Len tak mi napadli Vianoce. Krásne sviatky pokoja a lásky, stresu a vypekania plno dobrôt. Hej a zabudol som na darčeky. Ale hoci je to sviatok, voľno od práce a školy, niektorí ten sviatok radi slávia po svojom, respektíve sa mu vyhýbajú. Ako ste na tom?
naša rodina neoslavuje nič, takže ani Vianoce ako také moc neoslavujeme
nejako sme spolu, je taká väčšia pohoda, žereme koláčky a ked máme náladu tak ideme na dovolenku, toť naše Vianoce
Ano mam rada Vianoce, pretoze sme cela rodina pokope a to je u nas dost nezvycajne nakolko su 3/5 clenov rodiny niekde rozlietani...ale chyba mi uz tA prava vianocna atmosfera, a teda vela vela snehu
aj moj frajer je moja rodina takze ano, s nim velmi rada oslavujem vianoce a hrozne sa na ne tesim
s rodicmi bohuzial nie, pretoze to vzdy bolo na picu a citila som sa zle a vobec si nie sme blizki takze celkom nasilu tam chodim aj inokedy :/
jaj a cca od 12 rokov som dokopy nic nedostala a vzdy bola straasne sklamana, a nez sa do mna pustite - moja manka mala trilion penazi a mohla so dovolit kupit aj 100 darcekov, akurat ma mala v pici a kazdy rok to NESTIHLA.....
vianoce sa stali na obtiaž tomúto svetu, čoskoro budú zrušené, tak ako je to "naplánované" mocnými tohto sveta...
je to smutné čo tu čítam, ľudia nepoznajú význam vianoc, len preto, lebo nechcú a tí čo ho poznajú, je im ukradnutý nejaký Boh, hlavne, že je voľno...
@marcello111 Na druhej strane, nemôžeš im to predsa vyčítať. Ale úprimne, pred svojim obrátením, ako si ty oslavoval Vianoce? Nebol si snáď rovnaký ako ľudia, ktorí sem píšu? Zaujímal si sa o Vianoce ako o čas narodenia spasiteľa alebo nie?
Maj s ľuďmi strpenie, zabúdaš, že si kedysi bol rovnakí ako oni.
@nostroma
som na birdzi už 7 rokov a nikto sa tu neobrátil na vieru v Boha...
nikto nenapísal ani slovíčko, našiel som Ježiša vo svojom živote...
(možno, že sa aj niekto našiel, ale to verejne nepriznal, lebo sa hanbí za to, čo je veľmi smutné)
a naopak aj tí čo ako tak žili v Božej prítomnosti nakoniec odpadli...
je to vo svete zlé, veľmi zlé, diabol dosiahol čo chcel, že ľudia neveria v neho a kto neverí v peklo, neverí ani v nebo a neverí ani v Evanjelium
@nostroma
máš pravdu bol som ešte horší, ale Boh mi dal možnosť uvidieť nebo, prešiel som tunelom a spoznal som skutočnú pravdu...
Boh ma zachránil od večného zatratenia a preto by bolo odomňa nefér, keby som ľudí nedokázal upozorniť na svoje zle žité životy, bez Boha...
kým sa dohovára, napomína, robte to tak a tak je dobré, niekto sa možna spamatuje, pre ostatných bude však neskoro...
@marcello111 nevidel by som to až tak tragicky, ja napríklad v Boha verím, akurát že sa moja viera asi dosť odlišuje od tej tvojej... aj keď možno v určitých veciach tam až toľko rozlielov nie je... no každopádne o Bohu nehovorím a už vonkoncom nepresviedčam o svojej viere druhých ľudí, na to si musí prísť každý sám...
@marcello111 podľa mňa na vysvetlenie neexistuje moc slov, u mňa je to skôr o pocite... a ak ho niekto v sebe nenájde, tak... ja mu to nikdy nebudem brať za zlé, Boh nám dal aj slobodnú vôľu, aj bezverci robia zverstvá, ale rovnako tak robia zle ľudia, ktorí v sebe "našli Boha"
@marcello111 Pokiaľ človek sám nie je rozhodnutý prijať Boha tak mu zbytočne môžeš o tom hovoriť. Jedným uchom dnu, druhým von.
