Čo robiť keď vas šikanuju. Nieje to niečo také ako v americky filmoch, ale je to aj tak dosť neprijemne. A niekedy mam naozaj pocit, ze ich provokujem len tym, ze existujem. Prosim poradte mi ci to mam povedat niekomu kompetentenemu nech to viriesi, alebo
Ja som to zazivala cez zakladku a veru to nebolo nic prijemne (aj ked u mna to bolo "len" psychicke...) a lutujem, ze som to nikomu nepovedala. Mozno by sa nieco zmenilo
neviem v akom rozsahu to je, ale myslím si, že keby si ich ignorovala, vydrží to možno pár dní, ale potom začnú opäť do teba rýpať...tiež závisí od toho, či tam máš nejaké kamarátky, ktoré by sa ťa mohli zastať...
@klaudix robis si srandu? chalani ta sikanuju? jezis zabit by som ich vedel za to.
Moj spoluziak raz davno spravil nieco ...hm ale to by asi neslo.
Mas brata? aj ked rady ze to mas povedat ucitelom su mudre tak ver ze lepsie by bolo keby dal jednemu z nich brat ...alebo tvoj kamos pohube a ostatni by sa skludnili
@11@klaudix - ako som písal vyššie, nenechávaj si to pre seba a ohlás to... a ako napísal @8@fxx - paradoxne je to v tvoj prospech, že sú to chalani... o to viac ich budú všetci považovať za úbožiakov
dievca a je sikonovane? kriste pane kam sme sa to dostali... no tak co ja viem... nemyslim si, ze ucitelia by tomu nejak pomohli, nech si hovori kto chce, co chce. z vlastnych skusenosti viem, ze je tazke to ignorovat, no skus to, pripadne sa skus nejak naladit na vlnovu dlzku ich humoru a rob si srandu spolu s nimi pripadne z nich.
@klaudix jedna vec je urazanie ale keby ti ublizil tak sadnem na vlak a pomozem ti s tym aj ked ta vobec nepoznam, uz len z blbeho principu , sila fakt hm.
@frez ich humor spada do kategorie:" urazat urazat urazat a ublizit ako najviac viem"... a poznamky typu :" aha zase toto geno prislo" mi naozaj nepridu ako vtipne.. aj keby islo o niekoho ineho a nie o mna..
mojho spoluziaka sikanuju vacsi ziaci a len preto ze si spoluziak (andrej) vymyslel ze obchytkaval spoluziacku. a ty starsi ho za to teraz biju. a ten andrej je s nimi velmi dobry kamos, a to je mensi ako ja .uz si ho zevraj aj niekde chytily. ale mozno to je pravda lebo uz tyzden nebol v skole
vyber si najsilnejsieho clena tej grupy, ktora ta sikanuje, a ked ti nieco povie, tak nielen, ze vyvolaj bitku ale proste mrte vylet na tu osobu agresivne ( v preklade zmlat ju ).. to ti napomoze k budovaniu si respetku !
My sme o šikanovaní hovorili učiteľom-ale oni to nakoniec obrátili proti nám (a šikanovaným bol nakoniec ten, ktorý šikanoval ) Pochybujem, že ignorácia pomôže, vydržať ten čas ticho, kým ich to prestane baviť je sakra ťažké. Skús ísť do protiútoku. Papuľuj im, odvrávaj, zhadzuj ich, ukáž im, že si silnejšia (ale zdrž sa vulgarizmov, to je pod úroveň každého
Aj máš otca povedz to jemu teda pokiaľ si rozumiete. Keby toto robil niekto mojej dcére tak rozsekám polku školy ale pokiaľ nepochodíš u najbližších či v rodine alebo v škole,tak podaj trestné oznámenie.
oplacat rovnakou mincou je blbost, riesil by som to z casti ignoraciou a jednym riadnym prednesom o zaostalej inteligencii, nech to padne na urodnu podu...
ani moznost to niekomu povedat nech si spravi so ziakmi poriadok nieje na skodu...
keby si bola chlap preplieskas prve co ti nadbehne pod ruku a mas pokoj...
