Mal som zopar snov o konci sveta, pamätam si minimalne dva, pricom v jednom z nich som koniec sveta som aj prezil, a bol to neuveritelne oslobodzujuci pocit (-: . Tazko tvoj sen interpretaovat tak bez nicoho, skus tam hladat symboly, ktore nejako suvisia s tvojim zivotom. Mozno sa napriklad pre niecim snazis v zivote uniknut (tak ako si sa snazil zachranit za tou stenou) -ale môze to byt aj nieco ine. Ty sam si to najskôr dokazes interpretovat
@60duri skúsi spomenúť, čo si videl, počul, zažil v posledných dňoch, čo ti niekto povedal, mohla to byť len maličkosť a tam hľadaj, tam bude vysvetlenie, len si to musíš pospájať
ja s tebou súhlasím...úplne... len človek i keď vie presne čo je racionálne a čo nie je tak urobí nakoniec aj tak niečo čo s racionalitou alebo logikou nesúvisí... chcem povedať že racionalita nie je rozhodujúca...aspon u mňa nie...
ako kedy... niečo sa mi proste silne vryje do pamäti. Väčšinou o tom rozhoduje moment prebudenia... musí ťa to zaujať. Naštartovať vnímanie po prebudení keď to máš ešte čerstvé. Akoby potom skopíruješ informácie do tvojej normálne používanej pamäte.
to je ťažšie než sa zdá... pre mňa sú všetko detaily ...celý naš život sa z nich skladá... každá veľká vec... netriedim veci na veľké a malé. Dá sa teda povedať že v tom mám teraz pekný bordel
ja môžem presne interpretovať prameň toho sna v podstate ale to je nepodstatné... mňa netrápi že sa mi sníval že by som nechcel aby sa opäť nesníval. Mne sa páči keď sa mi niečo sníva nech je to už čokoľvek. Mám z toho pocit, že som žil aj v noci zatiaľ čo iný spali. Ide o prežitok. Skôr mi ide o to čo to znamená... využiť znalosti niekoho kto vie čo po sne z danou témou nasleduje. Som presvedčený že v živote nejde o náhody. všetko je presne dané. Každé naše rozhodnutie. Tak ako lístok vo vetre podlieha fyzikálnym zákonom a každý jeho pohyb je vďaka tomu určený, tak aj naše osobnosti podliehajú zákonom. Teda beriem sen ako záchytný bod pre znalcov zákona akcie a reakcie... presne danej veci... chápeš?
ja si sny viem vyložiť presne, presne viem, čo sa mi kedy a prečo sníva, každú situáciu v sne viem presne aplikovať na to, čo som za uplynulé dni zažila v bdelom stave, i keď je akokoľvek pozmenená
ja tiež, ale k čomu je to platné, minulosť nezmeníš... a hovorí sa že budúcnosť nepoznáš preto jediné na čom záleží je prítomnosť... no snáre ti dávajú možnosť predpokladať budúcnosť. O tom sú... oni nevysvetľujú dôvod sna...predpovedajú budúcnosť... využívajú sen ako znamenie určitej udalosti ktorá je daná tak ako všetko... sen je výsledkom rovnice tvojej minulosti a snár využije tento výsledok aby nemusel podávať všetky tie čísla pred rovná sa a spraví z toho ďalšiu rovnicu... sen(súčet minulosti)=taká a taká udalosť v budúcnosti
Tá posledná časť úvodného komentu, ten pocit že si niečo nespravil a mal si spraviť...myslíš niečo konkrétne? Resp. máš občas ten pocit aj v bdelom stave?
Ja sa v snoch zameriavam hlavne na emočné stránky, ktoré sú odrazom môjho vnútra a občas mi pomocou sna dôjde niečo, čo je vo mne skryté a tak trochu popierané. Všetko ostatné sú pre mňa kulisy, zložené zo zážitkov a spomienok z uplynulých hodín a dní.
Podľa tejto mojej kvázi teórie (postupu) by som tvoj sen vôbec nevyložil ako niečo súvisiace s koncom sveta, ak si povyberám z toho len emočné prvky a časti:
schovávanie do úzkej štrbiny a za stenu pred následkami, vyvolaný chaos, bežanie ľudí jedným smerom,úzkosť,bezmocnosť,strašné hučanie, začiatok príchodu niečoho ničivejšieho,ľútosť z nevykonaného
Skrývaš niečo, prípadne ľutuješ že si nekonal keď si mal, môže to byť niečo, o čom v bdelom stave vôbec nerozmýšľaš ale predsa ťa to ťaží, bežanie ľudí jedným smerom je línia akou sa ty pohybuješ pred tým problémom,máš strach že ak sa tomu vzoprieš vypukne chaos a negatívne reakcie okolia (hučanie) a bude to ešte horšie ako teraz, z toho dôvodu sa cítiš bezmocný čokoľvek si začínať a radšej sa predtým skrývaš do blúdneho kruhu. Teda vlastne som sa dostal k úvodu môjho komentu.
