Ahojte.... ake je podla vás školstvo v čechách? na slovensku je to riadny bordel, preto chcem isť študovať do čiech - » www.unyp.cz/... - konkretne sem, lebo sa mi to zo všetkých škol asi najviac zapáčilo, no a ked sa už mám niekde stráviť 5 rokov a s t
unyp je riadne draha... a podľa referencii majú trochu problém so zázemím, inak sa tam učí anglicky. Osobne si myslím, že výhodnejšie ako toto je prihlásiť sa na nejakú britskú univerzitu s možnosťou získať študentskú pôžičku, pretože pochybujem, že by ti niekto v čr dal 300.000 na štúdium
ja som v cr treti rok a podla mna je tu skvele, nesla by som urcite na slovensko keby sa vrati cas alebo co
ten system je podla mna neporovnatelny so slovenskom, z takych zakladnych veci 3+1 rokov studia free, externe studium free, vacsie moznosti pre externych studentov, po novom velmi nizke poplatky za studium v pripade studia nad ramec tych rokov, ta uroven vzdelavania je taktiez asi uplne ina a skoly maju ovela vacsie meno vo svete.. celkovo je tu podla mna super, ja som v brne a nemenila by som
V porovnaní CZ/SK by som volila vždy Čechy a to nielen pre vzdialenosť, keďže mám do Čiech bližšie a lacnejšie než napr. do BA alebo TT. Celkovo prístup, vybavenie, curriculum, pomocky a prestíž ich škol je lepšia ako u nás. Samozrejme nie najlepšia, ale za tým by si musela ísť ďalej do zahraničia. Ja som mala výber dvoch škol CZ/SK v mojom obore a volila som jednoznačne Čechy
Strata času v ČR. Keď už do zahraničia tak minimálne Rakúsko, Nemecko, Anglicko. Titul z ČR znamená vo svete veľké nič. Ja by som volil UK, kvôli prestíži, samotnému štúdiu a jazyku.
Ak nemáš problém s financiami tak bež ešte ďalej do zahraničia, ale ak pôjdeš do česka tak chybu nespravíš iste lepšie ako tu na Slovensku, aspoň ja som tu žiadnu školu nenašiel, ktorá mi sa mi aspoň trochu pozdávala, IT
@8 co sa tyka financii, to studium niekde v Anglicku ci v Skotsku (tam najma, lebo skolne je zadarmo) ta moze vyjst aj porovnatelne ak nie lacnejsie ako nejaka taka sukromna vyska v Prahe
najdôležitejšie je vedieť čo chceš študovať a následne si vybrať a hlavne, všetky rebríčky ti dokopy nič nepovedia. škola môže byť aj prvá v intergalaktickom rebríčku avšak tvoj odbor môže byť na nej slabý, univerzita predstavuje len nejaký referenčný rámec podľa ktorého môžeš vedieť čo očakávať avšak najdôležitejšia nie je univerzita ako celok, ani fakulta ale kontrétne tvoja katedra a konkrétni ľudia čo ťa budú učiť. kľudne sa môže stať že nejaký odbor môže byť lepší na slabšej uni na Slovensku ako napr. v Prahe
preto je najlepšie poznať ľudí, ktorí študujú, túto možnosť však väčšina ľudí bohužiaľ nemá
zosmiešnovať celé slovenské školstvo ako celok a aj ich študentov je iba prejavom hlúposti ( teraz nenarážam na vás v tomto fóre ale vo všeobecnosti, keď čítam a počúvam ľudí ) a neznalosti veci, pretože na našich univerzitách a savke sú aj také pracoviská a takí ľudia, ktorí schovajú svetoznáme školy do vrecka, sám takých poznám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ten system je podla mna neporovnatelny so slovenskom, z takych zakladnych veci 3+1 rokov studia free, externe studium free, vacsie moznosti pre externych studentov, po novom velmi nizke poplatky za studium v pripade studia nad ramec tych rokov, ta uroven vzdelavania je taktiez asi uplne ina a skoly maju ovela vacsie meno vo svete.. celkovo je tu podla mna super, ja som v brne a nemenila by som
preto je najlepšie poznať ľudí, ktorí študujú, túto možnosť však väčšina ľudí bohužiaľ nemá
zosmiešnovať celé slovenské školstvo ako celok a aj ich študentov je iba prejavom hlúposti ( teraz nenarážam na vás v tomto fóre ale vo všeobecnosti, keď čítam a počúvam ľudí ) a neznalosti veci, pretože na našich univerzitách a savke sú aj také pracoviská a takí ľudia, ktorí schovajú svetoznáme školy do vrecka, sám takých poznám
sorry že som sa tak rozpísal