Učili ste sa/učíte sa nejaký jazyk ako samouk ? S pomocou kúpenej knihy, internetu alebo cdčiek ? Len ma to zaujíma. Tiež som sa ako samouk naučil gramatické a konverzačné veci 3 jazykov, bavia ma jazyky
fínčinu, ale len dve lekcie, potom som začala chodiť normálne do školy, tak to sa neráta.
a srbčinu, ale to je fakt samouk po lopate. bez knižky, cestovaním a mám kúpené tri romány po srbsky a chcem ich prečítať to je moje štúdium srbčiny (že je jeden z toho Dostojevskij, k tomu sa už ani nevyjadrujem... )
ja som skúsila aspoň poľštinu, hlavne počúvaním rádia, ale nemám pevnú vôľu na samoštúdium, tak som sa po dvoch rokov takýchto pokusov prihlásila na kurz
španielčinu sa začnem zajtra a povinne 3 hodiny denne! (ps: uvidím koľko vydržím len ja vobec neviem jak na to... asi prečítať tú knihu pre samoukov nestačí
@kelly152132 používaj internet, youtube, počúvaj ľudí na youtube po španielsky trepať. my máme aj v telke španielske programy, tak som kukával správy a ked sú k tomu obrázky alebo reportáže, tak sa ti spojí obraz a hovorené slovo, pochopíš to a lepšie si zapamätáš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
a srbčinu, ale to je fakt samouk po lopate. bez knižky, cestovaním a mám kúpené tri romány po srbsky a chcem ich prečítať to je moje štúdium srbčiny (že je jeden z toho Dostojevskij, k tomu sa už ani nevyjadrujem... )
a začala som s ruštinou kvôli takému naivnému snu, na ktorom sa už teraz v duchu smejem