vedel by mi niekto prosim poradit nejaky serial kde by bola mozno nejaka lahsia anglictina? taky serial skor aby sa mi jeho sledovanim zlepsila anglictina.
podla mna take najlahsie su Friends, The Office (britska anglictina) alebo The Big Bang Theory (aj ked tam su trocha vedecky orientovane konverzacie obcas, ale to tiez nie je na skodu sa naucit ), potom so zlozitejsim dejom Breaking Bad (mas normalnu anglictinu aj slangovu vdaka dvom hlavnym postavam), American Horror Story (kazdu seriu sa vela postav obmiena a strieda sa tam vela prizvukov), Sherlock (britska anglictina), Prison Break (postavy su z roznych prostredi, maju rozne narecia a je tam aj vela slangu)
That 70's show alebo iné sitcomy. Ak dačo nezachytis, prídeš iba o frk. Pozerať niečo napínavé alebo s komplikovanou zápletkou sa v takomto prípade podľa mňa neoplatí, ak nerozumieš dosť dobre.
Mne sa praveze sitcomy ako Friends a pod. zdaju sialene narocne. Hovoria desne rychlo, vobec tomu nie je rozumiet. Alebo ja mam tak zlu anglictinu Ale nemyslim si, lebo nemam problem o comkolvek komunikovat, citat a tak.
Ja som sa trebars snazila aj Friends s titulkami a to co bolo napisane som si vobec nevedela spojit s recou. Strasne tie slova v tej rychlosti akoby prehltaju a tak:/
Inak odporucam pozerat s EN titulkami urcite. Ja to tak robim a dost mi to pomaha. Ale iba filmy pozeram. Inak super tema, asi sa tiez necham niecim inspirovat
Ja som sa ju naucila na Desperate Housewives to bola uplna supa, pekne hovorili, izi pizy. Tiez si myslim, ze tie serialy co ti tu pisu ako Friends a It Crowd este s tym prizvukom to na zaciatok vobec nie je dobre. Akoze ja teraz uz rozumiem skoro uplne vsetko, ale to po X-rokoch riesenia veci v angline a s urovnou medzi c1/c2.
@willbebetter Ahaha, tiez som sa naucila najlepsie na Desperate Housewives! Este si dodnes pamatam aj niektore cele dialogy a alebo ten prolog, ktory rozpravala Mary Alice.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Black Books - » www.csfd.cz/film/115675-bla...
» www.csfd.cz/film/195273-mal...
alebo v "The Catherine Tate Show"
» www.csfd.cz/film/248836-sho...
(oboje je na ulozto)