Ahojte Pomaly sa blíži záver školy a s ním aj samé písomky, referáty atd (poznáte to). Naša slovinárka nám dala za úlohu spraviť diskusný príspevok na určité témy no a ja som si vybrala práve túto, ktorá sa týka rovnošaty na školách. Chcela som to spra
@tinikish tak ono je to určené preto aby sa ľudia tuším neodsudzovali na základe oblečenia ale ja si myslím že to je pixovina potom to v škole vyzerá jak v kláštore
Myslím, že by to znamenalo istú rovnosť medzi deťmi, opodstatnenú úlohu by to podľa mňa spĺňalo hlavne na základných školách, kde sa deti zvyknú ešte vysmievať druhým za to, ako vyzerajú, aké majú oblečenie, auto, mobil, koľko peňazí,... Keby mali všetci rovnaké oblečenie, nemali by sa na čom smiať.
Na stredných školách sa už tento druh humoru až tak nevyskytuje lebo ľudia sú tam trošku rozumnejší a tak mi nepríde úplne zmysluplné navliekať dospievajúcich ľudí, ktorí sa snažia odlíšiť a zistiť, kým sú, do rovnakých šiat, ktoré by ich podľa mňa v tomto veku mohli obmedzovať.
Prijala by som to aj teraz, keby máme predpísaný jeden kus oblečenia, napríklad školský sveter alebo mikinu alebo čo, teda by sme aj reprezentovali školu aj by sme sa mohli obliecť ako by sme chceli. Aj keď zase neviem či by to potom malo nejaký význam, keďže to má byť viditeľné preto, aby sa medzi ľuďmi vedeli rozoznať študenti rôznych škôl. Ale ak by sa to nejako domyslelo, že by to na jednej strane bolo jednoznačné, odkiaľ si a na druhej strane by ťa to nijako extra neobmedzovalo v "tvojom štýle" tak by to mohlo byť fajn.
určite nie, vôbec sa mi to ani nepáči, ani tomu celému nechápem. Fajn, nevysmievali by sa deti iným deťom, že ako sa obliekajú, ale predsa ja si môžem obliecť čo chcem, beriem to ako obmedzovanie, možno by som aj prestúpil na inú školu, keby to tu zaviedli
Mne by to bolo jedno, sak co, aj v robotach vsetci nafasuju to iste oblecenie a hotovo, aspon by som nemusela rozmyslat co si oblecem a chodila by som furt v tom istom spinavom
Ak by tie uniformy vyzerali cool ako napr. mali SS-áci cez druhú svetovú (niežeby som bol fanúšikom nacistov ale uniformy mali kua super po výzorovej stránke (až na tie nacistické symboly...).
Inak nie,je to bullshit a vyzerá v tom človek ako skaut (a skauti nemajú moc super uniformy ) a obmedzuje to slobodu prejavu,výberu a blá blá blá demokratické rečičky...
Na strednej sme ako jedna z mála škôl mali uniformy a nebolo to zlé, mne osobne sa to páčilo, avšak neskôr sa to skôr zmenilo na nejaký dress code, ktorý sa mal dodržiavať, a v podstate si aj tak každý nosil čo chcel.
Na Slovensku máme vyše 400 000 žiakov na základných školách. Keby 1 uniforma stála povedzme 10 eur bolo by to 4 milióny eur vyhodených pre úplnú hlúposť, ktorá by neriešila žiaden problém. Nehovoriac o tom, že by sa zas na tom niekto nabalil.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Na stredných školách sa už tento druh humoru až tak nevyskytuje lebo ľudia sú tam trošku rozumnejší a tak mi nepríde úplne zmysluplné navliekať dospievajúcich ľudí, ktorí sa snažia odlíšiť a zistiť, kým sú, do rovnakých šiat, ktoré by ich podľa mňa v tomto veku mohli obmedzovať.
Prijala by som to aj teraz, keby máme predpísaný jeden kus oblečenia, napríklad školský sveter alebo mikinu alebo čo, teda by sme aj reprezentovali školu aj by sme sa mohli obliecť ako by sme chceli. Aj keď zase neviem či by to potom malo nejaký význam, keďže to má byť viditeľné preto, aby sa medzi ľuďmi vedeli rozoznať študenti rôznych škôl. Ale ak by sa to nejako domyslelo, že by to na jednej strane bolo jednoznačné, odkiaľ si a na druhej strane by ťa to nijako extra neobmedzovalo v "tvojom štýle" tak by to mohlo byť fajn.
Inak nie,je to bullshit a vyzerá v tom človek ako skaut (a skauti nemajú moc super uniformy ) a obmedzuje to slobodu prejavu,výberu a blá blá blá demokratické rečičky...