Chcela by som sa poradiť v jednej veci. Mám 20 rokov, chlapca, s ktorým chodím vyše rok a pol a rodičov, ktorí sa ma snažia neustále kontrolovať. Všetko by bolo fajn, keby nežili v dobe, kedy "má chlapec chodiť k nám a nie ty k nemu," "čo s
@Iceria a to som si myslel, že ak niekto telefonicky kontroluje stále svoju dcéru, že je to až maximum... no ako tak vidím je to len minimum... obdivujem teba a hlavne aj toho tvojho... na toto treba mať riadne silné nervy (teda ovšem ak o tomto všetkom vie) a bohatú trpezlivosť... nuž ale k otázke... ani náhodou to nie je normálne... vlastne oni nie sú normálni...
tak ja by som to povedal asi takto:1-davam im za pravdu ze sa oteba boja tak vecer ked sa objavuje ketaminovi sialenec ale zas treba povedat ze im treba dat najavo ze nemas takpovediac 10rokov.....
2-zo sexom to mas tak ked rodicia povedia ze alkohol si nemozes dat ze skodi ked chces si ho das alebo budes rozmyslat ved rodicia vraveli ze nemozem a vpodstate ani jedno nikoho nezabilo.....
3-asi ano chcu ho spoznat a zaroven treba sa porozpravat snimi a dojdes k rozumnemu rieseniu....
resp. čo tam tú školu vôbec spomínajú to sú dve veci.
k ostatným veciam, na druhej strane, kým ťa rodičia živia, tak majú právo ovplyvňovať tvoj život, lebo ťa berú ako finančnú investíciu o ktorú sa starajú..
@Iceria Ver mi že nie si v tom sama Dá sa povedať že poznám presne taký prípad veľmi dôverne . Osobne som si na to už aj zvykol. Podľa mňa to v tvojom veku už nieje normálne. Predpokladám že si jedináčik. To je z nevýhod Podľa mňa si to musíš postupne vydobyť.
to s tou finančnou investíciou vyznelo hnusne materialisticky... a spomínajú ten sex, lebo vedia že keď náhodou otehotnie tak bude musieť prerušiť školu, no a potom sa tam už vrátiť môže aj nemusí...
@Newgeneration - presne tak, nemusí to síce byť automaticky, ale jej rodičia eliminujú riziká
@Iceria - nemáš inú možnosť ako si s rodičmi jeden večer sadnúť a prediskutovať celý problém. Priprav si naozaj dobré argumenty, ktorými podporíš svoj názor. Veta typu : chcem aby to bolo tak, pretože to tak robí väčšina, proti rodičom neuspeje.
@Blackknight@10 no mne sa zdá, že takýto typ ľudí, resp. rodičov sa nedá ani tými naj neviem akými argumentami presvedčiť... proste majú to zakorenené v hlave, a to len tak nezmeníš ani ihneď a tipujem, že ani po čase... možno ale fakt len možno by sa trochu spamätali vtedy, keby tieto ich spôsoby mali za následok rozchod tých dvoch a ona by bola z toho dosť na dne... čo samozrejme jej neprajem...ale už dávam ako extrémny prípad...
môj otec bol taký. a ešte stále je, prehnane starostlivý, chce ma len pre seba a neexistuje, aby sa pri mne niekto mihol. nadáva mi, frfle, že sa flákam, každý deň je schopný vymenovať mi aspoň 10 nových spôsobov, ako brutálne ma znásilnia, potom zabijú, potom zasa znásilnia a nakoniec rozštvrtia a pohádžu do kontajnerov po celom sídlisku. už mi párkrát vynadal do kuriev, neznesie, keď ma vidí s pohárikom a neznáša mojich kamarátov. niekoľkokrát som mu už jasne povedala, že nemám 5 rokov a budem si robiť čo chcem. a aj to robím a on to jednoducho musí pretrpieť a zmieriť sa s tým.
ale zas, poznám babu, ktorá sa kvôli takým rodičom odsťahovala z domu. to je ďalšia strašne individuálna vec.
S tým sadnutím si s nimi... to sa nedá. Skúšala som milión krát, vždy to vyústilo hádkou, lebo oni si stále húdli svoje. Pravda - majú to zakorenené veľmi hlboko.
okrem toho, chlapec má 24, už pracuje a povzbudzuje ma v tom, aby som tú vysokú dokončila (čo znamená, že bude 6 rokov čakať). Pozná mojich rodičov a toleruje ich staromódne názory, i keď mu to niekedy, rovnako ako mne, už lezie na mozog.
Viete, fajn, ani by mi to tak nevadilo. Mne vadí to, že ma nepočúvajú a húdia si svoje. Vadí mi, keď mi vyhadzujú na oči, že s ním trávim priveľa času (každý druhý - tretí deň na večer), že nemám chodiť k nemu ale on k nám, že u nás ani nemôžem sedieť vedľa neho, nedajbože sa s ním pobozkať.
tak poviem ti to takto..ja žijem niekde inde a moj otec si mysli, ze byvam u kamosov
byvam s priatelom, ktory ma skolu za sebou a pracuje.. podporuje ma v mojom ďalšom štúdiu ako sa dá a celkovo ma podporuje.. tiež musel pretrpieť nejaké veci, akože je to moj "kamarát" a tak.. čo ti poviem.. s niekým sa proste diskutovať nedá..pretože proste niekto má takú vec zakorenenú v hlave, že ak máš frajera, tak automaticky otehotnieš
pochyujem, že by sa s nimi dalo dohodnúť..nejak rozumne.. ja som to vyriešila radikálne..
osobne ma uráža, ak niekto podceňuje moju zopodvednosť..
