Dnesny test z anglictiny urovne A bol uzasny. Nikdy som nic lepsie na svete nevidel. Take jasne otazky, uplne vsetky slovicka som poznal. A kto ich nepoznal, mal davat lepsi pozor na hodinach! Konecne nejaky test, ktory je adekvatny kvalite vyuky anglicke
A kto ťa nútil dať si A? Ja som sa cítila na niečo medzi A a B, maturitu B som zvládla bez problémov a nemala som stresy. A-čko by som nikdy neriskla, aj keď som mala viac vedomostí, ako bolo potrebné na B. A dobre že som tak urobila, lebo by sa mi to vyplatilo.
Uznávam, že témy boli ťažké, ale každý mal možnosť si zvoliť, či si vyberie A alebo B.
som rada, ze tuto temu nemusim zakladat ja...ucim sa aj 8.rok a 3.rok chodim na jazykovku a velku cast slovicok som nepoznala...a k slohu je zbytocne sa vyjadrovat...nech by bola tema hocijaka, za 45 minut sa neda napisat kvalitny sloh
Sucitim s tebou, bola to desna picovina, a doteraz neviem aky mali rozny approach customeri a useri, co fakt netusim aky bol medzi nimi rozdiel a v ktorom riadku sa taka picovina uvadzala, na to som pozeral pol hodinu a som myslel ze to roztrham na kusy
Pridavam sa ku kritike testu urovne A. Robil som testy 2004/2005/2006/2007 urovne A a tento bol suverenne najtazsi. Mat tak aspon viac casu, 120 minut na 80 uloh je malo. Na taketo ulohy urcite.
Co sa tyka slohu, tak tu som so svojim vykonom naopak spokojny. Stihol som napisat v podstate vsetko a ledva mi stacil papier. Len sa bojim vysledku testu...
PS : Po testoch na 2004/2005/2006/2007 som sa na A citil. Po dnesnom A-cku by som volil uroven B.
ja už k tomu ani nemám čo proste povedať... že rozsah 200-220 slov... kurnik, štvrtinu textu som vyhádzala a aj tak mám najmenej 250, ale inak to jednoducho nešlo...
ja az nemozem uverit tomu, ako sa tu do nas Bckari pustaju..viem si predstavit, keby im dali tazsi test ako by sa stazovali....
wed by mohli vyskakowat, keby tu jeden Ackar tvrdil ze to bolo tazke..ale newiem ci sa tu najde aspon jeden pre ktoreho sa to zdalo primerene,..asi tazko..
no ja sa anj ucim 10 rokow, a newidela som dovod nedat si Acko, mam uz spraweny aj certifikat-fce, ale dnesny test..proste tipos bingo....
Ucim sa anglinu 12 rokov, som v anglickej triede na gymnaziu, niektore predmety mame v angline takze Acko sme si museli dat cela trieda povinne...no ten test som si predstavovala tiez lahsie... o teme ani nehovorim, pre mna je umenie nieco podobne ako keby mal umelec popisovat jadrovy reaktor...
A-cko som si dal preto, lebo som si myslel, ze po anglicky viem dostatocne, aby som ho bez problemov zvladol. ucim sa AJ 8 rokov, citam knihy v anglictine, pozram filmy v anglictine, dohovorim sa po anglicky, ALE, sprostu maturitu spravim na hovno. V skole sme riesili vsetky testy z minulych rokov (aj A a a tento bol suverenne najtazsi. Bol to proste podraz. Vsetci sme uplne zniceni, niektore spoluziacky plakali.
Tak ja sa nejdem chvalit ze som mala A al. B lebo som mala C chvalabohu. ale napisala som to aj ked som este chcela pisat dalej ako 120 slov ale nemohla som a kvoli tomu som popreskrtavala 2 riadky:d tak som mala len 117 ks
Prepáčte? Ja som nikoho nenútila sa ospravedlňovať, ak to bola reakcia na môj príspevok.
Ide však o to, že na A treba angličtinu ozaj vedieť. Moja mama je anglinárka a zažila kopec prípadov, kedy si študenti zle zvolili a potom mali prúser.
Ja som len vravela, že každý mal možnosť si vybrať a bolo jasné, že B bude ľahšie. Ja sa nenavážam, akurát ten prvý príspevok mi prišiel neuveriteľne ironický, tak som aj ja odpovedala v podobnom duchu.
