Ahojte , zaujímalo by ma ako sa vysporiadavate so sklamaním keď je chyba (nepopierateľne) na vašej strane .. čo vám pomáha prekonať bolesť a zmieriť sa s tým , že ste spravili veľa hlúposti a nedá sa to vrátiť späť ? Aj keď je to jediné čo teraz chcete ..
Dolezite podla mna je stat sa lepsim. Je uplne zbytocne usilovat sa o napravu, ked k ziadnej naprave nedoslo (vlastne). Najprv je potrebne odstranit pricinu "chyby" a az potom budovat novu reputaciu (ked to ma zmysel). A ako sa vysporiadat s bolestou? Bolest je dosledkom porusenia/narusenia integrity (niecoho). Cas. Vyhybanie sa namahy/pretazenia (ako noha, ktora bola zlomena). Len dusa nie je taka jednoducha vec, ako kost. Tak na to neexistuju jednoznacne metody. Dovolene je vsetko, pokial... to dava zmysel (alebo co).
Ja mam tendenciu vzdy zvalovat vinu na seba, lebo som strasny perfekcionista a stale si myslim, ze som mohla nieco urobit lepsie/inak. Takze s vinou mame celkom vrucny vztah A co mi pomaha? Asi iba pripominat si, ze sme ludia a nikto nie je dokonaly + snazim sa prestat hysacit a uvedomovat si, ze som zdrava, mam kde byvat, z coho zit a take tie normalne veci.
No a taktiez sa poucit z toho. Ak sa tie veci nedaju zmenit, tak to je jedine co mozes, aby to malo aspon nejaky zmysel pre teba.
Logicky to co sa stalo uz sa neodstane... (este pred casom by som povedala ze chcem vziat vsetko naspat..dnes si hovorim ze uz len polovicu z toho vsetka )...btw..vela urobi pozitivne nastavenie..
Ides na dolezite stretnutie a velkohubo tvrdis, ze stihas. Ked prichadzas na zastavku MHD, vidis, ako ti dany spoj odchadza...
Hodis sa o zem a rozplaces? Ides si kupit flasku a opijes sa? Alebo operativne nasadnes na iny spoj a s prestupom sa dostanes do ciela s malinkym meskanim? (Pripadne beries taxik, je to drahsie, ale co uz, potrebujem, zpackal som to, doplatim za cestu viac)
Teda je dla teba riesenie vobec plakat nad tym, alebo zatat zuby a rozhybat sa, nakoniec v cieli skonstatovat skurvil som start, ciel bol ale moj?
No je cas si zratat co a ako som zhnojil a urobit siz toho zaver a skusit urobit nieco pre to, aby som bol lepsi a chybu neopakoval, ak je to mozne.
Mna moje zlyhanie neboli, ale hneva ma. Je hlupe sa lutovat a utapat v bolesti. Zivot ide dalej aj napriek nasim chybam a je ta najvacsia kravina zostat stat a ukajat sa dusevnou sebadestrukciou.
Prave to uvedomenie ze neda sa to vratit spet tak naco sa tym zaoberat? Ak spravim chybu nie som sklamana, uvedomim si v com som spravila chybu a tesim sa ako.to mozem nabuduce spravit inak a lepsie.. je zbytocne sa trapit sam nad sebou, "je to tak ako to je" cim skor si to clovek uvedomi tym.menej bolesti a trapenia ho budu trapit...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
No a taktiez sa poucit z toho. Ak sa tie veci nedaju zmenit, tak to je jedine co mozes, aby to malo aspon nejaky zmysel pre teba.
Hodis sa o zem a rozplaces? Ides si kupit flasku a opijes sa? Alebo operativne nasadnes na iny spoj a s prestupom sa dostanes do ciela s malinkym meskanim? (Pripadne beries taxik, je to drahsie, ale co uz, potrebujem, zpackal som to, doplatim za cestu viac)
Teda je dla teba riesenie vobec plakat nad tym, alebo zatat zuby a rozhybat sa, nakoniec v cieli skonstatovat skurvil som start, ciel bol ale moj?
No je cas si zratat co a ako som zhnojil a urobit siz toho zaver a skusit urobit nieco pre to, aby som bol lepsi a chybu neopakoval, ak je to mozne.
Mna moje zlyhanie neboli, ale hneva ma. Je hlupe sa lutovat a utapat v bolesti. Zivot ide dalej aj napriek nasim chybam a je ta najvacsia kravina zostat stat a ukajat sa dusevnou sebadestrukciou.
Zamysli sa nad tym tak...