Od základnej školy som poberala sirotsky dôchodok, no vmáji som zanechala školu a od septembra som nasúpila na vysokú školu.Teraz som si podala žiadosť o sirotský dôchdok. Neviete, že kedy má prísť rozhodnutie a či sa môže zmeniť výška dôchodku?
Výška sa ti určite nezmení, a oni majú 60 dní na rozhodnutie. Doplatia ti ho samozrejme aj spätne. Ja som napríklad posielala potvrdenie o návšteve školy dvakrát + žiadosť o uvoľnenie, ale ani to nestačilo, museli sme tam niekoľkokrát volať, že kde to viazne
Tento týždeň mi konečne prišlo oficiálne rozhodnutie, že mi to doplatia.
@whatstheproblem
dakujem
dochodok si vybavujem uz od septembra
aj ja som posielala dvakrát potvrdenie zo skoly,no nestacilo
chceli aj potvrdenie o zápise
@timea91
presný dátum kedy som to posielala si nespomeniem, ale bolo to ihneď po zápise, kde mi dali potvrdenie o štúdiu a zápis sme mali 8.septembra, čiže možno okolo 10.9 som to odoslala.
A vďaka našej Sociálnej poisťovni kde pravá ruka nevie čo robí ľavá, som bola tri mesiace bez sirotského dôchodku, a teraz mi ho konečne vyplatili.
@timea91 no ja som posielala hned po zápise 12. 9.
28. oktobra som dostala list zo sociálky ze im chyba potvrdenie a zápise a potvrdenie z banky
no 4. 11. som si musela podat novú uiadost spolu s prilohami
od septembra som bez sirotskeho dochodku dufam ze v januári mi pridu nejake peniazky
tak toto je už nehoráznosť posielať neustále to isté potvrdenie a neviem kto je zodpovedný za to, že oni ho stratia, alebo neviem čo s ním robia
vyplatili mi to teraz v novembri
@klaudiqaaa
ked nestudujes,tak nemás nárok na sirotsky dochodok, pretoze si zaopatrene dieta
ale ked pokracujes v stúdiu, zase budes mat narok na sirotsky dochodok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Tento týždeň mi konečne prišlo oficiálne rozhodnutie, že mi to doplatia.
dakujem
dochodok si vybavujem uz od septembra
aj ja som posielala dvakrát potvrdenie zo skoly,no nestacilo
chceli aj potvrdenie o zápise
a kedy si si podala žiadosť?
presný dátum kedy som to posielala si nespomeniem, ale bolo to ihneď po zápise, kde mi dali potvrdenie o štúdiu a zápis sme mali 8.septembra, čiže možno okolo 10.9 som to odoslala.
A vďaka našej Sociálnej poisťovni kde pravá ruka nevie čo robí ľavá, som bola tri mesiace bez sirotského dôchodku, a teraz mi ho konečne vyplatili.
28. oktobra som dostala list zo sociálky ze im chyba potvrdenie a zápise a potvrdenie z banky
no 4. 11. som si musela podat novú uiadost spolu s prilohami
od septembra som bez sirotskeho dochodku dufam ze v januári mi pridu nejake peniazky
a kedy ti to vlastne vyplatili? v októbri alebo niekedy teraz v novembri?
vyplatili mi to teraz v novembri
ked nestudujes,tak nemás nárok na sirotsky dochodok, pretoze si zaopatrene dieta
ale ked pokracujes v stúdiu, zase budes mat narok na sirotsky dochodok