sampon nepouzivam, vlasy si umyvam sprchovym gelom, ale niekedy som si umyval kazdy den vodou a raz do tyzdna sprchacom, lebo mi strasne rychlo zmastneli
teraz si vodou umyvam mozno 3 krat do tyzdna a 1-2 krat sprchacom
ale rozdiel tam je, to urcite
o marketing nejde, je to proste mydlo a mydlo na seba viaze necistoty a mastnotu
akurát som nad tým v sprche rozmýšľala a chcela som potom reagovať na tvoj koment v inom fóre, ale keď si tu už dala toto...
kedysi som o tom čítala aj nejaký blog a ten chlapík tam opisoval benefity toho a aj ty ich spomínaš, ale neviem, či by som sa na také niečo odhodlala. vlastne by som na to asi aj zabudla, lebo sila zvyku umyť sa sprchovým
tak ja ti neviem, ale po pouziti mydla, samponu a podobnych veci, mam tisickrat lepsi pocit, lepsie to vsetko zmyje, len oplachnut nestaci. a urcite aj vonim podstatne lepsie s tymito pripravkami, ako bez nich
no ja mam radost ked mozem pouzit nejaky vonavy sprchac na telo a vlady by mi stacilo si umyt len vodou, to viem, lebo sa mi nemastia a ide mi len o zmytie nanosu tuzidla a laku a o obnovenie struktury, ale sampon aj tak pouzivam a taky, ktory vlasy omastuje a obaluje
Niekedy som mala obdobie ze som si vlasy umyvala len vodou ale nezdalo sa mi ze by im to pomohlo. Co sa tyka sprchovania bez sprchaca ,myslim ze na to aby sa clovek bez neho dobre umyl je potrebne potom ale ovela vacsie mnozstvo vody.
to by ma tak jemne zaujimalo ze kedy to mydlo este nebolo treba, pokial viem tak mydlo sa pouziva starocia a je potrebne aby odstranilo povrchove pnutie vody a tym sa zvysi účinok umývania, napr ked budem od oleja tak cisto voda to nezmyje, a sprchove gely to je uz saponat a nie tukove mydlo ktore sa vlastne skoro vobec uz nevyrabaju
keď si namočím vlasy vodou, alebo napríklad keď sa celý deň kupem niekde a potom sa opláchnem pod sprchou alebo tak, mám ich rovnako mastné ako predtým, čiže nemám pocit, že by šampón bol nepotrebný výmysel. takisto keď si ich umyjem mydlom/šampónom/hocičím bez kondicionéra tak mám z celej hlavy veľký dred.
a čo sa týka mydla, kedysi som bežne pri sprchovaní žiadne nepoužívala, až potom mi nejako napadlo že na čo sú sprchové gély. ale to som bola prcek ešte, som sa nepotila ani nič, takže v podstate išlo len o to zmyť zo seba špinu z toho jak som sa celý deň hrala vonku. teraz by som sa iba vodou už neumývala.
požívam oboje, vlasy sa mi často mastia a mám i lupiny, po šampóne mi lupiny zmizli, akurát to mastenie pretrváva, viete mi niečo poradiť na zvýšené mastenie vlasov, lebo mi to už lezie na nervy?
Prinajmenšom na hlavu podpazušie a rozkrok nejaký šampón a mydlo. Skúšal som si kedysi umyť vlasy len vodou a skončilo to hrozným svrbením a mal som ich mastné už na druhý deň.
no ja sa často sprchujem tak často sprcháč ani nepoužívam, len sa opláchnem vodou... A vlasy som si bez šampónu umývať neskúšala, no myslím si, že to mastnotu z vlasov dobre nespláchne... v konečnom dôsledku mi je to fuk
Hlavne neznášam tie sprchové gély+šampón v jednom, to nivea for men, z toho sa robia strašne lupiny a vysušuje to. proste to, čo má byť na hlavu, nemôže byť na telo.
A rozmýšľala som nad tým, že každý druhý deň si budem umývať šampónom a ostatné vodou, ale proste mi to tak dobre nezmyje a aj tak si napokon umývam šampónom každý deň.
@kail91 ja mám ten istý problém a zatiaľ sa môžem vyhovoriť na vek, ale ty máš asi svoj skutočný vek v profile. Nie som žiadna odborníčka, ale len čo som počula, tak si umývajú žihľavovým šampónom a z toho že vraj nie sú potom lupiny. A na mastné vlasy mne asi najviac pomáha dr Muller na mastné vlasy, ale teraz používam taký od kaderníka na rast a spevnenie vlasov. A ešte z takých prírodných vecí ak chceš tak citrón dobre odmasťuje, ale neviem, pri akom množstve a po akej dobe ani nič, ja som si to párkrát dala, ale nezdá sa mi, že by mi to pomohlo nejako zvlášť, ale niektoré baby si to pochvaľujú. Alebo existujú ešte také suché šampóny, ale ja som jeden mala v spreji a bolo to úplne otrasné, hneď som ho vyhodila. Také tie suché šampóny v práškoch boli dobré, ale neviem, či to ešte predávajú.
