Prosím pomôžte mi chcem pomôcť mojej sestre . Jej cieľ k 25 narodeninám bolo vážiť 48kilo !!!! 25ročná (na mozog chorá) žena chce vážiť pri výške 169 48kilo - WTF?! (t.j BMI 16.81 ! ) ... a to je jej len 1.cieľ (jej celoživotný cieľ je vážiť 40 aleb
pozri to chce veľa veľa veľa veľa času, veľa správnych ľudí pri sebe, pozornosti, lásky, ešte raz času... a potom to len mierne ustúpi, no niečo z toho všetkého v nej aj tak už budu navždy....
@sugy1 no moja sestra by bola aj tak nespokojná
minule si stiahla filmy,dokumenty o anorexii . Obdivovala 9ročné dievčatko ,lebo už v tak mladom veku to dokázala @piter09 už s tým prestala teraz je na oblátkach a čajoch a polku dňa spí a potoms a sťažuje koľko toho zjedla a že to a to nemusela (ako ja sa celý deň dobre že neprežieram a ona toto) @riaaa keby sa s niekym bavila tak by to bolo v pohode ... z nikým zo školy sa nebaví ani zo svojou bývaliu najlepšou kamarátkov (na výšku chodila prvé 2 dni a potom zistila ,že sa nevyzná kde čo v škole je a už tam nešla potom jej na konic semestra došlo že už není študentkov výšky + tí ľudia jej boli nesympatickí - ako ja nechápem ako ona obstojí vo svete keď sa odsťahuje od rodičov) ... na fb má akurát 2 kamarátky s ktorými si píše ,ale oni ju v tom podporujú (takže je to len horšie - posielajú sú fotky ,ktorá koľko schudla a pod. ) @pachirisue , @bress ale ako ju tam dostať ,a neviem či by pomohli ona vidí v anorexii len výhody (aj to že by do 30+ zomrela )... a do konca života by ma potom maximálne nenávidela
musí vyhľadať odbornú pomoc.. radšej nech ťa do konca života nenávidí ako by si mala ďalej ubližovať nie? to pre ňu urobiť môžeš.. a možno to raz aj ocení..keď príde k rozumu
Ked uz je v takomto stave tak ty jej určite nepomozes...ver mi..poznám to...pokiaľ ona nebude naozaj chcieť tak ju môžete nechať zavrieť pokiaľ by bola v život ohrozujúcom stave ale ked sa dostane von a nezmení zmýšľanie tak do toho zase padne. Poznám to až príliš dobre. Hlavne ked je uz dospelá, je za svoj život zodpovedná. Vy jej môžete pomoct jedine tak, ze ju nejako pomaly naviezol na správnu cestu, nevrieskať na ňu, netlačiť na ňu lebo potom sa len ona ešte viac zatne a bude vás mať všetkých za nepriateľov. Vôbec nekomentujte jej postavu. Nehovorte jej nic v zmysle ze by mala pribrať, ze je velmi chudá (môže to u nej spôsobiť to ze začne byt na seba hrdá a preto bude chciet schudnúť ešte viac alebo si bude mysliet ze ju tým urážate a "vybije" si to zas len na nejedení. Ked chceš niečo bližšie vedieť tak mi napíš TS. Nebudem tu rozpisovať romány na pokračovanie.
@domssy ale ako ? ona ma vôbec nepočúva a vďaka nej a rodičom by som tam skončila buď iba ja alebo obidve ! @vamperzz to v našej rodine neexistuje (keď rodičia dojdu domov tak len kričia,stresujú kvôli všetkému,....) , no u nás to vyzerá asi tak ,že otec/brat povedia mne aj sestre keď si niečo dáme : "Sa neprežer , ty naša tučka" ja si to neberem k srdcu lebo pri nich by som už 1000krát skočila pod vlak.....
@vamperzz ja jej nič takéto nehovorím ,lebo moja jedna kamarátka je tiež anorektička a viem aj prečo s tým začala .... preto sa takým témam snažím čo najviac vyhnúť
@rubychloe tak to mi je ľúto ..ale ked nezmenia oni prístup tak ona sa z toho tak skoro nedostane...ako by som to napísala...na ňu to čo hovoria teraz vplýva vsetko 10 krát horšie ako na teba. Takze vyplýva mi z toho ze ty musíš byť jej jediná opora asi, niekto kto jej chce dobre. Okolie na toto ochorenie vplýva až príliš. A hlavne ked je zlé. To je pochopiteľné že ťa nepočúva. Ale ver mi, aj ked je k tebe hnusná, tak ma za to výčitky, lebo ona to uz nevie ovládať, a potom tie výčitky ze ti ublížila rieši zas jedlom. Ono to nie je len o chudnutí. Ty s ňou aj tak buď, vôbec si neber k srdcu čo ti povie, vôbec nech ťa to neovplyvňuje. Ona časom pochopí ze ty si tu vždy pre ňu a začne ti dôverovať, a mozno to budes práve ty kto ju navedie na správnu cestu. Toakáto vec sa rieši veľmi veľmi dlho. Je to na celý život. Ak chceš. Tak ked budeš mať nejaké otázky alebo si nebudeš vedieť dať s ňou rady alebo sa u vás niečo stane a budeš ohľadne toho potrebovať radu, alebo sa len vypísať, tak mi napíš. A nechcem byť hnusná..ale vaši rodičia sú riadne ..no ..nebudem vulgárna..
myslim ze ty sama uz v takomto stadiu nezmozes nic. ja by som sa skusila poinformovat na webe pripadne v centrach kde toto liecia o tom, ako ju mozno aj proti jej voli liecit. ibaze to by asi chcelo aj pomoc/ochotu od rodicov, co podla toho ako pises asi nie je take jednoduche.
