zaujímalo by ma či ste oľutovali niekedy svoj výber školy (nemyslím teraz ľutovanie po zlom/nespravodlivom hodnotení alebo nabitom týždni) skôr moment, keď ste si uvedomili "Tak hups, šlapol som vedľa. Tomuto sa venovať nemienim."
Mamina ma ako 10 ročnú dala na gympel. Čiže som moc na výber nemala.
Beriem to tak, že to tak proste je a že i keď to bolo zlá voľba, tak sa to, že tam chodím, snažím využiť čo najviac a niečo si z toho aj do budúcnosti zobrať.
no moji milí, ale nebuďte skúpi na slovo. zaujímajú ma príklady ... dôvody ... zameranie školy ... ako by ste zmenili svoje rozhodnutie, ak by to ešte išlo ... veď sú to diskusie. Diskutujme!
@bettsy ... áno práve preto som ta dala to upozornenie, že nie kvôli zlému hodnoteniu alebo nepodarenému týždňu ...
NI ! NENI SOM SPOKOJNÁ ... nič tu nerobime nikde nechodime nic sa tu nedeje len UČIŤ UČIŤ UČIŤ... ale lakali ľudí na ňu paradne "ziadne stereotypne vyučovanie"...haaaaaha
Stredná nebol môj výber, takže samotný výber som oľutovať nemohla, skôr mi je ľúto, že som sa nepokúsila o presadenie svojho i keď... aj tak neviem, čo iné by som mala študovať.
Ale áno, myslím si, že na tejto škole (konkrétne OA) nemám čo robiť a že to časom budem ešte viac ľutovať - aj keď, šanca vybrať sa úplne iným smerom je ešte stále tu a záleží len na mne...
ja som spokojna, hoci ekonomia neni zrovna moja oblubena sfera, napriek tomu som spokojna. a nemenila by som, hlavne ked si uvedomim že čo som mala druhu školu zvolenu, to by som vonkoncom nechcela a nezvladala
Som na gymnáziu v Prešove a som tu nadmieru spokojná Išla som na takú školu na akú som chcela,rodičia mi do toho nehvorili,čiže svoje rozhodnutie by som nezmenila Čo sa mi páči? Proste som bola prekvapená,keď som tam prišla .. učenia nie je až tak veľa ako každí rozpráva,škola (priestory) sama o sebe sa mi páči,to ako tam všetci fungujeme ako jedna veľká rodina,prístup učiteľov (samozrejme nájdu sa aj divní),všetci tie školské akcie,ktorých je habadej,ľudia a tak Jedine čo sa mi na tej škole nepáči (zatiaľ) je strava v školskej jedálni Bléé
Som spokojná, nebolo dňa, kedy by som ľutovala, že som na škole akej som (8. ročné gymko) a to som do nej išla v 9 a LEN preto, lebo tam šli moje kamarátky Ani som nevedela, čo je to za školu, keď som si povedala, že tam pôjdem a skúsim mat/fyz.(že ma vezmú som vtedy brala takmer ako samozrejmosť) Mama len odsúhlasila. A bolo to dobré rozhodnutie, naša škola (hoci sa rozpadáva a minulý rok nám pretiekla stena a zo zástrčky tiekla voda) je super.
A tak či onak by som po základke skončila na gymnáziu. Tak či onak by som zvolila mat/fyz.