@oinomaos prednáška o zaostalej inteligencii v dnešnej dobe je naprosto zbytočná. Dnešná mládež, ak prídeš s niečím takýmto, sa Ti vysmeje rovno do xichtu(to je ale ďalší dôkaz ich demencie, väčšinou vypotia nijakú nadávaku, lebo nemajú na to čo povedať)Proste chcem tým poukázať na to, že niečo také by pravdepodobne neobstálo.
aj keď ja som sa na to nikdy nezmohla. ja som vždy ignorovala, pomyslela si svoje. a iné. neverejné veci.
hej bola som divná. som aj teraz. zmenila som sa len minimálne. teraz mám na svojej inakosti postavené svoje sebavedomie. a tí čo sa mi smiali sú len homogénnou masou zúfalcov, ktorí vedú úbohé životy. aj keď aj to je niekedy fajn.
mám kamarátov, ktorí šikanovali iných, mám kamarátov, ktorí boli šikanovaní. a poviem ti, všetci sú to aj tak vo svojej podstate svine.
tí, čo boli šikanovaní majú potrebu vytvárať si okolo seba pocit moci. a tí, čo šikanovali si len kompenzujú emocionálne nedostatky z domu.
@pietro93 Traja typci sa stretli v nasej triede, ktory s neakeho doposial neznameho dovodu ma naozaj nenavida a riesia ma pri kazdej malickosti a nechci ani vediet co nasleduje ked sa nahodou pomylim pri neakej odpovedi. Nemaju ani len stipku hanbi pred ucitelm ia robia to verejne na hodine.. .. Maju poznamky typu :"ax ty pico, zastola kurva ktora nema priatelov a taha sa zo psami atd."..
@klaudix V podstate si tiez myslim, ignoracia velmi nepomoze, neviem teda ani preco som to vobec spominal. Proste ako uz bolo vyssie spominane, najblizsie, ked ti nieco povedia a ty chytis nervy, vloz vsetku svoju zlost do ruk a noh, pusti sa do nich/ do neho a poriadne ich zmlat. A ak prehras, aspon budu vidiet, ze to myslis vazne a nedas sa im.
by si sa divil, medzi dievčatami je najväčšia šikana. chalani si to vysvetlia ručne-stručne a zmlátia sa. ale dievčatá sa tvária, že sú tvoje najlepšie kamarátky a potom ti vedia narobiť za chrbtom také svinstvo, že by sa ti hlava zatočila.
poznám to aj v našej triede...tak bud to povedz nejakej učitelke takej dobrej čo aj dačo rieši alebo rodičom lebo tých učielia asi (aspon u nás) viac počúvajú...kôli šikane d nás jeden spolužiak už prestúpil na inú školu a učitelia koli šikane mali mimoriadnu poradu...
@atep keby som mohla odist.. no moji rodicia si myslia ze si to beriem len prilist k srdcu.. ale nech si sadnu oni do triedy a 7 vyucovacich hodin pocuvaju tie "vtipne hlasky"...
kokos sa tvarite, ako keby niekto, kto je sikanovany, zrazu len tak isiel nabrat silu a schopnost zacat presvedcivo zhadzovat a dodrbavat tych, co ho sikanuju *facepalm*
2. ked nedokazes ignorovat, tak to povedz ucitelke a rodicom.
3. ked mas nejakych nabitych kamaratov bitkarov, alebo aspon poznas nejaku skupinu chlapcov, ktori za tebou stoja, tak im povedz nech sa o tvojich spoluziakov postaraju a mas vyhrane na plnej ciare.
Musis to niekomu povedat,niekomu,komu doverujes,rodicovi,surodencovi,ucitelke...niekomu,kto by to mohol vediet poriesit..musis to povedat uz len preto,ze to potrebujes zo seba dostat von a potom aj preto,aby sa ta riesilo..taketo veci niesu sranda,tiez som to kedysi zazila...
