tu sa hodi ten znami citat: "knihy su teraz uz nahovno" koniec citatu
ale nie, ide o to ze knihy sa precenuju, su ako symbol vzdelania pre pseudointelektualou, pritom v tych knihach (beletria) byva casto genericky hnoj, odborne knihy a rozne navody pisu uz neodbornici, a v tych hi-fi vedeckych a inzinierskych knihach za 100-200 euro su sice pekne informacie ale su limitovane samotnou knihou takze tam dokopy nic nie je, a clovek aj tak skonci na internete a stahuje hromady pdefiek aby na dany problem nieco nasiel.
Iba do skrípt....ale do vlastných kníh??? Nie! Ani do knižničných kníh nepíšem a vždy sa rozčúlim, keď sú tie z knižnice počmárané, pooblievané a dotrhané. Kto normálny toto môže spraviť? Jedine zver.
ja viem, len keď som to prvý krat prečítal že zajímavé vety, pozerám na môj koment čo je na tom take zaujímave až potom mi došlo že to bolo písané ku deníku žhavej prostitutky...
Poznámky si robím hádam do každej vlastnej knihy, šetrím tým čas. V poslednej dobe je pre mňa každá kniha ako učebnica resp. ako prac. zošiť ...a ceruzkou, nie perom ... a robím "rožky" na stranách ... a tak.
@ardonaiel presne tak ja tym tiez setrim cas, nevypisujem to uz nikam a ked to je moja kniha, tak si s nou robim co sa mne paci takze mne sa paci, ked j uproste pouzivam ako taku ,,ucebnicu" ako si to nazvala mna ked ju aktivne vyuzivam
@diduskaa Ja by som sa na tvojom mieste to hanbil priznať, nie to ešte zverejňoval na internetových fórach.
Ja mám celkom rád, keď si požičiam knihu, v ktorej sú zaujímavé poznámky, postrehy alebo podčiarknuté vety, prípadne nejaký odkaz na zadnej strane. Avšak nemám rád ohnuté rohy a škrtanie viet. Sám si robím poznámky do osobného zošita, a keď nemám pri sebe zošit, tak s ceruzkou do knihy a dozadu si poznačím číslo strany.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
a do tých nie.
ale nie že "do kníh sa nekreslí", ale proste nie.
a nevypisujem si vety z kníh, len si zapisujem do zvlášť zošita svoje poznámky, názory, obsah a čo som sa dozvedela.
keď čítam po anglicky, píšem si nad slovíčka preklady, ináč nie
k teme: nie, akurat ked tak si ohnem roh na niejakej strane...ale len tak jemne
ale nie, ide o to ze knihy sa precenuju, su ako symbol vzdelania pre pseudointelektualou, pritom v tych knihach (beletria) byva casto genericky hnoj, odborne knihy a rozne navody pisu uz neodbornici, a v tych hi-fi vedeckych a inzinierskych knihach za 100-200 euro su sice pekne informacie ale su limitovane samotnou knihou takze tam dokopy nic nie je, a clovek aj tak skonci na internete a stahuje hromady pdefiek aby na dany problem nieco nasiel.
A inak @18 ak chce človek dačo naštudovať, tak vo veľkom počte prípadov sťahuje niekoho diplomovú/bakalársku prácu aby sa k niečomu dopracoval
chápem to jedine, keď sa jedná o skriptá/učebnice/odbornú literatúru...
@nicolas tiež som bola taká, že do knihy sa nepíše, ale šetrí to čas a je to prehľadné a predsa len je to moja kniha :ä
no dobre, ja to chápem, len v tom nevidím zmysel potom si po večeroch čítaš "knihu" výpiskov z kníh?
tak to som nepochopil... čo si mi tým chcela povedať...?
ja viem, len keď som to prvý krat prečítal že zajímavé vety, pozerám na môj koment čo je na tom take zaujímave až potom mi došlo že to bolo písané ku deníku žhavej prostitutky...
Ja mám celkom rád, keď si požičiam knihu, v ktorej sú zaujímavé poznámky, postrehy alebo podčiarknuté vety, prípadne nejaký odkaz na zadnej strane. Avšak nemám rád ohnuté rohy a škrtanie viet. Sám si robím poznámky do osobného zošita, a keď nemám pri sebe zošit, tak s ceruzkou do knihy a dozadu si poznačím číslo strany.