takto, áno aj nie.. pretože to nie je niečo, po čom som túžila a v čom sa vidím, preto plánujem inú VŠ, ale následne ak sa VŠ nepodarí, tak sa nebojím, že sa nezamestnám a myslím, že by som nezostala ani na minimálnej mzde, takže pre to som zase spokojná s výberom
ked som bol deviatakom tak som vzdy chcel ist na anglicke bilingvalne gymnazium lenze rodiacia ma dalej z domu nepustili a tak som musel ostat na tunajsom gymnaziu nasho mesta, ponadaval som obcas ale coskoro niektore veci nasvedcovali tomu, ze to takto malo asi najskor aj nyt
ja som spokojna, som na gymnaziu, kedze este netusim, na aku vysku chcem ist a co chcem potom robit a vlastne si ani neviem predstavit ze by som isla na nejaku inu skolu
a este teraz mi napadlo ... niekedy nadavam, ze sa ucime blbosti a podla mna minimalne polovicku z toho asi nevyuzijem, kedze nemam rada ani matiku ani fyziku, ale tak da sa to prezit
keby si mám vybrať teraz tak by som určite nešla na gympel, lebo mám pocit že viem zo všetkého len nejakú časť a nič poriadne, ciže som tam v konečnom dôsledku asi len ohlúpla išla by som asi na hotelovku alebo na umelecké maskérstvo (vizážistiku)
Som absolútne spokojná. Aj keď si v poslednej dobe dosť často opakujem: "Zlatá mamina, tá mi dobre radila, aby som nešla na gympel." Ale to si hovorím väčšinou, keď sa neučím na písomky alebo mám toho moc. Inak by som nemenila. Už len kvôli spolužiakom.
Aj ano aj nie - vybral som si elektrotechniku, lebo som bol blazon do pocitacov, no cele to bolo len o suciastkach, ich priebehoch a podobne (aj som s tym ratal ale bolo to tri roky bez teorii o PC), co sa dalo aj ocakavat a pocitace sa objavili az v stvrtom rocniku a ten som presiel hravo so svojimi znalostami - cize som sa nenaucil nic nove a preto som obcas lutoval, ze som nesiel na skolu kde sa studuje grafika, aj preto lebo na elektrotechnickej neboli skoro ziadne dievcata. Avsak nelutujem preto, lebo som presiel jednou z najlepsich priemyselnych skol, lebo kolektiv bol najsamlepsi, ziadne vymlete dilina a preto, hlavne preto, chvalabohu, ze som si vybral priemyslovku a nie gympel kam som povodne tiez podal prihlasku. S touto skolou mam buducnost, aj keby som nezvladol VS, co je teraz tenky lad po ktorom chodim, lebo som si nasiel dobry sposob zarobku do buducna. A hlavne poznam vela prevela ludi, ktori presli gymplom a sa nevedia prekusat cez VS, chvalabohu nie som v takej situacii.
no áno, je to presne tak ako hovoríš ... niekedy bol presadzovaný názor, že gymnázium je jediné správne rozhodnutie ... no poriadne sa to zmenilo, trúfam si povedať, že niektoré odborné školy majú lepšie referencie ako gymnázia. Ako tu už niekto vyššie spomínal, na gymnáziu sa naučíme zo všetkého niečo ... ale miestami je to presne tak, že dokopy nevieme nič aj keď máme prehľad "o všetkom" . Preto asi jednoznačne školu so zameraním. No na druhej strane, ak nie je jasno v tom čo a ako ďalej, tak gymnázium je najlepšie riešenie. Zistiť po strednej, že vlastne celé tie 4 roky boli stratené môže byť smutné
teraz sa práve rozhodujem či mám ísť na všeobecné zameranie alebo bilingvál ( gymnázium) keďže neviem, čo budem študovať, tak idem na gymnázium. Mňa bavia prírodné vedy ( mat, fyz, che,) ale chcem ísť študovať do zahraničia ( v prípade že dostanem štipendium) A anglina sa hodí... teraz chodím na osemročné a teoreticky som spokojná. Každé osemročné je rovnaké ( mám rozšírenú výučbu angliny, aj keď to tak vôbec nevyzerá, to je jediné mínus. Naša škola má aj zahraničných lektorov ale nám ich nedávajú, to je trochu nefér...)