Urcite to niekomu povedz a malo by sa to vyriesit,urciete to za pokus stojia ja verim,ze to vyjde
@atep ak by som to povedala tvarili by sa ze sa nic nedeje.. Ide o to ze rodic jedenho z nich dava nemale sponzorske skole, a ako inak ze sme sukromna skola...
@pubertslatinocelny Pravda. Asi niekto nemá na zreteli, že keď je už človek v takom stave, že chce riešiť šikanu aj cez autority alebo akýmkoľvek iným spôsobom, nezostáva mu už veľa mentálnej sily na agresívne protiútoky.
@hnisavica podla mna my sme nenapravidelni pesimisti. ved sa pozri v @47 ake to je jednoduche!!! staci par PORIADNE vulgarnych nadavok a papierikov teda nie par papierikov - tie musia byt hadzane "stale"
@pubi Tak to už hej, toto mi na um nezišlo, skúšal som veru vulgárne nadávať, ale PORIADNE vulgárne nadávky som nepoužil, taktiež papieriky som hádzal len pol roka a pritom som ich mal hádzať stále, už aspoň viem, čo robím zle
Nuz asi by nestihli vypustit z ust viac ako dve slova, potom by sa museli spoliehat na svoju zdravotnu poistku, ale to je len moj dodatok...
Pokial nefackas ako helenka ruzickova, musis si pomoct jazykom. Na druhu stranu taka vzduchom chladena zprava, zlava a pred celou triedou hned po nejakom priblblom komentari ma tiez prevychovne ucinky.
Pred triedou ti to nevratia a mimo nej to samo. Aj magor vie ze udriet zenu znamena hanbu po celej skole aj mimo nej...
@pissoff musim este raz pripomenut ze moja FYZICKA sila nieje vysia nez neakeho 5 rocneho dievcata.. proste naozaj nepatrim k tym , ktore sa VEDIA branit..
@ klaudix neviem si vysvetliť, prečo to tvoji rodičia bagatelizujú...možno to len nechcú viac vyhrocovať, ale...nesúhlasím s ich postojom.
Len pre vysvetlenie iným - šikanovanie ťažko presne definovať, či presne vymedziť, lebo šikanovanie ako útok na osobu obete šikanovania každý vníma inak. Tak ako sme rôzni, tak rôzne vnímame útoky na našu osobu. Jeden nad tým mávne rukou, iného to zamrzí, a ďalší sa nad tým neskutočne trápi. Práve pre toto je šikanovanie definované vnímaním obete šikanovania, ked to obeť šikanovania vníma ako šikanovanie, tak to šikanovanie je.
Čo ti poradiť?
- musíš to urýchlene riešiť, čas hrá proti tebe, čím dlhšie bude daný stav trvať, tým ho bude ťažšie odstrániť, útoky budú neznesiteľnejšie, agresívnejšie, tvrdšie (nestraším ťa tu -takto to jednoducho pri šikanovaní funguje)
- pozhováraj sa vážne s jedným z tvojich rodičov, či niekym blízkym z rodiny,
- v škole zájdi za pedagógom, o ktorom si myslíš, že bude mať pochopenie, bude sa snažiť ti najviac pomôcť,
-najlepšie by bolo, keby za triednym učiteľom zašli práve tvoji rodičia...toto sa nesmie takto nechať!!!
- ubezpečujem ťa tu, že nikto z pedagógov v škole sa nebude tváriť, že sa nič nedeje...toto si nemôžu dovoliť, lebo neriešenie šikanovania by ich priviedlo do veľkých problémov
Držím ti prsty, šikanovanie sa dá odstrániť, budeš prekvapená ako sa zmení správanie v triede, správnymi intervenciami, pracovaním so skupinou, nájdu sa tí, čo ti pomôžu... len toto všetko treba dať do pohybu. Musíš to oznámiť, s triedou začnú pedagógovia pracovať, zlepší sa to, len musíš šikanovanie oznámiť.
Keby si potrebovala bližšie poradiť, či niečo iné, tak mi napíš TS
@2807 rodicia si myslia ze si to beriem prilis k srdcu a oni to riesit nebudu.., plus nas askola je jedna velke skorupovane miesto ktore sa riadi pravidlom :"Kto da viac?" Proste v mojom pripade mam naozaj pocit ze som v jednom kolotoci a nikto mi nepomoze..
