čaute ... Mojim problémom je skolioza. Pred rokom som bola na rontgene a mala som 24 stupnov takže doktor mi kázal cvičiť špeciálne cviky hrozil mi aj korzet ale nakoniec mi ho nedal. No a túto stredu som bola po roku na vyšetrení aj na rontgene a výsle
Až o 8° sa ti to zlepšilo? Do riti..asi by som mal vytiahnuť ten papier s cvikmi zo šuflíka a začať znova cvičiť lebo aj teraz som na tejto stoličke v takej polohe že čakám kedy sa prelomím na 2 časti:/
@smartboy . hej o 8 stupňov. popravde tiež tomu nemôžem uveriť lebo mám stále ochabnutý chrbát a bolieva ma. navyše mám pocit ako keby som bola hrbatejšia ako pred rokom
@mirka7 ty cvič, chodiť vystretá pomáha ako prevencia možno trochu, ale pri takýchto krivkách určite nie. ja som mala 17 stupňov nameraných a dostala som korzet, pričom 15 by mala byť hranica tuším. a dosť mi to zničilo veľa rokov života, dievča ty cvič jak môžeš, lebo keď máš fakt 40 tak to je extrém a bude to zachvíľu na operáciu, nie na korzet.
ja mám dvojité zakrivenie, 22-23 približne oboje, vzhľadom na to, že už asi 4-5 rokov nerastiem to nie je také hrozné, ale som si vedomá, že pokiaľ si nevyrobím nejaké svaly, tak z toho budú problémy. jó, a 16 stupňov nie je až tak veľa, hlavne keďže si to dokázala dať dole, pokiaľ neprestaneš cvičiť si za vodou
@draks chodila som na rehabilitácie kde ma ich naučili. cvičiť treba každý deň ( ja osobne 20 min.) ale sú to cviky zamerané na posilnenie brušných svalov... Máš skoliózu?
Mala som 17 stupňov do ľavej strany ... stálo ma to obmedzenie niektorých druhov športov- skoky, behy- nepripadali do úvahy, tenis tiež nie- že vraj jednostranné zaťaženie ... mala som korzet , chodila na rehabilitácie a minimálne raz do týždňa na plaváreň.
ja som to tiež mala ako malé decko, možno aj stále mám, ale neriešim to nejak..... keby ortopedička videla v akých polohách sedím (ležím, visím) pri kompe, vytrhala by si vlasy zuby nechty
stupne? aké stupne? mne nič také nepovedali len mi povedali že to je strašné a že na to treba korzet ale že v mojom prípade už je aj na korzet neskoro... a hneď som bola vyliečená ...ale teraz mávam strašné bolesti a neviem ako sa má na to cvičiť
@v3nty ochabnuté chrbtové svalstvo. je rozdiel považovať za zdravého len človeka, ktorý je v perfektnej fyzickej kondícii a človeka, ktorý nemá zdravotné problémy.
Mala som 53 stupňov, teraz mám 11 (po operácii- esovitá skolióza). Ako ti tu už radili, určite stále cvič, keďže sa ti to zlepšilo o 8 stupňov (čo je super výsledok ),to znamená, že ti to zaberá...16 stupňov nie je veľa, to sa dá ešte napraviť, ak sa budeš snažiť a budeš hlavne chcieť Korzety som mala aj ja...mala som ho nosiť 23 hodín denne z čoho mi presne napísali že taká pol hodinka na sprchovanie a ďalšia na cvičenie, no doktor sa nado mnou zľutoval a dal mi ho na 3 hodiny poobede každý deň a aj tak mi išiel maximálne hore krkom, bola som cela spotená, otlačená nemohla som poriadne nič robiť (veď si predstav byť v umelej hmote). Niektorí si myslia, že keď majú korzet, ten všetko napraví a na cvičenie sa tým pádom môžu vykašľať ale je to práve naopak- keď nebudeš cvičiť a budeš nosiť korzet tak ti v korzete ochabne svalstvo a dávaš chrbátu väčšiu šancu kriviť sa...dobrý je akurát tak na to, že ťa udrží rovnú...dobre no ja ako vždy som sa moc rozpísala, ale keby si chcela kľudne napíš, poradím btw skoliózu mám 6 rokov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Až o 8° sa ti to zlepšilo? Do riti..asi by som mal vytiahnuť ten papier s cvikmi zo šuflíka a začať znova cvičiť lebo aj teraz som na tejto stoličke v takej polohe že čakám kedy sa prelomím na 2 časti:/
a korzet som mala mať, ale doktorka mi ho nakoniec nedala, pretože by som ho aj tak nenosila
predovšetkým to musí byť vo mne, a keď chcem byť ešte krajšia ako som (haha ) musím chodiť vystretá
a cvičím dva týždne po návšteve doktorky, potom znovu prestanem pretože sa mi nechce
ja mám dvojité zakrivenie, 22-23 približne oboje, vzhľadom na to, že už asi 4-5 rokov nerastiem to nie je také hrozné, ale som si vedomá, že pokiaľ si nevyrobím nejaké svaly, tak z toho budú problémy. jó, a 16 stupňov nie je až tak veľa, hlavne keďže si to dokázala dať dole, pokiaľ neprestaneš cvičiť si za vodou
ale pocul som ze dobre je cvicit na tejto lopte » encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:AN... ale ci to je pravda neviem
"zdanlive zdravého človeka"
iba keď chodím,lebo chodím čaptavo