to sa mozes rozhodnut ? ja som musel maturovat.. ale tak zase anglictinu to jedine co je na maturovani z toho predmetu potom tazke je to, ze musis rano vstat
ja som robila certifikat a sla som aj maturovať, pre VŠ bola dôležitejšia maturita a porovnavanie certifikatu-prijimačiek a matury nebolo vôbec férové neviem kde sa hlásite a aké sú podmienky takto to bolo pred tromi rokmi neviem ako je to teraz, a neľutujem zase do normálneho života a práce viac zaváži certifikát, takže záleží od školy, ale ja neľutujem a matura je úplne o inom ako certifikát takže nová skúsenosť
ja si budem robiť certifikát z ruštiny, tiež na úrovni B2 a idem aj maturovať, totiž ten certifikát, ktorý idem robiť platí na celom svete, len na SR nie, takže matura sa zíde. A keď spravím certifikát, spravím aj maturu, pretože maturitu robia Slováci a certifikát Rusi, takže matura bude jednoduchšia. A je zadarmo...
Mne ide o to, že maturita by pre mňa nebola zložitá, ale zdá sa mi zbytočné sa učiť navyše 30 tém, veľké A4 texty, ktoré musím vedieť ako tak naspamäť. Ak by bola maturita len o opisovaní obrázkov, dialógoch a odpovedaní na otázky tak idem. Ale na škole nás strašia tým, že musíme mať nachystanú tému na neviem koľko minút a naučeno ju rozprávať :/
nebála by som sa jej, ale na kurzoch som bola donútená myslieť spontánne a nie točiť sa len okolo 30tich tém, čo sa bude štvrťka spolužiakov učiť naspamäť.
Minulý rok som si spravila rovno dva, ani ma nehne ísť aj na maturu a @12 Doteraz to bolo tak, ž ak si mala certifikát a chcela si aj maturitu, tak ti stačilo ísť na ústnu. A asi sa to veľmi nemenilo.
robila som si aj maturovala, hoci som mala moznost nie plus spoluziacka robila so mnou v jazykovke a nerobila maturu. lebo som sa hanbila profke povedat, ze si robim certifikat. lebo som sa citila z angliny podpriemerna a myslela som si, ze by ma vysmiala.
@itsjuliet externa je pisomna ved ustna ti je uplne zbytocna ked mas certifikat napis si vo februari pisomnu ci kedy to je budes mat percenta a z ustnej mas automaticky 1 ked mas B2 cerfitikat urobeny,a potom v maji mas pokoj od angliny
neviem co sa chces 30x ucit A4, sak za tych 20minut mas tri temy, najdlhsie co je je 10 min rozpravanie, ale este aj k tomu sme mali podotazky, ku ktorym sa trebalo vyjadrit...
a to som si este vytiahla taku chujovinu ako anglicky hovoriace krajiny, a nic specialne som sa k tomu neucila, a dalo sa vykecat, potom teda dakujem bohu, ze sme mali ucitelov + porotcov takych ktorym slo o jazyk a nie o biflenie sa
nie ale ako seriozne mi povedz co sa chces biflit k teme rodina alebo volny cas? (ok na nemcine som mala temu velikani nemeckej literatury a pritom to bola len obycajna B1tka, kebyze mas polovicu takychto tem tak nepoviem...) akurat tak je dobre si pozriet nieco k tym anglicky hovoriacim krajinam ked tak a podobnym temam, tam su veci ktore by clovek nemusel vediet, ale zvysok ak naozaj vies jazyk sa da pomocou prirodzenej inteligencie..to len strasia tvojich spoluziakov ktori nevedia anglinu najlepsie nech sa pripravia aby nemuseli rozdavat stvorky
lo žiadny certifikát som si nerobila ani nič, lebo vtedy mi to prišlo len jak náhrada za maturitu, nechystala som sa do zahraničia ani nič a som nechápala prečo si mám nejako nahradzovať maturitu keď je to pohodková vec, @1 má pravdu a najväčšia starosť ohľadom matury z angliny bola že čo si oblečiem to bol taký relaxík po troch predmetoch predtým čo som sa bála, v piatok ráno a som sa normálne tešila na to.
síce nechápem, načo potrebuješ aj certifikát aj maturu, ale keď máš certifikát na takej úrovni tak by si ju mala vedieť a teda ti maturovanie z angliny zaberie presne toľko času, koľko stráviš na skúške a dopravou a už nič.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
nebála by som sa jej, ale na kurzoch som bola donútená myslieť spontánne a nie točiť sa len okolo 30tich tém, čo sa bude štvrťka spolužiakov učiť naspamäť.
a to som si este vytiahla taku chujovinu ako anglicky hovoriace krajiny, a nic specialne som sa k tomu neucila, a dalo sa vykecat, potom teda dakujem bohu, ze sme mali ucitelov + porotcov takych ktorym slo o jazyk a nie o biflenie sa
nie ale ako seriozne mi povedz co sa chces biflit k teme rodina alebo volny cas? (ok na nemcine som mala temu velikani nemeckej literatury a pritom to bola len obycajna B1tka, kebyze mas polovicu takychto tem tak nepoviem...) akurat tak je dobre si pozriet nieco k tym anglicky hovoriacim krajinam ked tak a podobnym temam, tam su veci ktore by clovek nemusel vediet, ale zvysok ak naozaj vies jazyk sa da pomocou prirodzenej inteligencie..to len strasia tvojich spoluziakov ktori nevedia anglinu najlepsie nech sa pripravia aby nemuseli rozdavat stvorky
a @14 nemam slov
síce nechápem, načo potrebuješ aj certifikát aj maturu, ale keď máš certifikát na takej úrovni tak by si ju mala vedieť a teda ti maturovanie z angliny zaberie presne toľko času, koľko stráviš na skúške a dopravou a už nič.
A čo sa chceš učiť k maturitným témam?