Oplatí sa mi chodiť na ruštinu? Nabudúci rok idem na gympel čiže už začínam uvažovať aký si dám druhý jazyk. Máte s ruštinou niake skúsenosti? Alebo si mám dať račej nemčinu? Ale tá ma velmi neláka...
nemcina znie podla mna strasne, ale aj tak by som si ju hocikedy vybrala miesto rustiny, nakolko je podla mna uplne nepouzitelna aj ked je rusko obrovske.. za to v rakusku nemecku su ovela lepsie platy ako tu
Tak teraz fakt neviem lebo spolužiakov otec mi vravel že ruština nieje zlá lebo západný trh začína byť dosť preplnený a teda východný sa logicky začne otvárať alebo tak niako to povedal ale neviem kolko je natom pravdy...lenže zase moja mama pracuje v rakúsku čiže výhoda by bola že by mi mohla hocikedy pomocť keby som niečo nevedela atd..lenže zase ruština je vraj veelmi lahučká no nemám ponatia čo si dám
@kikush123 určite sa dá využiť a najmä je pravda, že je nedostatok ruských prekladateľov vzhľadom na to, že po revolúcii sme sa vrhli na angličtinu a nemčinu. Ruština ustúpila do pozadia
tak to si ma potešil fakt nad nou začínam dosť uvažovať...okrem toho prekladatelstvo ma vždy zaujímalo a jazyky mi idú teda zatial mám len anglinu a nemčinu mám nepovinnú ale chodím na olympiády a dosť mi to ide..viem si predstaviť takúto prácu..
eehm noo ruština.. čo sa toho týka, je to možno ľahší jazyk ako nemčina, nakoľko je to slovanský jazyk, ale ja neviem kde ju využijem, lebo dobre - vravia že ruština bude opäť žiadaná .. ale mne je to takpovediac na hovno lebo aj tak nechcem robiť prekladateľku a ani sa nechystám ísť pracovať niekde to Ruska
Ja mam tiez rustinu. Nie ej to zlozity jazyk, je pekny, urcite krajsi ako nemcina. Ja som to brala tak-aj na zapad a rj na vychod. Ale zacinam lutovat ze som si nedala nemcinu namiesto angliny aj ked sa mi az tak nepaci....
bože ja som z toho už debil bojím sa že budem lutovať ked si dám ruštinu alebo že sa budem trápiť ked si dám neminu no nič ešte mám nijaký ten čas na rozmýšlanie
tak to sme natom podobne ja sa ju učím 3 či 4 roky a nič z nej neviem..ale to bude asi tým že je nepovinná čiže všetci nato kašleme a k tomu máme takú učitelku zrelú na psychiatriu takže nemčina sa mi úplne zhnusila...
aj my sme ju mali nepovinnú, bárskedy sme si zdrhli a učitel to moc neriešil to bol taký dilino čo nevedel poriadne naučiť a nemal ani bohvieakú autoritu...ale som rada že som išla na ruštinu lebo na našom gympli sú také nemčinárky že dovi dopo, bojím sa ich ešte ich len na chodbe stretnem ani učiť ma nemusia
unás podobne inak ked som bola na tom gympli sa pozrieť tak tam bol ruštinár a úplne bol zlatý aspon vyzeral..ešte sme sa aj stratili tak nám poukazoval školu a tak...vyzeral byť úplne v pohode
zase treba brať do úvahy aj to, že zdanie niekedy klame či je milý alebo tak, to zistíš až keď ťa bude učiť lebo aj naša ruštinárka bola zo začiatku prvý polrok super a teraz v druhom ročníku ju už všetci neznášame...no ale každopádne je to lepšie ako mať nemčinu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
vybrala som si ju preto lebo ako už zaznelo v predošlých komentároch že nemčina sa mi hnusí..
takže myslíš že by som ju mohla aj využiť? lebo ja som počula že hej..
Tak ja neviem každý to vraví takže nie je?
tak to si ma potešil fakt nad nou začínam dosť uvažovať...okrem toho prekladatelstvo ma vždy zaujímalo a jazyky mi idú teda zatial mám len anglinu a nemčinu mám nepovinnú ale chodím na olympiády a dosť mi to ide..viem si predstaviť takúto prácu..
bože ja som z toho už debil bojím sa že budem lutovať ked si dám ruštinu alebo že sa budem trápiť ked si dám neminu no nič ešte mám nijaký ten čas na rozmýšlanie
tak to sme natom podobne ja sa ju učím 3 či 4 roky a nič z nej neviem..ale to bude asi tým že je nepovinná čiže všetci nato kašleme a k tomu máme takú učitelku zrelú na psychiatriu takže nemčina sa mi úplne zhnusila...
@26
aj my sme ju mali nepovinnú, bárskedy sme si zdrhli a učitel to moc neriešil to bol taký dilino čo nevedel poriadne naučiť a nemal ani bohvieakú autoritu...ale som rada že som išla na ruštinu lebo na našom gympli sú také nemčinárky že dovi dopo, bojím sa ich ešte ich len na chodbe stretnem ani učiť ma nemusia
unás podobne inak ked som bola na tom gympli sa pozrieť tak tam bol ruštinár a úplne bol zlatý aspon vyzeral..ešte sme sa aj stratili tak nám poukazoval školu a tak...vyzeral byť úplne v pohode
zase treba brať do úvahy aj to, že zdanie niekedy klame či je milý alebo tak, to zistíš až keď ťa bude učiť lebo aj naša ruštinárka bola zo začiatku prvý polrok super a teraz v druhom ročníku ju už všetci neznášame...no ale každopádne je to lepšie ako mať nemčinu...
tak určite..však uvidím