@midnight hej, občas sa stretávam s tým, že ktosi má pocit, že zniem povýšenecky alebo ako. ale môžem ťa ubezpečiť, že sa jedná len o nejednoznačnosť interpretácie prirodzeného jazyka.
@alpynus nie, ja ťa zas môžem ubezpečiť, že pokiaľ niekto niečo nehovorí/nepíše povýšenecky, málokedy tak znie, a ak do toho investuje aspoň trošku snahy, dá sa tomu vyhnúť úplne.
tomuto tvojmu komentu by som možno uveril, ak by som nečítal ten čo si napísal hoperpohrome. ale čítal som ho.
a zas ja ťa môžem ubezpečiť, že človek snažiaci sa o to, o čo tvrdíš že sa snažíš, by mal byť schopný neznieť povýšenecky nikdy, ani len kvôli nejednoznačnosti interpretácie prirodzeného jazyka
@alpynus nie, smajlík by toho veľa nezmenil.
a tu na základe toho že si implikoval že keď si niekto s nejakým problémom v sebe nevie pomôcť sám, tak je to trapas, pričom táto implikácia bola v celkovom tóne, ale jej hlavná časť bola schovaná v tom "oh to čo za záhadný problém", keďže si tým vyjadril myšlienku typu "musí to byť niečo záhadné a lekárskej vede neznáme, lebo všetky známe problémy si vie predsa každý normálny človek vyriešiť sám".
tvoja obvodna doktorka by ti mala vedieť poradiť, je to bežná prax, že sa doktori medzi sebou poznajú a vedia jeden druhému pomôcť k spokojnosti svojích pacientov...
takto je to ťažko riešiť, veľmi rád by som ti pomohol, keby že je to v žiline nie je problém :-S
keby si chcel Žilinu tak viem najuznávanejšiu súdnu,klinickú,dopravnú,detskú psychologičku na slovensku...síce po 30 ročnej praxi úplného odovzdania sa svojej profesii už so šťastím nemá moc spoločného, a takisto čas už viacmenej neexistuje.....ale lepšieho odborníka nenájdeš
@eutanazia no ja neviem, preto sa pýtam som bol zvedavý, že čo to bol za problém, keď ho slečna nevyriešila sama. napríklad taký ja som si vyriešil dósť veľa (asi všetky) s mysľou súvisiace problémy sám, tak ma skrátka zaujíma, ako k tomu pristupujú oní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
...čakal by som že človek snažiaci sa o to o čo tvrdíš že sa snažíš by sa aspoň snažil neznieť povýšenecky
tomuto tvojmu komentu by som možno uveril, ak by som nečítal ten čo si napísal hoperpohrome. ale čítal som ho.
a zas ja ťa môžem ubezpečiť, že človek snažiaci sa o to, o čo tvrdíš že sa snažíš, by mal byť schopný neznieť povýšenecky nikdy, ani len kvôli nejednoznačnosti interpretácie prirodzeného jazyka
a bonusová otázka - ak by som dal na koniec vety emoticon, zmenilo by sa niečo?
a tu na základe toho že si implikoval že keď si niekto s nejakým problémom v sebe nevie pomôcť sám, tak je to trapas, pričom táto implikácia bola v celkovom tóne, ale jej hlavná časť bola schovaná v tom "oh to čo za záhadný problém", keďže si tým vyjadril myšlienku typu "musí to byť niečo záhadné a lekárskej vede neznáme, lebo všetky známe problémy si vie predsa každý normálny človek vyriešiť sám".
tie dodatky si si tam počas medziriadkového čítania vložil sám.
Čo tak ísť za svojim doktorom a skúsiť sa spýtať jeho na nejaké odporúčanie? Ja som šla touto cestou a našťastie som natrafila na super psychologičku
alpinus ma asi zlý deň, mňa už tiež zdrbal
takto je to ťažko riešiť, veľmi rád by som ti pomohol, keby že je to v žiline nie je problém :-S