Ahoj. Doteraz som s týmto mobilom žiadný problém nemala, ale v poslednom čase mi začalo vypisovať, že je "málo internej pamäte" alebo keď mi dôjde nejaká správa, tak mi vypíše, že z dôvodu malej kapacity správ nieje možné správu prijať. Vymazala som všetk
@simona12121 jedna možnosť je menu>nastavenia>súkromie>obnoviť dáta od výrobcu, alebo servisným kódom *2767*3855# (prepíšeš ho ako keby si ho chcela vytočiť a keď dáš poslednú mriežku, spustí sa formátovanie telefónu na stav, v akom bol pri kúpe), alebo je ešte jedna možnosť, "trojhmatom" (kombináciou troch hardvérových klávesov - neviem, ktoré konkrétne sú to pri tvojom modele) sa dostaneš do recovery modu a tam dáš wipe data
@trtken jee síce pravda, že s rootom je toho umožnené viac, napr. mazať zbytočné predinštalované appky a pod., ale presúvanie aplikácií na kartu sa dá aj bez rootu od verzie 2.2, čo Galaxy Ace má, takže aplikácie sa na kartu presunúť dajú.
A okrem toho by som určite neradila rootnuť si telefón kvôli takejto "somarine", pre ňu je to podľa mňa zbytočnosť
a že to nie je nevratný proces, napriek tomu sa to zistiť dá, či mobil bol alebo nebol rootnutý, takže pokiaľ má naň záruku, nerobila by som voloviny len kvôli nedostatku pamäti
aj na mojom telefóne sa dá presúvať niektoré aplikácie na kartu, ale niektoré sú blokované a nedajú sa ani zmazať. Napr. FB app, Google aplikácie, a pod. Na mojej Motorole len tie predinštalované zaberajú viac než polovicu pamäte... a to ešte nehovorím o ďalších dátach, ktoré tieto app zbierajú rovno na internú pamäť, napríklad také google maps. To znamená, že časom sa tá pamäť aj tak zase zaplní a toto by root vyriešil. Samozrejme treba vedieť čo a ako. Úplným laikom by som to neodporúčal...
a nie nedá sa zistiť, či bol mobil rootnutý...
inak tu je celkom dobrý manuál o inštalácii a rizikách a čo všetko to obnáša:
@trtken najväčším žrútom pamäti sú tie predinštalované aplikácie, to je pravda. je síce pekné, že rootom sa to dá obísť, ale aj tak by som jej to ja neodporúčala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
alebo pomazať appky uložené v pamäti mobilu - napr. taký fb sa nedá presunúť na SD kartu, a zaberá vyše 20 MB
ale má, bude môcť inštalovať aplikácie na kartu a nie do telefónu. Okrem toho, nie je to nevratný proces.
» androidforum.sk/help/ako-uvolni...
mozno to pomoze
A okrem toho by som určite neradila rootnuť si telefón kvôli takejto "somarine", pre ňu je to podľa mňa zbytočnosť
aj na mojom telefóne sa dá presúvať niektoré aplikácie na kartu, ale niektoré sú blokované a nedajú sa ani zmazať. Napr. FB app, Google aplikácie, a pod. Na mojej Motorole len tie predinštalované zaberajú viac než polovicu pamäte... a to ešte nehovorím o ďalších dátach, ktoré tieto app zbierajú rovno na internú pamäť, napríklad také google maps. To znamená, že časom sa tá pamäť aj tak zase zaplní a toto by root vyriešil. Samozrejme treba vedieť čo a ako. Úplným laikom by som to neodporúčal...
a nie nedá sa zistiť, či bol mobil rootnutý...
inak tu je celkom dobrý manuál o inštalácii a rizikách a čo všetko to obnáša:
» www.mojandroid.sk/tag/root-androi...