Pusti si nejakú relaxačnú, motivačnú hudbu ... športuj ... vyraz si niekam s kamošmi, aby si sa trochu odpútala od reality. Niekomu sa stačí dobre najesť a hned sa cíti lepšie .
Doležite je posudiť, čo sa naozaj stane ak "to" nedopadne dobre. Nech je to čokolvek, svet sa kvoli tomu nezrúti. A hlavne sa do toho nedostavaj vlastnými myšlienkami
1. ist spat pred polnocou, idealne okolo desiatej-jedenastej
2. pravidelna strava z nutricne hodnotnych surovin
3. ziadne ozran party, drzat si pevny rezim /napr. 8 hodin spanku, 8 hodin ucenia, 8 hodin zabavy - bez ponocovania/
4. ked mas moznost, ist sa prejst von niekam do prirody, odreagovat sa
5. rozvrhnut si ucenie a plan dodrzat
P.S.: mne sa behom mojho VS studia nepodarilo dodrzat ani jeden z tychto bodov, pravidelne som mavala 2 tyzdne pred statnicami srdcove arytmie, spala som 3 hodiny denne, zacala s ucenim klasicky pozde a casto sprtala aj do rana - hlavne v noci pred statnicou, pretoze to sa spat fakt nedalo. o jedle a o tom, ze som bola vecne niekde zavreta nad knihami, ani nehovorim. v statnicovom rocniku som dost rapidne schudla, mala som obrovske kruhy pod ocami a ludia sa ma pytali, ci nie som chora. to len tak pre povzbudenie.
sex, alkohol, sport som skusala..podporou mi je partner ktory si zo mna robi srandu a neviem sa nesmiat...no riesi to ten problem len kratkodobo... to 3x8 je super napad som tiez na VS no cakaju ma statnice a prijmacky na medicinu(co je kvantum informacii, zda sa mi ze nic nestiham a je tu panika ako vysita a s tym trozne fobie), ked si to dam dokopy viac sa asi prdkam a stresujem nez sa ucim...
tiež som momentálne pred štátnicami a už dva týždne mám také vnútorné nervy, že so mnou niekedy nie je reč
ale techniky nepoužívam špeciálne žiadne.. na bc štátnice som sa chodievala učiť do parku, takže to pekne krásne pôjdem aj teraz, ticho, kľud a pohoda, príroda, vzduch.. alebo keď sa mi nechce ísť do parku, tak sa učím na balóne
Prechadzky.
Lebo cersty vzduch precisti hlavu a pohyb uvolni napatie. Ked sedim vnutri a idem sa zblaznim obuvam boty a uz po par metroch vonku je to ulava. Uplne akoby to bolo fyziologicke
@method neviem o tom, ze by som s nim nieco mala. staci spankovy deficit a iontova nerovnovaha, k tomu chronicky stres a uzkostna povaha a problem je na svete
ale toto som mala spojene specificky len s pediatriou, nikdy predtym sa mi to v takej miere nestalo
Ísť si zabehať. Na skúškovom je pekné to, že keďže si to chcete čo najviac oddialiť tak sa človeku viac chce behať dlhšie trasy, navyše sa tým prekysličí telo a po takom behu sprcha a pivko a človek je v pohode.
nesed v kuse nad tym napr tri hodiny bez prestavky, ale davaj si po kazdej hodke cca prestavku na par minut ( a spoj si tie prestavky s nejakou "odmenou" ... ale pocas tej hodiny sa plne sustred len na to co sa ucis... a mne pomaha akakolvek forma pohybu... behanie, bike, korcule.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
2. pravidelna strava z nutricne hodnotnych surovin
3. ziadne ozran party, drzat si pevny rezim /napr. 8 hodin spanku, 8 hodin ucenia, 8 hodin zabavy - bez ponocovania/
4. ked mas moznost, ist sa prejst von niekam do prirody, odreagovat sa
5. rozvrhnut si ucenie a plan dodrzat
P.S.: mne sa behom mojho VS studia nepodarilo dodrzat ani jeden z tychto bodov, pravidelne som mavala 2 tyzdne pred statnicami srdcove arytmie, spala som 3 hodiny denne, zacala s ucenim klasicky pozde a casto sprtala aj do rana - hlavne v noci pred statnicou, pretoze to sa spat fakt nedalo. o jedle a o tom, ze som bola vecne niekde zavreta nad knihami, ani nehovorim. v statnicovom rocniku som dost rapidne schudla, mala som obrovske kruhy pod ocami a ludia sa ma pytali, ci nie som chora. to len tak pre povzbudenie.
ale techniky nepoužívam špeciálne žiadne.. na bc štátnice som sa chodievala učiť do parku, takže to pekne krásne pôjdem aj teraz, ticho, kľud a pohoda, príroda, vzduch.. alebo keď sa mi nechce ísť do parku, tak sa učím na balóne
ale podľa mňa psychohygienická metóda nábehu na alkoholizmus za to nestojí až tak, ako možnosť a schopnosť sa s tým popasovať bez hentakých externalít
ale vo vseobecnosti, ked som uplne vystresovana, tak si pustim nejaku hudbu
Lebo cersty vzduch precisti hlavu a pohyb uvolni napatie. Ked sedim vnutri a idem sa zblaznim obuvam boty a uz po par metroch vonku je to ulava. Uplne akoby to bolo fyziologicke
ale toto som mala spojene specificky len s pediatriou, nikdy predtym sa mi to v takej miere nestalo