Náhodou, keď som videla tváre Ačkarov u nás po teste a slohu, bolo mi ich úprimne ľúto...a okrem toho, mám A test doma, takže verím, že to bolo ťažké.
A ešte jedna vec - u nás na škole bolo kopec ľudí, ktorým anglina nikam nejde, nikam sa im neráta, stačí im zmaturovať. Kľudne by stačila úroveň B, ale dali si A. To napríklad nechápem...
princip je ten, ze dnes sme nepisali europsku uroven B2, ale minimalne C1...
a ja som si nezvolili C1tku, ale B2ku...chapete to?
ak by niekoho zaujimali mopje pocity, pol testu som preplakala...a aj celu prestavku ped slohom...keby som sa na to necitila a nedoporucovali mi to kompetentni, nedala by som si Acko...
tazke v mene Ackarov prosim vsetkych Bckarov, nech s nami sucitia
Aj u nás povedala anglinárka, že slohy A budú opravovať miernučko, a určite aj tí vaši. Slohov sa nebojte. A to, čo máte v testoch už bohužiaľ nik nezmení
ludia, ved ten sloh bola somarina... tema pre male deti. pre B uroven ovsem , ale ani som neratal kolko som napisal, ale mal som napisanu celu stranu, a podpis som napisal presne na posledny riadok (a to som vynechaval medzi odstavcami len 1 riadok, nikde viac)... takze namiesto 150-160 som mal mozno 250-260 (ale neratal som to)
ludia, ved ten sloh bola somarina... tema pre male deti. pre B uroven ovsem , ale ani som neratal kolko som napisal, ale mal som napisanu celu stranu, a podpis som napisal presne na posledny riadok (a to som vynechaval medzi odstavcami len 1 riadok, nikde viac)... takze namiesto 150-160 som mal mozno 250-260 (ale neratal som to)
a to ze sa to neda napisat, tak to je bullshit, lebo som skoncil 8 minut skor.
ale no tááák...špeciálne na to som sa pýtala...alebo žeby si to hodnotili na každej škole ako sa im zachce? u nás sa 100%ne riadky medzi odstavcami nesmeli, deň pred maturami som bola za profkou...
bolo to proste hrozne...a teraz mi tu matka vyhadzuje na oci ze som bola rok v amerike a aj tak som takto dopadla...ale po tych testoch z minulych rokov co sme robili v skole, ktore mi prisli primitivne by som nieco taketo necakala...a na ten sloh bolo fakt malo casu
btw.nevie niekto ci su uz na nete kluce spravnych odpovedi? aspon ku slovine
Ayreen lenze vacsina tych, co si vybrali A-cko fakt po anglicky vie mam styroch spoluziakov, ktori boli v amerike, napisali na hovno, mam spoluziakov, ktori plynule rozpravaju po anglicky, su fakt husti, a napisali na hovno. Ako som uz napisal, ovladanie anglictiny v tomto teste absolutne nezodpovedalo jeho dobremu zvladnutiu
Aj ja viem po anglicky A tiež ma presviedčali, že dať si B je úplná hlúposť, lebo...vlastne neviem, prečo, dodnes som nepochopila prečo by to mala byť hlúposť, keď idem na právo a jazyk sa mi vôbec neráta.
Ale verím, lebo ako som povedala, mám ten test doma od mamy na ukážku. A tiež by som nevedela.
Inak, B malo list priateľovi - mali sme napísať na akú hodinu v škole by sme ho zobrali, akú aktivitu by sme v škole spolu robili a kam by sme ho večer zobrali. Toť vše.
Benci: ale musis ratat aj s tym, ze ten kto bol v USA, alebo UK, ze on mozno vie perfektne anglicky, ale gramatiku nie. To sa musis naucit ucenim, nie kecanim.... ale bolo to narocne, to hej. Moja ex, co ma Cambridge na urovni, ze by uz mohla aj ucit, tak mala s tym testom problemy...
a nelutujem B, B je dobre. Radsej viac na B, ako menej na A
Asi si idem dat iny nick...ze americangirl? po dnesku asi nieee...no som zvedava na to ako dopadnem, lebo to bol brutany zabijak. A ked uz clovek, ktory sa zucastnil nejakej tej olympiady najlepsej vyde von z triedy uplne zruteny a takmer s placom...dovi dopo dobra matura. A to je este nefer, ze niektori ste si mohli v pohodicke radit...no ked ste dostali na dozor najvacsiu sekeru skoly...dovi dopo percentyl
Na angline som si ja osobne neradila, lebo som sa zababrala s jedným cvičením a potom som narýchlo prelúskavala ďalšie a ešte som si to nakoniec celé aj skontrolovala.