@mariavs takto, pokiaľ si dokončila základnú školu, tak si sa na chémii učila o tom, ako funguje mydlo.
ak vaša voda dokáže odstrániť mastnotu bez použitia hocičoho iného, tak by som na tvojom mieste kontaktovala nejakú organizáciu zaoberajúcu sa monitorovaním životného prostredia, pretože niečo nie je v poriadku.
inak ja poznám jedno dievča, čo sa umýva len čistou vodou, pretože má brutálne citlivú pokožku, a potom používa všelijaké drahé telové mlieka, ale mydlá a šampóny jej nerobia dobre, dokonca ani detské. a nesmrdí.
neviem, je možné, že tebe a tvojim vlasom to stačí, ale keby som si svoje len "prepláchla" vodou, ostala by mi hnusná slama...a nie príliš vábne voňajúca slama
a navyše, ak používaš správne mydlá, neuškodia ti...ba, mydlá na seba viažu mastnotu a dajú ti ju z tela preč (hovorím o spcháčoch)...naozaj ich nepoužívaš?
a keď sa potom nakrémuješ v jeden deň, opláchneš sa, na krémuješ a na ďalší deň sa len osprchuješ, nezanecháva to na tebe mastný film? lebo na mne rozhodne a nie je to nič príjemné...
nvm, nesprchujem sa vobec, kazdodenne umyvanie je tiez zle na zdravie, ked uz sa o take veco zaujimas, mohla by si vediet i toto » i0.wp.com/randompics.net/...
@mariavs no, ale napríklad keď máš rifle, ktoré farbia aj keď to už nie je vidno na nohách, keď si dám sprcháč tak ide trochu modrej farby.. a zas vlasy každý deň vysušovať vodou tiež nie je vhodné, ja si radšej každý tretí deň umyjem šampónom a to mi stačí.
dnes je vo vode všeličo...a paradoxne aj samotná voda vie pekne vysušovať... čiže napr. keď si umyjem vlasy len vodou tak mám problém ich vôbec rozčesať, sú suché a za deň sa zmastia mám proste jemné vlásky o ktoré sa treba riadne starať aby boli dlhé... čiže oleje, prírodné šampóny, kondicionere, balzami a domáce masky a henna
a sprchový gél používam výnimočne, väčšinou len telový peeling a tuhé mydlo a prosím ťa nezačni ma tu zpičovávať ako máš v zálube, pekne lsušne seriozne píšem
Takto ak sa spotím v priebehu dňa, po nejakej športovej činnosti, tak sa umyjem len vodou a doma večer sa sprcháčom. Nemusí to byť každý deň. Niekedy som len moc lenivá, ale je mi sympatickejšie ho používať, aj keď nie proste stále.
Šampón na vlasy je super a bez toho by som si vlasy neumývala.
@alpanu@tomias choďte s tým ku kožnej a alergologičke. Teda ja čo viem tak Oilatum gel dávajú.
Lebo čistota pol života a ľudia radi voňajú. Nutnosť. Vymysleli sme si to, lebo vieme, čo potrebujeme...vždy sa ľudia umývali s niečím...a keď si prestanem umývať vlasy šampónom, tak regulérne zmastnejú, že to až epkné nie je, takže ty máš asi proste menej mastné vlasy, tak to necítitš, ale ja keď som ako decko nepotrebovala šampónovať 2 týždne, tiež som mala filozofické úvahy, že načo...
A bol taký výskum, v tv som videla ako experimentovali s neumývaním vlasov a potom im skučeraveli. A kontrolovali vlasovú pokožku a po nejakom mesiaci tam mali hrozne veľa baktérií a svrbela ich hlava takže podľa mňa to nie je len marketing...potrebujeme to, ale každý asi v inej miere...
su aj prirodne sampony a mydla. Celkovo sprchove gely su zle na pokozku a je to v tom zmysel len marketing. Ale ked ludia nepozeraju vobec ani co jedia, tak myslim, ze to co si davaju na kozu, to ich trapi este menej, ak to ma dobru reklamu alebo vonu .....
Nuž ja som na tom tak, že kebyže každý deň používam pri sprche šampon a sprcháč, tak by som asi z kože vyskočila Holt, moja pokožka veľa chémie nemusí... Tak to striedam.
Skôr som ten typ, u ktorého platí, čím menej, tým lepšie
Takže pokiaľ nerobím nejakú špinavú robotu, ale len sa spotím, napr. pri ceste autobusom, tak mi úplne stačí sprcha jemne studenou vodou, bez šamponov a sprcháčov a mydiel. A nemám ani mastné vlasy, aj ich rozčešem a ani sa nepotím a ani nezapácham.
A používam šetrnú kozmetiku, ktorá mi nedráždi pokožku.