Bože koľko máš rokov, kľakni si k jednemu a riadne mu zahryzní do kokotka, aby vrešťal, chuj zasraný.... a ak bude málo, povedz to policajtom, že ta nútili fajčiť.......vyhodia ich zo školy spolu s triedným a riaditeľom, že tam majú taký bordel..........filip
@n0win0u a už som to tu nemohol čítať, to rob, hento rob, no kokot, jebnuť ho riadne tesákmi a má pokoj od hajzlíka!!!
ale má ešte napadlo, či to chlapčisko nie je do nej bachnutý a takto násilnicky jej prejavuje lásku, aby si ho všimla, je to zvláštne, ale niekde som take niečo čítal....filip
@klaudix povedz to niekomu komu veríš, určite sa niekto nájde. Môže to byť niekto z tvojej rodiny, neverím, že by sa nik nenašiel, len porozmýšľaj, nevzdávaj to
ignoracia je dolezita to pomahalo aj mne mam za sebou 5 rocnu siaknu..ale je to velmi narocne ignorovat urcite treba nieco povedat aj nejakej ucitelke alebo doma rodicom nech to zriesia i ked je vtedyprevdepodobnost ze ti budu robit zle viac ale to len v malo pripadoch...zavisi na konkretnom pripade...
Som sokovany postojom tvojich rodicov. Nechapem, ako mozu bagatelizovat taketo nieco. To sa vobec nevyriesi, ako simyslia oni. Bude sa to stupnovat!
V prvom rade si musia uvedomit, ze to nie je sranda a pomoct ti. Musia ist za tvojim tried. ucitelom a povedat mu o tom. Tiez by som hned podal pisomnu staznost riaditelovi. Uvedom si, vsetko treba podavat pisomne!!! Na papieri. Ustne nic nezaberie. Zaroven kopiu odniest treba VZDY do pedag. psych. poradne, ktora okamzite nabehne do skoly a urobi sedenia s agresormi, tebou ako obetou sikany, tried. ucitelom, riaditelkou a spoluziakmi. Oni potom vydaju psych. posudok a zaver o celej udalosti. Posudok psychologa je VELMI dolezity, od neho vsetko zavisi. Su to odbornici a ziadny ucitel to nemoze robit.Je to praca psychologov.
Pokial to aj po psych. posudku, ktory vydaju psychologovia a uznaju v nom, ze si bola sikanovana a bolo ti ublizovane zo stany agresorov riaditel zamietne pod koberec, ako to vzdy byva a podla nich sa nakoniec obet, ktora je sikanovana stava agresorom - je to smutne, no vzdy to tak dopadne,v tom pripade to dajte vyssie, teda na Skolsku inspekciu podla toho, do ktoreho kraja patrite, ty do Kosic. Az aj oni s tym nebudu robit podla vasich predstav, dajte to riaditelovi skol. inspekcie, ak ani on nie, tak rovno na Ministerstvo skolstva...Mozete pohrozit aj trestnym oznamenim, medializaciou...
No v prvom rade, musia to vsetko za teba urobit RODICIA!!! Ty sama neurobis nic, nevies to ani pisomne podat, kedze si neplnoleta. A ustne dohovorenie je k nicomu.
DAKUJEM vsetkym, kt. sa mys nazia pomoct!! Ale vseci sa zhodujete v jednom.. MUSIM to zacat riesit.. lebo to bude len horsie a horsie.. Bud to urobim cez kamarata nech im da vsetkym na hubu.. alebo to zacnem riesit officialne a to sa nebude pacit nikomu! Ste strasne zlaty, a este raz dakujem za podporu! Velmi isom to potrebovala...