Ja sama som toho príkladom. Rodičia mi o Bohu hovoria odmalička, ale ja sama nie som pripravená/ochotná prijať ho, takže aj keby bolo kolo mňa 1000 veriacich, pre mňa to nič neznamená (ja viem, vyznie to smutne, ale takto to proste cítim)
Nikdy na vianoce nie som doma, ale aj tak sme ich nikdy nejak neslavili. Cize mi to nechyba. Poslednych 6 rokov sme mali vzdy daku party a veceru, ale nikdy nie s rodinou...
Po prečítaní odpovedí ľudí na toto fórum mi bolo až do plaču akí sú tu samí pokrytci. Vianoce sú pre mňa najkrajším sviatkom celého roka, najmä tou atmosférou ako všetci trávime tento sviatok spolu ako rodina a nachádzame chvíľu pokoja od každodenného stresu. Ako sa zídeme spoločne doma a zabúdame na problémy a spoločne oslavujeme narodenie Ježiša. Najkrajšie z toho všetkého je ako spoločne všetci ideme do kostola a tam zhasnú všetky svetlá a všetci spievame tie krásne Vianočné piesne. Proste nezabudnuteľný zážitok avšak i tak mi tam chýba jediná vec a to je sneh. To ma najviac mrzí to počasie, že nikde nevidím sneh, ale len samé močiare a blato. Mali by ste sa všetci hanbiť čo neznášate Vianoce lebo si s rodičmi nevychádzate.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
nejako sme spolu, je taká väčšia pohoda, žereme koláčky a ked máme náladu tak ideme na dovolenku, toť naše Vianoce
s rodicmi bohuzial nie, pretoze to vzdy bolo na picu a citila som sa zle a vobec si nie sme blizki takze celkom nasilu tam chodim aj inokedy :/
jaj a cca od 12 rokov som dokopy nic nedostala a vzdy bola straasne sklamana, a nez sa do mna pustite - moja manka mala trilion penazi a mohla so dovolit kupit aj 100 darcekov, akurat ma mala v pici a kazdy rok to NESTIHLA.....
je to smutné čo tu čítam, ľudia nepoznajú význam vianoc, len preto, lebo nechcú a tí čo ho poznajú, je im ukradnutý nejaký Boh, hlavne, že je voľno...
ale to bolo, dúfam, prvý a posledný krát hentaké
Maj s ľuďmi strpenie, zabúdaš, že si kedysi bol rovnakí ako oni.
som na birdzi už 7 rokov a nikto sa tu neobrátil na vieru v Boha...
nikto nenapísal ani slovíčko, našiel som Ježiša vo svojom živote...
(možno, že sa aj niekto našiel, ale to verejne nepriznal, lebo sa hanbí za to, čo je veľmi smutné)
a naopak aj tí čo ako tak žili v Božej prítomnosti nakoniec odpadli...
je to vo svete zlé, veľmi zlé, diabol dosiahol čo chcel, že ľudia neveria v neho a kto neverí v peklo, neverí ani v nebo a neverí ani v Evanjelium
máš pravdu bol som ešte horší, ale Boh mi dal možnosť uvidieť nebo, prešiel som tunelom a spoznal som skutočnú pravdu...
Boh ma zachránil od večného zatratenia a preto by bolo odomňa nefér, keby som ľudí nedokázal upozorniť na svoje zle žité životy, bez Boha...
kým sa dohovára, napomína, robte to tak a tak je dobré, niekto sa možna spamatuje, pre ostatných bude však neskoro...
ano, len bohužiaľ pre mnohých je už neskoro...
a akí by boli radi, keby im niekto kým bol čas "dohovoril" zmeň sa , hľadaj a klop....
Ja sama som toho príkladom. Rodičia mi o Bohu hovoria odmalička, ale ja sama nie som pripravená/ochotná prijať ho, takže aj keby bolo kolo mňa 1000 veriacich, pre mňa to nič neznamená (ja viem, vyznie to smutne, ale takto to proste cítim)
problém je v tom, že ľudia ho nepotrebujú spoznať, nemajú vôľu...
ale každého vec, raz sa s ním aj tak stretne zoči voči