Viem, že po tomto príspevku budem asi pripadať viacerým birdzákom ako nejaká humusáčka, ale radšej budem načúvať potrebám svojho tela, ako nejakým reklamám v TV, ktoré mi neustále hučia do hlavy, že práve ten a ten výrobok tej a tej firmy je to najlepšie na trhu
Tak ja si bez sprcháču a šampónu neviem predstaviť život. Na chate sa dá aj bez toho, nejakú dobu voda postačí, ale tak popravde, nie je to ono
Milujem vône a tie mi dajú sprcháče, taká kúpeľová aromaterapia. A ešte peny do kúpeľa. A teraz som objavila mandarínkový sprchový gél od Dove. To je ako sprchovať sa na dovolenke. Mňam!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
teraz si vodou umyvam mozno 3 krat do tyzdna a 1-2 krat sprchacom
ale rozdiel tam je, to urcite
o marketing nejde, je to proste mydlo a mydlo na seba viaze necistoty a mastnotu
kedysi som o tom čítala aj nejaký blog a ten chlapík tam opisoval benefity toho a aj ty ich spomínaš, ale neviem, či by som sa na také niečo odhodlala. vlastne by som na to asi aj zabudla, lebo sila zvyku umyť sa sprchovým
(dobre, z hladiska estetiky & vone by to nebolo nic moc)
mydlo, klasické mydlo, eventuálne nejak prírodne parfemované, nie je na škodu.
voči kadejakým tým toxickým slizom, ktoré tvoria väčšinu výrobkov na trhu, som ale veľmi skeptický. väčšinu z nich by som ani do výlevky nevypustil.
pri momentalnom znecisteni uz len samotneho ovzdusia to potrebujes zo seba dostat nejako dole. mensie zlo. chemikalie za chemikalie.
a čo sa týka mydla, kedysi som bežne pri sprchovaní žiadne nepoužívala, až potom mi nejako napadlo že na čo sú sprchové gély. ale to som bola prcek ešte, som sa nepotila ani nič, takže v podstate išlo len o to zmyť zo seba špinu z toho jak som sa celý deň hrala vonku. teraz by som sa iba vodou už neumývala.
ale po sprchaci viem, ze nemam taku hladku pokozku..
ale musim vyskusat bez lebo asi mam alergiu na dajaku zlozku co tam davaju..
ale chcem byt vonavy
Ale nepouzivam ziadne kodicionery, masky, laky, tuzidla.
Presne ako pisali nado mnou, voda stacila davno v minulosti, ked nebolo vsetko okolo take zasrate spinou, prachom, vyparmi, atd.
A rozmýšľala som nad tým, že každý druhý deň si budem umývať šampónom a ostatné vodou, ale proste mi to tak dobre nezmyje a aj tak si napokon umývam šampónom každý deň.
ak vaša voda dokáže odstrániť mastnotu bez použitia hocičoho iného, tak by som na tvojom mieste kontaktovala nejakú organizáciu zaoberajúcu sa monitorovaním životného prostredia, pretože niečo nie je v poriadku.
zdá sa mi, že som si pár krát vlasy len opláchla a bolo zle.
a navyše, ak používaš správne mydlá, neuškodia ti...ba, mydlá na seba viažu mastnotu a dajú ti ju z tela preč (hovorím o spcháčoch)...naozaj ich nepoužívaš?
a keď sa potom nakrémuješ v jeden deň, opláchneš sa, na krémuješ a na ďalší deň sa len osprchuješ, nezanecháva to na tebe mastný film? lebo na mne rozhodne a nie je to nič príjemné...
a vlastne v @24 v druhom odseku je to vystihnuté
a sprchový gél používam výnimočne, väčšinou len telový peeling a tuhé mydlo a prosím ťa nezačni ma tu zpičovávať ako máš v zálube, pekne lsušne seriozne píšem
Šampón na vlasy je super a bez toho by som si vlasy neumývala.
@alpanu @tomias choďte s tým ku kožnej a alergologičke. Teda ja čo viem tak Oilatum gel dávajú.
A bol taký výskum, v tv som videla ako experimentovali s neumývaním vlasov a potom im skučeraveli. A kontrolovali vlasovú pokožku a po nejakom mesiaci tam mali hrozne veľa baktérií a svrbela ich hlava takže podľa mňa to nie je len marketing...potrebujeme to, ale každý asi v inej miere...
Skôr som ten typ, u ktorého platí, čím menej, tým lepšie
Takže pokiaľ nerobím nejakú špinavú robotu, ale len sa spotím, napr. pri ceste autobusom, tak mi úplne stačí sprcha jemne studenou vodou, bez šamponov a sprcháčov a mydiel. A nemám ani mastné vlasy, aj ich rozčešem a ani sa nepotím a ani nezapácham.
A používam šetrnú kozmetiku, ktorá mi nedráždi pokožku.
Viem, že po tomto príspevku budem asi pripadať viacerým birdzákom ako nejaká humusáčka, ale radšej budem načúvať potrebám svojho tela, ako nejakým reklamám v TV, ktoré mi neustále hučia do hlavy, že práve ten a ten výrobok tej a tej firmy je to najlepšie na trhu
Milujem vône a tie mi dajú sprcháče, taká kúpeľová aromaterapia. A ešte peny do kúpeľa. A teraz som objavila mandarínkový sprchový gél od Dove. To je ako sprchovať sa na dovolenke. Mňam!