to smiesne,vacsinou vies presne co tou otazkou mieni takze sa neda odpovedat normalne..ked uz mam zit podla nejakeho life pimpu nech si ho aspon sama vymyslim...a lieky to vobec.
ja som chodila psychologičke, ale nepomohlo.. nevedela som sa jej vykecaťm respondente som vždy zabudla takmer 70 percent vecí s čím som sa chcela vyrozprávať...kebyže chcem tak mi to pomože... ale ja som vlastne asi ani nechcela.. ale dobre mi padlo sa vyrozprávať bez toho aby ma niekto za niečo súdil...
momentalne chodim k psychologovi a nemam s tym najmensi problem..odhodlal som sa tam sam, pretoze dufam ze mi pomoze vyriesit problem... beriem to tak ze psychicke poruchy su tak isto bezne ako chripka a podobne...preto sa nie je za co hambit...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
Určite pomôže jedno aj druhé, záleží len od toho, aký vážny máš problém. Niekedy sú lieky oveľa lepšie ako terapie a niekedy naopak. Niekedy je to tak zlé, že potrebuješ oboch.
Ale myslím si, že ešte nikdy nikomu psychológ, ani psychiater neublížil. Treba to aspoň skúsiť.
Mne pomohli obaja.
Ja som bola u psychiatričky a nepomohlo mi to v ničom... Som sa jej vykecala,povedala mi na to zhruba rovnaký názor ako moja mama... Takže znova by som nešla...
je mi jasné, že v budúcnosti bude treba, či jedno alebo druhé uvidíme
Dostala som štyri druhy liekov, z toho jedny na symptóm, ktorým som svätosväte tvrdila, že netrpím (čo nebola pravda, ale nasralo ).. Nejaký čas ma udržiavali vo vegetatívnom stave zlúčiteľnom s každodenným fungovaním, potom prišli isté životné zmeny, v júli som lieky vysadila s tým, že môžem osrať.
V podstate nemyslím, že by mi to bolo pomohlo, a keď si niekedy dám pred spaním tabletku, aby som sa do rána nemala chute obesiť, cítim, že je to umelo vyvolaný stav.
Ty by si mala byť na psychiatrii .. .Alebo u psychologa denne ...
Potom som musela nedobrovoľne..nepomohlo....
teraz pijem víno a bozkávam sa.
So psychiatrom som mala skúsenosť náhodnú, ale určite na mňa pôsobil omnoho dôverihodnejšie
Ináč, kto by sa rozhodol že sa dá na lieky, odporúčam tento film si pozrieť
Nič hrozné mi nie je ale som si vedomá určitých mojich spychických problémov, niektorí ľudia mi to už objasnili, no mám za to ,že psychológ mi to pomôže pochopiť najlepšie...
Akože,mam ti povedať v čom všetkom si vadná?
Pozri si,do pekla,čo za fóra si založila...
sama som chcela byt psychiatrom (alebo neurochirurgom.)
ano,máš pravdu,tebe nič iné nezostáva ako toto povedat ... aj vadný majú právo žiť ...