Ahojte. Doktor mi zistil 24 stup. Skoliozu. Ma tu niekto podobny problem? Mam obavy neviem ci to je vazna diagnoza alebo nie. Dost ma to stresuje... Vdaka
ja mám tiež skoliózu ale nemyslím, že až taký stupeň ako ty, vlastne ma len občas pobolieva keď sa hrbím a cvičím si doma cviky aby sa to nezhoršovalo, ale doktor by ti mal predpísať nejaké rehabilitácie alebo cvičenie + ten korzet ak to máš tak
@niki97 no, mňa poslali na korzet so 17 stupňami, takže pozor na to. cvič kým ťa neposielajú nikam, lebo korzetu sa pekných pár rokov nezbavíš.
24 je taký blbý medzistupeň, od 15 sa už lieči korzetom, nad 40 myslím - podľa zváženia - sa operuje.
ja mám teraz, v 19 rokoch - keďže už dávno nerastiem, tak by to malo byť stabilné - dve tak cca 21-25 stupňové krivky, čoskoro budem musieť začať pravidelne posilňovať chrbát ak nechcem aby ma do konca života bolel.
Noo ja som pred 5 rokmi bola v KE pre korzet ale nosila som ho asi 3 mesiace.. potom som sa na to vyjebala lebo som nič nevedela robiť v nom .. neviem koľko som mala stupnov, nepamätam si už.. ale cvičila som a plavala veľa a teraz cvičim doma, posilujem chrbitcu a neboli ma zatiaľ nič.. už 2 roky.. predtym ma bolel dosť často aj ma pychalo pod rebrom, noo dosť neprijemne .. Tak stačí cvičiť a ono sa to po pár mesiacoch - rokoch upraví len treba veľa cvičiť a plavať hlavne.
24...nie je to síce málo, ale operuje sa od 40 stupňov. Teda môže aj nemusí, napríklad mňa operovali keď som mala 53. A buď si istá, že keď ti niekto povie že máš cvičiť (dobré je aj plávať), tak ti to nehovorí len tak zo srandy. Ja som síce cvičila každý deň 5 rokov a stále sa mi to zhoršovalo, ale pri operácii a hlavne po nej sa mi to všetko vrátilo. Takže určite cvič!!! Korzet no neviem nosila som 3 a mala som z nich iba všetko otlačené, nemohla som s ním spať, všetko ma bolelo a žiadny prínos. Môj názor na ne je taký, že len ti v ňom ochabne svalstvo a nepomôže...pomôcť môže niekomu ale bez cvičenia rozhodne nie. Tak ak ti môžem poradiť, čo najskôr sa objednaj na rehabilitácie a začni makať 24 stupňov sa ešte dá napraviť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
skolioza je zakrivenie chrbtice do strany
24 je taký blbý medzistupeň, od 15 sa už lieči korzetom, nad 40 myslím - podľa zváženia - sa operuje.
ja mám teraz, v 19 rokoch - keďže už dávno nerastiem, tak by to malo byť stabilné - dve tak cca 21-25 stupňové krivky, čoskoro budem musieť začať pravidelne posilňovať chrbát ak nechcem aby ma do konca života bolel.
sprav s tým niečo kým máš šancu.
Po chvýli sa ma opýtala: a chodíš niekde?
Ja že: a kde by som mal?
Ona že či chodím na očné, kožné atď.
Ja: nikde, nemám taképroblémy
A zrazu mi povedala že budem chodiť na rehabilitácie.
(som sa nane sprepáčením vyhovnil ) (ach)