Mám v sebe strašný negativizmus. Nedokážem sa pre nič nadchnúť a stále rozmýšlam nad somarinami. Nedokážem sa zabávať tak ako pred tým. Len stále riešiť niečo ´´v sebe´´. Nechcem sa celý život trápiť.
@amikadze ja ani sám neviem od kedy. Je to už dlhšiu dobu...
Najprv som si myslel že je to kvôli tomu že som sa dal znovu dokopy s bývalou. Ale neskôr som zistil že to nieje tým. Ale celé moje uvažovanie. Vždy pozerám len na negatívne stránky, pesimizmus, depresie a tak...
ja to mám rovnako, už ani film si nedokážem poriadne vychutnať, všetko robím mechanicky bez emócií a viem, že je to kvôli tomu, že škola mi zaberá všetok čas a nebaví ma..
ty musíš zistiť, prečo sa to všetko spustilo, musíš postupne zmeniť svoje myslenie a byť stále obklopený ľuďmi, ktorých máš rád a ktorí majú radi teba
@dopr U mňa je to tak už asi rok a pol. Je to spôsobené niečim konkrétnym a neviem sa toho zbaviť Viem, že rozhovory u psychológa by mi nepomohli a na lieky to snáď nie je. Ale je to strašné, keď si pomyslím, aká som bola predtým a teraz. Jediné viem, že keď to trvá tak dlho, tak toho nedá zbaviť hneď, iba postupne. Snažím sa aspoň sama si to nejako vyriešiť, čo teda ako píšeš robíš tiež. Len sa nevzdávaj, určite sa nám to podarí. Možno je to prvá vec, pre ktorú sa musíme pokúsiť nadchnúť - snažiť sa, aby sa nám to podarilo Držím palce
ja to mám skoro rovnako, stále premýšľam nad tým ako mi bolo niekedy fajn a dokázala som sa tešiť- to síce dokážem aj teraz, ale akoby už nie tak intenzívne... celý život akoby mi postavil v istej etape stenu predomnou aj za mnou a uväznil ma v tej slepej uličke bezradnosti. snažím sa to riešiť tak, že robím veci, ktoré robia šťastnú samú mňa, a nesústredím sa na iných ľudí, možno tak maximálne na rodinu... pretože ako som často zistila tak príčinou mojej straty chute do života boli kamaráti, ktorí mi nejako vôbec nesedeli a svet, ktorý akoby išiel vždy inou cestou ako ja... predstavuj si len seba, ako človeka, ktorý to možno dokáže všetko aj sám, dokáže byť aj rád sám osebe, nepotrebuje k tomu iných.....a vždy má nejakú nádej na návrat do normálneho života........ sama viem, že človek nebude musieť až tak premýšľať o tom ,,niečom v sebe" ak bude robiť veci, ktoré ho napĺňajú, lebo tým sa vyrieši všetko...ak bude ten jedinec šťastný, bude všetko v poriadku aj s jeho okolím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Najprv som si myslel že je to kvôli tomu že som sa dal znovu dokopy s bývalou. Ale neskôr som zistil že to nieje tým. Ale celé moje uvažovanie. Vždy pozerám len na negatívne stránky, pesimizmus, depresie a tak...
ty musíš zistiť, prečo sa to všetko spustilo, musíš postupne zmeniť svoje myslenie a byť stále obklopený ľuďmi, ktorých máš rád a ktorí majú radi teba
good luck
Alebo si mal nejaký problém ktorý si dlho riešil a zvykol si si na tie stavy...tak ti ostali...
a potom bude zas vsetko v poriadku!
@tikalok dobre
Alebo skús advaitu-vedantu. Čo to je - vygoogli si..