samozrejme to treba brať s nadhľadom, jednak je to výklad človeka ktorý ťa absolútne nepozná a tiež neskorá nočná hodina
Na snáre mám svoj názor a nikdy by som sa nimi neriadil
... to je názor celkom sčítaného človeka... páči sa mi že net dáva možnosť ľahko stretnúť dobre zmýšľajúcich ľudí keď už moje okolie je na nich dosť chudobné...
podla mna si kazdy clovek vie sovj sne vylozit najlepsie sam...lebo ide o tvoje myslienky, spomineky,fantazie,ktore sa v sne pospajaju..sam musis vediet, co ti to asi chelo povedat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
To si myslím ale iba k tomu čo si napísal pri konci.
snáre som pozeral... nenašiel som slovo pre koniec sveta ktoré by ma priviedlo k výkladu... čo ma prekvapuje, lebo takéto sny sú často vyskytujúce...
to sú ale nemyslím že trápenie musí byť tým dôvodom sna...našiel som snári napr. k slovu koniec že je začiatok všetkého
ty si zo snov pamätáš takéto detaily?
ja s tebou súhlasím...úplne... len človek i keď vie presne čo je racionálne a čo nie je tak urobí nakoniec aj tak niečo čo s racionalitou alebo logikou nesúvisí... chcem povedať že racionalita nie je rozhodujúca...aspon u mňa nie...
pokojný bojovník?
ako kedy... niečo sa mi proste silne vryje do pamäti. Väčšinou o tom rozhoduje moment prebudenia... musí ťa to zaujať. Naštartovať vnímanie po prebudení keď to máš ešte čerstvé. Akoby potom skopíruješ informácie do tvojej normálne používanej pamäte.
to je ťažšie než sa zdá... pre mňa sú všetko detaily ...celý naš život sa z nich skladá... každá veľká vec... netriedim veci na veľké a malé. Dá sa teda povedať že v tom mám teraz pekný bordel
toto hore je pre teba... zabudol som adresovať
ja si sny viem vyložiť presne, presne viem, čo sa mi kedy a prečo sníva, každú situáciu v sne viem presne aplikovať na to, čo som za uplynulé dni zažila v bdelom stave, i keď je akokoľvek pozmenená
... zase som ti to zabudol adresovať ... musím si na to zvyknúť
Super že ešte existujeme
Ja sa v snoch zameriavam hlavne na emočné stránky, ktoré sú odrazom môjho vnútra a občas mi pomocou sna dôjde niečo, čo je vo mne skryté a tak trochu popierané. Všetko ostatné sú pre mňa kulisy, zložené zo zážitkov a spomienok z uplynulých hodín a dní.
Podľa tejto mojej kvázi teórie (postupu) by som tvoj sen vôbec nevyložil ako niečo súvisiace s koncom sveta, ak si povyberám z toho len emočné prvky a časti:
schovávanie do úzkej štrbiny a za stenu pred následkami, vyvolaný chaos, bežanie ľudí jedným smerom,úzkosť,bezmocnosť,strašné hučanie, začiatok príchodu niečoho ničivejšieho,ľútosť z nevykonaného
Skrývaš niečo, prípadne ľutuješ že si nekonal keď si mal, môže to byť niečo, o čom v bdelom stave vôbec nerozmýšľaš ale predsa ťa to ťaží, bežanie ľudí jedným smerom je línia akou sa ty pohybuješ pred tým problémom,máš strach že ak sa tomu vzoprieš vypukne chaos a negatívne reakcie okolia (hučanie) a bude to ešte horšie ako teraz, z toho dôvodu sa cítiš bezmocný čokoľvek si začínať a radšej sa predtým skrývaš do blúdneho kruhu. Teda vlastne som sa dostal k úvodu môjho komentu.
samozrejme to treba brať s nadhľadom, jednak je to výklad človeka ktorý ťa absolútne nepozná a tiež neskorá nočná hodina
Na snáre mám svoj názor a nikdy by som sa nimi neriadil
... to je názor celkom sčítaného človeka... páči sa mi že net dáva možnosť ľahko stretnúť dobre zmýšľajúcich ľudí keď už moje okolie je na nich dosť chudobné...
p.s. Nie si ďaleko od pravdy.
... začni tým menej horším nech nás pripraví na vrchol hrôzy ...a beda až z teba budem mať nočné mory