ahojte máte niekto skúsenosti s rastovým hormonom? Viem že v mojom veku su už asi uzatvorene rastove štrbiny, ale počul som že u mužov može rast trvať až do 25 roku života
@timo159 skús toto » obchod.ronnie.sk/di-s-814-25gh-s... ja som otom uvažoval keďže mám len 170cm ale už mám 18rokov tak si myslím že je to zbytočné.....ale skús medicína je nepredvídateľná
tak ono pokiaľ som sa to správne učila, tak v kostiach máš miesta zvané rastové platničky, ktoré umožňujú rast kosti do dĺžky..v určitom veku (okolo 18 rokov) však tieto rastové platničky skostnatejú a už ti kosti rásť prestanú kvôli tomu..tento rastový hormón sa vylučuje v spánku a keď človek fajčí, tak sa rast kostí pozastaví..
ale nikdy som nepočula o tom, že by si rastový hormón niekto dával umelo pokiaľ má viac ako 20 rokov..:/ je to vôbec možné?
Ja by som to zakázala každému. Prečo by sa mal každý snažiť byť aspoň priemerne vysoký? Majú výnimočný život, ale keď ho majú taký, znamená to, že si poradia aj bez výšky alebo proste už nie je potreba ďalšieho priemerne vysokého človeka. Nemôže sa mať každý rovnako dobre a štve ma, že lekári dávajú nádej, že to tak má byť a že sa to má opravovať. Potom sú ešte zakomplexovanejší...
neviem, ci je to bezpecne, ked uz mas tie strbiny uzatvorene, lebo to moze viest k akromegalii. je to porucha, kde pri nadbytku rastoveho hormonu narastu cloveku velke dlane a chodidla, ale zvysok tela nie.
@sapphirizing preco ludom nedoprajes taku banalitu ako mat o par cm viac alebo menej? ked cloveku tych 5 cm psychicky chyba, tak mu budu chybat navzdy a ked je moznost, ze mu lekari rychlo a bezbolestne pomozu, tak preco nie? ved aj na to je medicina, aby ludom pomohla, ked trpia nejakou poruchou. myslis, ze je uplne normalne, ked ma dospely muz 163 cm?
Lebo to nie je porucha, myslim si ze je to normalne. Je proste cast ludi podpriemerne vysoka, priemerne a aj velmi vysoka cast ludstva tak preco by sa mali ludia podla tuzob presuvat z jednej skupiny do druhej? To je nezmysel...co nefunguje tak ako ma? Ten muz je schopny vsetkeho co ma na tomto svete vykonat. Preco by mal zvladnut viac?spravi to za neho iny a som si ista ze takych je dost. Su aj nizsi a naopak su ludia ktori sa nezmestia do mhd lebo si udru hlavu. Nikdy mu nebudu chybat len jeho ego ho bude trestat a tak to ma kazdy aj ten najpriemernejsi aj ten najvynimocnejsi. A nie je to ani rychlo kym vyrastie ani bezbolestne, lebo minimalne ta psychicka tryzen tam je, ked stale caka co bude a vysledok je napr o 2 cm viac a stale bude vlastne prcek v rovnakej kategorii alebo nemusi to ucinkovat...je to zbytocne ako farba na vlasy a clovek tym len potvrdi ze nie je dost vynaliezavy aby zil spokojne s tym co ma takze je chudak.viac by som si vazila takeho ktory o tom nerozprava ale urobi z toho vyhodu. Zbytocne zaberie cas u lekara a brzdi riesenie skutocne vaznych pripadov. Navyse to nie je na mne, ten kto chce, si to dopraje sam a ja s tym nic nemam. A napr aj toto riziko ze ti narastu velke dlane atd je dost velky dovod to vobec neskusat. Kvoli takym vynimkam by to malo byt zakazane uplne. Podla mna je to ako opytat sa preco nechces dopriat ludom okupat sa v sopke, ked by chceli citit aka je horuca...proste mam svoj ideal a toto k nemu nepatri...mne sa skusanie pre ukojenie zvedavosti nikdy neoplatilo. Chcela som zmenu vlasov, polka vypadla po nafarbeni. Myslela som ze moja velka zvedavost je dost velky argument aby som ignorovala strach ktory mi nahovaral ze to bude zle a aj predchadzajuci negativny postoj ze mi to netreba...ale ani som sa necitila krajsie ani sebavedomejsie a to iste s kazdym experimentom. Cim viac som bola zvedava a chcela sa niekomu vyrovnat tym som bola nestastnesia. Nebudem nikoho navadzat na hluposti ktore viem ze ublizuju a ani to dovolovat ak nad tym mam moc! Ked nie ako teraz len si budem hovorit aki su ludia sprosti a lutovat, ze sa tym este chvascu co vsetko vyskusali...a bude mi zle ze klamu sami seba ako su z toho nadseni len aby nevyzerali ako hlupaci pred svetom...
@timo159 chapem ta, lebo viem, ako sa asi citis. i ked ty si chlapec a je to este horsie.