ja som to zazil a proste to bol moj "kamos" ktory proste som musel robit vsetko zanho a trvalo to asi 2-3 roky a povedal som si dost a uz som sa snim v zyvote nerozpraval povedal mi nieco spravil som ze ako keby ho nevidim a zafungovalo to no ale hlavne to nepretahuj musis to nejak vyrissit lebo cim dlhsie to trva tim je to horsie
Tak nečítala som všetky komenty ... aby prvých 30 ... A podľa mňa je tento svet už vážne divný, keď na školách sú šikanované dievčatá a ktomu ešte chlapcami... Tí chlapci sú úbohý... ale to im už nevysvetlíš a to, že im to povieš nepomôže viem to z vlastných skúseností... Mola som kamarátku, ktorá do našej triedy prišla v siedmom ročníku... a v triede sme mali troch "veľmi inteligentných " chlapcov, ktorý ju šikanovali... A ten problém sme začali riešiť najlepšie je keď ich budeš ignorovať... no ignorácia vo väčšine nepomôže... tak najlepšie je riešiť to cez učiteľov ale keď máš takých učiteľov ako my, ktorí dobre že nepodporovali ich v šikane... tak tiež to nemá význam... najlepšie je vybudovať si rešpekt.. v prvom rade bráň sa na všetko čo ti povedia musíš odpovedať spôsobom aby im to ublížilo, zhodilo ich to ... najlepšie je keď máš v triede nejakú dobrú kamarátku, ktorá si vie otvoriť ústa... a keď nie tak si jednoducho zožeň babu ,ktorá bude pri tebe stáť aj keď nikdy nič nepovie... aspoň že tam bude... musiš mať " ostrý jazyk" , čo na srdci to na jazyku... ale nezačni nadávať jednoducho buď drzá a buduj si zdravé sebavedomie, keď máš nejakých starších kamarátov nech im dajú na hubu.. alebo aspoň nech im niečo povedia ,,, proste nech sa zľaknú.. tým sa budú báť do teba vyrývať... alebo ako v prípade mojej kamarátky.. v siedmej triede som nepoznala ešte tak tých starších a silnejší vyriešili sme to cez kamarátkinho brata... ktorý bol od nich aj starší aj silnejší... a ak tak určite máš milujúcich rodičov... tak nech to vyriešia ale nie spôsobom že pôjdu do školy za riaditeľom a atd.... jednoducho nech si ich tvoj ocko niekde počká a povie im svoje .. zase neže ich dobije k smrti... viem to z vlastých skúseností... moj tatik by na mňa nikdy nedal dopustiť ... veď ako dieťa sa raz do mňa ozvali chlapci čo išli po našej ulici... ale jak moj ocko vybehol na ulicu.. ver tomu nikdy viec neprešli už po tej ulici.. a keď sa už nebudú ozývať môžeš im to vrátiť proste ich urážaj .. a vychutnaj si to .. ale neže to zase zájde ďaleko.. a steba sa stane tá čo šikanuje.. jednoducho vychutnaj si pomstu ale nepreháňaj to.. a buď tvrdá... dúfam že nakoniec všetko dobre dopadne..
Úha, všímam, že nie som sama v týchto trápnych končinách, čo toto prežíva. Počujem o sebe cestou na bus (do školy), v samotnej škole celý deň, taktiež cestou domov - all the time! Tí idioti si myslia, že ma zmenia. Čo sa im nikdy nepodarí - oni si tak naivne myslia, že sa začnem inak obliekať, iné počúvať,... nuž, ale sebavedomie mi poničili dokonale. Pretože počúvať večne jednu úbožiačku ako by ma zbila, sa nedá. Sa asi naštvala, keď som do nej minule pri skrinkách vrazila , jednu som zas skoro zmlátila, ale aj tak je to všetko nanič. Chalani, takí tí ulízaní raperi s IQ šampóna si zas myslia, že ich nepočujem, keď sa mi meter za chrbtom rehocú - a to ani neviem prečo. Trápnosť dnešných mladých nemá hranice! Hlavne v týchto dzedzinách. Len čo s tým ja zmôžem, hm... asi nič? Zjavne by som mala prestať byť taká tolerantná, pchá. ^^ A tiež odnaučiť sa dobre anglicky, lebo závisť je tu tak nejak bežná.