Neviem neviem.. ak to neriešia rodičia ja by som ju na tvojom mieste ignoroval.. zbytočne by som sa nerváčil maximálne by som jej za také kktiny prijebal a neriešil ďalej a mam piči či sestra či dedo ale nebudem počúvať kktiny a ak sú tvoji rodičia tiež džubnutý že z toho ešte obvinia teba tak by som sa na to fakt vyjebal neriešil ju a naj schudne aj koľko chce...
jej dopne keď bude plochá ako letisko, že je to zle. ja som pri výške 172 cm mala 49 kg, znie to hrozne, ale mala som postavu úplne fajn, len žiadne kozy. ale tie nemám v podstate ani teraz.
-Doktor
-Je to psychická choroba všetko je v hlave
-Známa anorexicka zomrela a ona vážila hrozne malo a v hlave si myslela, že je furt tučná a to bola kosť a koža
-Takýmto ľuďom ťažko pomôcť ona sama musí s tej hlavy tie choré predstavy dostať
-Takýto ľudia neskôr zomierajú na zástavu srdca organy sa tak zmenšujú, že sú náchylný na rôzne choroby a umierajú buď na zástavu srdca alebo na chrípku a iné choroby obyčajné čo každý s nás sa s toho vie dostať
-Pošli ju na liečenie inak vám umrie pred očami
-Som živým dôkazom, že to ide prekonať ja som anorexiu prekonala viem aké to bude ťažké a čím si človek prejde ale zober ju na liečenie inak umrie
presne tento problem mala sesternica tiež bola v nemocnici vobec nejedla ani obed nič dokázala aj cely den nejesť len aby vyzerala konečne normálne čo dopadlo tak že dostala do brucha krče a nevládala ani chodiť...všetci sme jej vysvetlili ako može dopadnuť treba sa s nou iba porozprávať ved je to choré aby niekto takto chudol ani chalana si nenajde taka špajdla. porozprávaj sa s nou a ak to nepomože tak nech si robi čo chce ked je hlúpa ved uvidi čo ako dopadne...držim palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
@5
minule si stiahla filmy,dokumenty o anorexii . Obdivovala 9ročné dievčatko ,lebo už v tak mladom veku to dokázala
@piter09 už s tým prestala teraz je na oblátkach a čajoch a polku dňa spí a potoms a sťažuje koľko toho zjedla a že to a to nemusela (ako ja sa celý deň dobre že neprežieram a ona toto)
@riaaa keby sa s niekym bavila tak by to bolo v pohode ... z nikým zo školy sa nebaví ani zo svojou bývaliu najlepšou kamarátkov (na výšku chodila prvé 2 dni a potom zistila ,že sa nevyzná kde čo v škole je a už tam nešla potom jej na konic semestra došlo že už není študentkov výšky + tí ľudia jej boli nesympatickí - ako ja nechápem ako ona obstojí vo svete keď sa odsťahuje od rodičov) ... na fb má akurát 2 kamarátky s ktorými si píše ,ale oni ju v tom podporujú (takže je to len horšie - posielajú sú fotky ,ktorá koľko schudla a pod. )
@pachirisue , @bress ale ako ju tam dostať ,a neviem či by pomohli ona vidí v anorexii len výhody (aj to že by do 30+ zomrela )... a do konca života by ma potom maximálne nenávidela
@vamperzz to v našej rodine neexistuje (keď rodičia dojdu domov tak len kričia,stresujú kvôli všetkému,....) , no u nás to vyzerá asi tak ,že otec/brat povedia mne aj sestre keď si niečo dáme : "Sa neprežer , ty naša tučka" ja si to neberem k srdcu lebo pri nich by som už 1000krát skočila pod vlak.....
-Je to psychická choroba všetko je v hlave
-Známa anorexicka zomrela a ona vážila hrozne malo a v hlave si myslela, že je furt tučná a to bola kosť a koža
-Takýmto ľuďom ťažko pomôcť ona sama musí s tej hlavy tie choré predstavy dostať
-Takýto ľudia neskôr zomierajú na zástavu srdca organy sa tak zmenšujú, že sú náchylný na rôzne choroby a umierajú buď na zástavu srdca alebo na chrípku a iné choroby obyčajné čo každý s nás sa s toho vie dostať
-Pošli ju na liečenie inak vám umrie pred očami
-Som živým dôkazom, že to ide prekonať ja som anorexiu prekonala viem aké to bude ťažké a čím si človek prejde ale zober ju na liečenie inak umrie