Chcel som sa opýtať či mi vie niekto poradiť. Som strašne lenivé hovädo a nechce sa mi chodiť do školy mam cez 250 hod. vymeškaných. Bojím sa že budem robiť komisionalky a prepadnem. Vie mi niekto poradiť ako sa mam dokopat k učeniu a chodeniu do školy ?
Ja som si vzdy hovorila, ze cim skor sa nieco naucim, tym skor to budem moct zabudnut. Teda pri veciach, ktore ma az tak nebavili a skor som sa s nimi trapila.
podľa mňa sa na to pozri tak, že urobiť to musíš proste ten obsah učiva budeš mať či teraz, alebo o rok, či dneska, alebo pri dopisovani o tyždeň... tak sa toho zbavuj čo najrýchlejšie, nech vypadneš a držíš v ruke maturitné vysvedčenie keď už to máš tak na háku, tak sa toho aspoń zbav, nech si to môžeš čo najskôr dovoliť
Ďalši čo si neuvedomuje situaciu v živote. Však dobre tak choď makať do roboty Skús si z 600€ našetriť na bývanie... ... hned by si sa vrátil do školy a učil sa, keby si si to nachvilku vymenil.
Alebo to môžme spraviť tak, že ja ťa budem kopať, a ty sa budeš učiť.
@wistingher toto by si mal povedať môjmu spolužiakovi, ktorý odišiel zo školy dva týždne (!) pred písomnými maturitami. Pri ňom bola istá pravdepodobnosť že by ich nespravil ani v septembri, ale aj tak mu všetci vraveli že nech si dokončí školu. Radšej sa rozhol že pôjde robiť, a vraj je (zatiaľ) spokojný
poradím ti dve veci:
prvá je že je to o malých rozhodnutiach, musíš sa každé ráno rozhodnúť že pôjdeš do tej školy, potom na vyučovaní že odložíš mobil na chvíľu a budeš počúvať, potom že si to aspoň prečítam pred písomkou atď., ak si tretiak/štvrták tak už by si na tom mal byť psychicky tak vyspelo že to budeš vedieť robiť skoro automaticky a sám aj spozoruješ aký je to rozdiel, a toto je aj rada do života
druhá vec je že skús sa spýtať nejakého jednotkára/dvojkára nech ťa (výmenou za niečo) doučuje a tlačí ťa trochu vpred, to ti pomôže (ak teda nemáš už o pár týždňov maturity)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ja som tiež lenivé hovädo a vždy som si hovorila "chcem to mať čo najrýchlejšie za sebou" a to ma hnalo dopredu.
Alebo to môžme spraviť tak, že ja ťa budem kopať, a ty sa budeš učiť.
prvá je že je to o malých rozhodnutiach, musíš sa každé ráno rozhodnúť že pôjdeš do tej školy, potom na vyučovaní že odložíš mobil na chvíľu a budeš počúvať, potom že si to aspoň prečítam pred písomkou atď., ak si tretiak/štvrták tak už by si na tom mal byť psychicky tak vyspelo že to budeš vedieť robiť skoro automaticky a sám aj spozoruješ aký je to rozdiel, a toto je aj rada do života
druhá vec je že skús sa spýtať nejakého jednotkára/dvojkára nech ťa (výmenou za niečo) doučuje a tlačí ťa trochu vpred, to ti pomôže (ak teda nemáš už o pár týždňov maturity)