Ozaj fakt, už ste zažili, žeby niekomu vadilo ešte aj to, jaké máte očné tiene alebo máte dlhú ofinu? Som si vyslúžila prezývku gothic emo, hmhm, zaujímavé
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
87 komentov
Ja som to zazivala cez zakladku a veru to nebolo nic prijemne (aj ked u mna to bolo "len" psychicke...) a lutujem, ze som to nikomu nepovedala. Mozno by sa nieco zmenilo
ak ti to je nepríjemné, ak ťa urážajú, prečo by si to mala ignorovať, držať to v sebe?
Preboha ale nechapem..... ty si baba , asi aj ony su baby tak ako ta sikanuju?
myslel som ze to len chalani su taki.
Moj spoluziak raz davno spravil nieco ...hm ale to by asi neslo.
Mas brata? aj ked rady ze to mas povedat ucitelom su mudre tak ver ze lepsie by bolo keby dal jednemu z nich brat ...alebo tvoj kamos pohube a ostatni by sa skludnili
my na skole sikanovanie nemame , vazne som este nevidel jediny pripad fyzickeho a ani slovneho sikanovania hm
ani moznost to niekomu povedat nech si spravi so ziakmi poriadok nieje na skodu...
keby si bola chlap preplieskas prve co ti nadbehne pod ruku a mas pokoj...
@klaudix v tom pripade si musis zacat srandu robit z neho sam som bol jeden z tych typov, ktore sikanovali a nas nezastavilo nic
aj keď ja som sa na to nikdy nezmohla. ja som vždy ignorovala, pomyslela si svoje. a iné. neverejné veci.
hej bola som divná. som aj teraz. zmenila som sa len minimálne. teraz mám na svojej inakosti postavené svoje sebavedomie. a tí čo sa mi smiali sú len homogénnou masou zúfalcov, ktorí vedú úbohé životy. aj keď aj to je niekedy fajn.
mám kamarátov, ktorí šikanovali iných, mám kamarátov, ktorí boli šikanovaní. a poviem ti, všetci sú to aj tak vo svojej podstate svine.
tí, čo boli šikanovaní majú potrebu vytvárať si okolo seba pocit moci. a tí, čo šikanovali si len kompenzujú emocionálne nedostatky z domu.
neboj sa, svet je krásny.
by si sa divil, medzi dievčatami je najväčšia šikana. chalani si to vysvetlia ručne-stručne a zmlátia sa. ale dievčatá sa tvária, že sú tvoje najlepšie kamarátky a potom ti vedia narobiť za chrbtom také svinstvo, že by sa ti hlava zatočila.
ver mi.
1. maj ich v pici.
2. ked nedokazes ignorovat, tak to povedz ucitelke a rodicom.
3. ked mas nejakych nabitych kamaratov bitkarov, alebo aspon poznas nejaku skupinu chlapcov, ktori za tebou stoja, tak im povedz nech sa o tvojich spoluziakov postaraju a mas vyhrane na plnej ciare.
Urcite to niekomu povedz a malo by sa to vyriesit,urciete to za pokus stojia ja verim,ze to vyjde
Drzim ti palce
Nuz asi by nestihli vypustit z ust viac ako dve slova, potom by sa museli spoliehat na svoju zdravotnu poistku, ale to je len moj dodatok...
Pokial nefackas ako helenka ruzickova, musis si pomoct jazykom. Na druhu stranu taka vzduchom chladena zprava, zlava a pred celou triedou hned po nejakom priblblom komentari ma tiez prevychovne ucinky.
Pred triedou ti to nevratia a mimo nej to samo. Aj magor vie ze udriet zenu znamena hanbu po celej skole aj mimo nej...
Len pre vysvetlenie iným - šikanovanie ťažko presne definovať, či presne vymedziť, lebo šikanovanie ako útok na osobu obete šikanovania každý vníma inak. Tak ako sme rôzni, tak rôzne vnímame útoky na našu osobu. Jeden nad tým mávne rukou, iného to zamrzí, a ďalší sa nad tým neskutočne trápi. Práve pre toto je šikanovanie definované vnímaním obete šikanovania, ked to obeť šikanovania vníma ako šikanovanie, tak to šikanovanie je.