@Iceria pozri... ako si sama povedala... ste spolu už vyše roka a pol... takže to o niečom predsa svedčí... ak ste to zvládli doteraz, tak to zvládnete aj naďalej
OMG ..no ja by som sa z takych rodicov zblaznila...
@Iceria podla mna nie je normalne, ked toto rodicia robia 20 rocnej dcere...na druhej strane chapem ich obavu o tvoju buducnost, ze chcu, aby si si urobila vs...ale dost to prehanaju... to ti vazne povedali presne takto?: "do 25 rokov nesmies mat sex..rozumies?"
heh ty to ma este dobre ale moja krstna mamkina sestra ma okolo 40 a nemala nikoho ale teraz uz asi rok ma isteho chlpa no a moja babka ju este stale berie ako teenagerku takze myslis ze u teba to je este pohodka
no to teda nie je skús imvysvetliť že máš už 20 rokov a o niektorých veciach máš právo sa rozohodovať sama a že toto j euž obmedzovanie slobody a okrem toho ja ybť tebou by som to riešila tak že keby ma stále takto obmedzujú a nepochopili by že mám aj nejakú slobosdu a právo sa rozhodovať tak by som ich jednoducho enposlúcha,zas nemôžeš byť anity taká že si do všetkého necháš kecať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Určite im na tebe hrozne záleží no teba to štve, to poznám, ale rozprávala si sa už s nimi o tom, fakt by ti nedokázali v ničom ustúpiť?
Si dospelá ale potrebuješ ich pomoc, no buď im na to pristúpiš alebo choď a vypadni z domu.
2-zo sexom to mas tak ked rodicia povedia ze alkohol si nemozes dat ze skodi ked chces si ho das alebo budes rozmyslat ved rodicia vraveli ze nemozem a vpodstate ani jedno nikoho nezabilo.....
3-asi ano chcu ho spoznat a zaroven treba sa porozpravat snimi a dojdes k rozumnemu rieseniu....
4-a zo skolou suhlasim.
resp. čo tam tú školu vôbec spomínajú to sú dve veci.
k ostatným veciam, na druhej strane, kým ťa rodičia živia, tak majú právo ovplyvňovať tvoj život, lebo ťa berú ako finančnú investíciu o ktorú sa starajú..
@Iceria - nemáš inú možnosť ako si s rodičmi jeden večer sadnúť a prediskutovať celý problém. Priprav si naozaj dobré argumenty, ktorými podporíš svoj názor. Veta typu : chcem aby to bolo tak, pretože to tak robí väčšina, proti rodičom neuspeje.
môj otec bol taký. a ešte stále je, prehnane starostlivý, chce ma len pre seba a neexistuje, aby sa pri mne niekto mihol. nadáva mi, frfle, že sa flákam, každý deň je schopný vymenovať mi aspoň 10 nových spôsobov, ako brutálne ma znásilnia, potom zabijú, potom zasa znásilnia a nakoniec rozštvrtia a pohádžu do kontajnerov po celom sídlisku. už mi párkrát vynadal do kuriev, neznesie, keď ma vidí s pohárikom a neznáša mojich kamarátov. niekoľkokrát som mu už jasne povedala, že nemám 5 rokov a budem si robiť čo chcem. a aj to robím a on to jednoducho musí pretrpieť a zmieriť sa s tým.
ale zas, poznám babu, ktorá sa kvôli takým rodičom odsťahovala z domu. to je ďalšia strašne individuálna vec.
okrem toho, chlapec má 24, už pracuje a povzbudzuje ma v tom, aby som tú vysokú dokončila (čo znamená, že bude 6 rokov čakať). Pozná mojich rodičov a toleruje ich staromódne názory, i keď mu to niekedy, rovnako ako mne, už lezie na mozog.
Viete, fajn, ani by mi to tak nevadilo. Mne vadí to, že ma nepočúvajú a húdia si svoje. Vadí mi, keď mi vyhadzujú na oči, že s ním trávim priveľa času (každý druhý - tretí deň na večer), že nemám chodiť k nemu ale on k nám, že u nás ani nemôžem sedieť vedľa neho, nedajbože sa s ním pobozkať.
To mi vadí.
byvam s priatelom, ktory ma skolu za sebou a pracuje.. podporuje ma v mojom ďalšom štúdiu ako sa dá a celkovo ma podporuje.. tiež musel pretrpieť nejaké veci, akože je to moj "kamarát" a tak.. čo ti poviem.. s niekým sa proste diskutovať nedá..pretože proste niekto má takú vec zakorenenú v hlave, že ak máš frajera, tak automaticky otehotnieš
pochyujem, že by sa s nimi dalo dohodnúť..nejak rozumne.. ja som to vyriešila radikálne..
osobne ma uráža, ak niekto podceňuje moju zopodvednosť..
@Iceria podla mna nie je normalne, ked toto rodicia robia 20 rocnej dcere...na druhej strane chapem ich obavu o tvoju buducnost, ze chcu, aby si si urobila vs...ale dost to prehanaju... to ti vazne povedali presne takto?: "do 25 rokov nesmies mat sex..rozumies?"