som v 4. ročníku na anglickom gympli v Sučanoch a popravde rozhodnutie ísť práve tu bolo najlepšie aké som v živote urobila o tom kde chcem ísť na školu som sa rozhodla už asi v šiestom ročníku na základke, zaťala som zuby a makala na tom aby sa mi to aj podarilo
jasné že boli obdobia kedy som si povedala že ma to už nebaví ale tak to boli presne tie nabité týždne a nespravodlivé hodnotenia...
bude to asi spojené aj s tým že bývam na intráku, ale neskutočne mi to pomohlo osamostatniť sa, stretnúť tých najlepších ľudí akých som len mohla (neviem či to tak funguje aj na iných školách, ale tu u nás sme ako jedna veľká rodina..a to nie je len fráza...absolventi čo sú na školách po celom svete sa k nám s radosťou a často vracajú, stretávame sa s nimi a chodíme na spoločné akcie a podobne..), taktiež mi samozrejme štúdium dalo aj aké také vedomosti, angličtina mi už ide lepšie ako slovenčina čaká ma maturitka a štátnica tento rok a trochu sa toho bojím ale to už je off topic
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Beriem to tak, že to tak proste je a že i keď to bolo zlá voľba, tak sa to, že tam chodím, snažím využiť čo najviac a niečo si z toho aj do budúcnosti zobrať.
Uvidím o 10 rokov, či mame vypičujem, alebo nie.
@bettsy ... áno práve preto som ta dala to upozornenie, že nie kvôli zlému hodnoteniu alebo nepodarenému týždňu ...
vlastne ja tzato nemôžem, mňa tam donútili ísť
hlúpe keše :/
Ale áno, myslím si, že na tejto škole (konkrétne OA) nemám čo robiť a že to časom budem ešte viac ľutovať - aj keď, šanca vybrať sa úplne iným smerom je ešte stále tu a záleží len na mne...
A tak či onak by som po základke skončila na gymnáziu. Tak či onak by som zvolila mat/fyz.
Som na anglickom bilingválnom gympli a chcela som tam ísť už dlho, moja sesterníca tam chodila...
Síce občas na tú školu hrozne nadávam, aj na ten celý systém, ale to by nebolo lepšie ani v inej škole
s odborom problém nemám keďže chcme všeobecné vzdelanie, ktoré ma pripaví na výšku
Staci ti taky prispevok? @storm8
no áno, je to presne tak ako hovoríš ... niekedy bol presadzovaný názor, že gymnázium je jediné správne rozhodnutie ... no poriadne sa to zmenilo, trúfam si povedať, že niektoré odborné školy majú lepšie referencie ako gymnázia. Ako tu už niekto vyššie spomínal, na gymnáziu sa naučíme zo všetkého niečo ... ale miestami je to presne tak, že dokopy nevieme nič aj keď máme prehľad "o všetkom" . Preto asi jednoznačne školu so zameraním. No na druhej strane, ak nie je jasno v tom čo a ako ďalej, tak gymnázium je najlepšie riešenie. Zistiť po strednej, že vlastne celé tie 4 roky boli stratené môže byť smutné
jednoznačne ďakujem za príspevok
akoze typ skoly neni az taka hrozna katastrofa (aj ked by som radsej chodila inam)
ale tuto konkretnu skolu ja proste nenavidim
jasné že boli obdobia kedy som si povedala že ma to už nebaví ale tak to boli presne tie nabité týždne a nespravodlivé hodnotenia...
bude to asi spojené aj s tým že bývam na intráku, ale neskutočne mi to pomohlo osamostatniť sa, stretnúť tých najlepších ľudí akých som len mohla (neviem či to tak funguje aj na iných školách, ale tu u nás sme ako jedna veľká rodina..a to nie je len fráza...absolventi čo sú na školách po celom svete sa k nám s radosťou a často vracajú, stretávame sa s nimi a chodíme na spoločné akcie a podobne..), taktiež mi samozrejme štúdium dalo aj aké také vedomosti, angličtina mi už ide lepšie ako slovenčina čaká ma maturitka a štátnica tento rok a trochu sa toho bojím ale to už je off topic