Čo ti poradiť?
- musíš to urýchlene riešiť, čas hrá proti tebe, čím dlhšie bude daný stav trvať, tým ho bude ťažšie odstrániť, útoky budú neznesiteľnejšie, agresívnejšie, tvrdšie (nestraším ťa tu -takto to jednoducho pri šikanovaní funguje)
- pozhováraj sa vážne s jedným z tvojich rodičov, či niekym blízkym z rodiny,
- v škole zájdi za pedagógom, o ktorom si myslíš, že bude mať pochopenie, bude sa snažiť ti najviac pomôcť,
-najlepšie by bolo, keby za triednym učiteľom zašli práve tvoji rodičia...toto sa nesmie takto nechať!!!
- ubezpečujem ťa tu, že nikto z pedagógov v škole sa nebude tváriť, že sa nič nedeje...toto si nemôžu dovoliť, lebo neriešenie šikanovania by ich priviedlo do veľkých problémov
Držím ti prsty, šikanovanie sa dá odstrániť, budeš prekvapená ako sa zmení správanie v triede, správnymi intervenciami, pracovaním so skupinou, nájdu sa tí, čo ti pomôžu... len toto všetko treba dať do pohybu. Musíš to oznámiť, s triedou začnú pedagógovia pracovať, zlepší sa to, len musíš šikanovanie oznámiť.
Keby si potrebovala bližšie poradiť, či niečo iné, tak mi napíš TS
Nedaj sa
Keby sa môj otec dozvie, že mi ubližujú - chalani - tak by ich tak "zmascil" že až. A nielen ich. Aj ich tatkov.
Aj tak..tým zasranom iba postačí ak vyrastú, teraz sa im hormóny vo vajcách búria.
... dano
ale má ešte napadlo, či to chlapčisko nie je do nej bachnutý a takto násilnicky jej prejavuje lásku, aby si ho všimla, je to zvláštne, ale niekde som take niečo čítal....filip
fakt, telky len čakajú na prípady šikany na školách, ešte k tomu súkromných!
a kto by dal decko do školy, kde sa verejne vie o šikane?
ak ťa nevypočujú, normálne sa týmto vyhrážaj........! alebo tvoji rodičia!
V prvom rade si musia uvedomit, ze to nie je sranda a pomoct ti. Musia ist za tvojim tried. ucitelom a povedat mu o tom. Tiez by som hned podal pisomnu staznost riaditelovi. Uvedom si, vsetko treba podavat pisomne!!! Na papieri. Ustne nic nezaberie. Zaroven kopiu odniest treba VZDY do pedag. psych. poradne, ktora okamzite nabehne do skoly a urobi sedenia s agresormi, tebou ako obetou sikany, tried. ucitelom, riaditelkou a spoluziakmi. Oni potom vydaju psych. posudok a zaver o celej udalosti. Posudok psychologa je VELMI dolezity, od neho vsetko zavisi. Su to odbornici a ziadny ucitel to nemoze robit.Je to praca psychologov.
Pokial to aj po psych. posudku, ktory vydaju psychologovia a uznaju v nom, ze si bola sikanovana a bolo ti ublizovane zo stany agresorov riaditel zamietne pod koberec, ako to vzdy byva a podla nich sa nakoniec obet, ktora je sikanovana stava agresorom - je to smutne, no vzdy to tak dopadne,v tom pripade to dajte vyssie, teda na Skolsku inspekciu podla toho, do ktoreho kraja patrite, ty do Kosic. Az aj oni s tym nebudu robit podla vasich predstav, dajte to riaditelovi skol. inspekcie, ak ani on nie, tak rovno na Ministerstvo skolstva...Mozete pohrozit aj trestnym oznamenim, medializaciou...
No v prvom rade, musia to vsetko za teba urobit RODICIA!!! Ty sama neurobis nic, nevies to ani pisomne podat, kedze si neplnoleta. A ustne dohovorenie je k nicomu.
Ver mi, viem o com pisem.