@sapphirizing ja viem, ze to tak je, ale ked to cloveku povies takym sposobom, tak v nom potvrdzujes pocit, ze je len jeden z miliona, jeho existencia je uplne bezvyznamna a v podstate nezalezi na jeho zivote, lebo v ramci celku a statistiky sa strati ako vzduch, akoby ani neexistoval. ale pritom je to bytost ako sme my vsetci, kazde rano vstava z postele a mysli na svoje komplexy, to mu ubera chut zit, sebavedomie. ako moze muz spravit vyhodu z toho, ze je maly? ze si moze vo filme zahrat malu rozpravkovu bytost? alebo ze moze nakupovat v Kenvelo Kids? alebo ze si moze kupovat zlacnene listky do kina a na bus? ja neviem, ale podla mna muz, ktori je nizky nema z toho vela vyhod. zenu si najst moze, ale nizkych zien nie je vela a druha vec je, ze aj ja, co meriam cca tolko co on preferujem vyssich, aby som ich potom s opatkami nepredbehla. takze moze hladat kategoriu pod 155 cm.
cele je to take tragicke, ked na jednej strane chceme, aby sa kazdy citil sam sebou a dobre vo svojom tele a na druhej strane vytvarame idealy vdaka ktorym su len vsetci nestastni. mali by sme sa asi viac pokusat o rozvoj ducha a vnutornej energie.
@sapphirizing mas pravdu v tom co si napisala, ale ja sa jednoducho cez to neviem preniest, je to vec ktora ma serie a srat vzdy bude, cloveka ubija ked z kazdej strany pocuva aky je nizky,ked pomaly vsetky baby co stretnem su vyssie a to niekedy ani opatky nemaju
@timo159 Keby si hladal medzi nizsimi... Ja poznam aj 150-155 cm baby. A co tie? ( A urcite su este nizsie )Nosia opatky aby sa necitili trapne medzi vyssimi a mali na vyssich. To je to iste nezmyselne. Keby ste si hladali cestu k sebe - nizki ku nizkym a zdravo sa nastvali aby ste sa nasli, bolo by vam lepsie. Nikdy som sa nestretla s tym ze nizkemu chalanovi povedali takto...a ani nechcem take skarede reci...to si myslis teraz ze riesenie je byt vyssi ale ved to nie je problem...chces pomaly kazde dievca? To je divne...neviem ako ti pomoct, komplexy su zlo, ale je smutne ked kvoli nim clovek straca sam seba. Chystal by si sa na nieco, co sa mi nepaci, preto nejake pochopenie necakaj. Keby ti to malo pomoct robit nieco nevyhnutne ale to ja v tom naozaj nevidim prinos.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
To mozem vziat aj ked mam uz 20r.?
ale nikdy som nepočula o tom, že by si rastový hormón niekto dával umelo pokiaľ má viac ako 20 rokov..:/ je to vôbec možné?
Chod za doktorom a pri RTG este vidno, ci mas rastovu platnicku a potom moznoma zmysel ale i tak tazko povedat
a počula som na šport iné veci, ale tento hormón hmm..to skôr na tie veci, čo si opísal, ale na rast kostí ako taký asi určite nie
@sapphirizing preco ludom nedoprajes taku banalitu ako mat o par cm viac alebo menej? ked cloveku tych 5 cm psychicky chyba, tak mu budu chybat navzdy a ked je moznost, ze mu lekari rychlo a bezbolestne pomozu, tak preco nie? ved aj na to je medicina, aby ludom pomohla, ked trpia nejakou poruchou. myslis, ze je uplne normalne, ked ma dospely muz 163 cm?
@sapphirizing ja viem, ze to tak je, ale ked to cloveku povies takym sposobom, tak v nom potvrdzujes pocit, ze je len jeden z miliona, jeho existencia je uplne bezvyznamna a v podstate nezalezi na jeho zivote, lebo v ramci celku a statistiky sa strati ako vzduch, akoby ani neexistoval. ale pritom je to bytost ako sme my vsetci, kazde rano vstava z postele a mysli na svoje komplexy, to mu ubera chut zit, sebavedomie. ako moze muz spravit vyhodu z toho, ze je maly? ze si moze vo filme zahrat malu rozpravkovu bytost? alebo ze moze nakupovat v Kenvelo Kids? alebo ze si moze kupovat zlacnene listky do kina a na bus? ja neviem, ale podla mna muz, ktori je nizky nema z toho vela vyhod. zenu si najst moze, ale nizkych zien nie je vela a druha vec je, ze aj ja, co meriam cca tolko co on preferujem vyssich, aby som ich potom s opatkami nepredbehla. takze moze hladat kategoriu pod 155 cm.
cele je to take tragicke, ked na jednej strane chceme, aby sa kazdy citil sam sebou a dobre vo svojom tele a na druhej strane vytvarame idealy vdaka ktorym su len vsetci nestastni. mali by sme sa asi viac pokusat o rozvoj ducha a vnutornej energie.