A to je jasné, že je to nefér. To vie snáď každý...
Zas tak tragicky by som to nebral. Ved ak nahodou ten test nespravite, tak sa nic nedeje, budete musiet ustnu spravit aspon na trojku, a tam vam hadam prihliadnu jedno oko a nenechaju vas nezmaturovat, po tom ake boli tazke tie testy...
Zdravím všetkých spolubojovníkov ,ktorí si chceli zachovať prestíž a dokázať si že nie sú žiadne B éčka. Spravil som presne tú istú chybu a vybral som si úroveń A z angliny. NAozaj neviem prečo sme si museli vyberať úrovne už v septembri-totálna kravina ,ved väčšina ludí ešte netušila či bude maturu potrebovat na prjmačkach na VŠ. Keby sme si mali vyberať úrovne napr.v januári , vybral by som si 4B a keby sa dalo aj 4C. Totiž vtedy som už vedel že sa budem hlásiť na 6 čaských fakúlt ,ktoré majú úplne u prdeli moju úroven aj celú maturitu. Fuck Špú
Naštastie som po teste ani po slohu nezúfal ani neplakal. Schuti sme sa na tom zasmial a spustil som oslavnú reč na p. ministra Mikolaja na Špú a na všetkýc ktorí prispeli ku vytvoreniu toho velkolepého testu A z angliny. V tej oslavnej reči ,kt. trvala 5 minút som vôbec ani jeden vulgarizmus. A ako tak ludia vychádzali z triedy z A úrovne tak nikto nepožil ani jeden vulgarizmus presne ako ja. MF celú Maturitu -33% a 26% naškrábeme všetci ,tomu verím.
A ešte jeden postreh. Teraz ked pán minister Mikolaj dostane výsledky z maturít a tie budú na p...u , môže spokojne vyhlásiť že študenti hovno vedia a preto treba jeho úžasnú a osvietenú školskú reformou ,kt. by mala nadobudnúť účinnosť v septembri.
Netvrdím že reformovať školstvo netreba ale nemusel k...a využiť nás ,bezbraných maturantov, na dokazovanie a presadzovanie jeho školskej reformi. Bohuzial v septembri už dúfam budem na VŠ mimo územia SVK a nezažijem tú obrovskú zmenu k lepšiemu čo bezpochýb Mikolajova šk. reforma prinesie.
ako dneska nam ukazovala anglinarka tu Ackovu cast a povedala, ze niektore veci by ani ona sama nevedela.. takze ze dobre hm uuplne napc to bolo:p a ten clanok na citanie, precitala nam dve vetyx z toho a sme hned spali.. cize nezavidim..ale zase.. dat si Bcko ked sa ucitel presvedci, ze mas na Acko? blbost
pocujte, ale to, ze mame pocit, ze sme to na hovno napisali, nezmanemena, ze sme to vazne pokaslali...co vy viete, ci ste pri tych tipovackach na multiple-choise netipli spravne? a pri slohoch budu vsetci benevolentni, pretoze vedia, ze opravuju slohy ludom, ktori co to z angliny vedia...a ak su tie slohy napisane s celkom fajn slovnou zasobou a celkom prijatelnou gramatikou, preco by strhali neviem kolko bodov?
spravne bolo POVERTY...mna nahodou osvietilo a aj som to tam napisala...ale mna by zaujimalo, ci ste napisali MANHOOD...ja som totiz netusila, aku koncovku to ma mat, tak som skusala vsetky mozne a tato sa mi najviac pacila...a ze toto jedno slovo som na seba fakt ze hrda...co tam po tych vsetkych ostatnych, co som uplne dorila
No aj mne sa zdala dost brutalna ta anglina a u nas na gympli vsetci hovoria ze to poriadne prehnali...som cakala ze to bude lahsie..bolo to asi na urovni FCE-cka...a matura ma byt lahsia...a ...malo o byt manhood myslim..vobec ma to nenapadlo..som dala manners
do kelu ja som dala POORNESS a potom som po teste rozmýšľala, či také slovo vôbec existuje. Veď aký je vlastne rozdiel medzi poverty a poorness - chudoba jak chudoba, ne?
aj ja som dala manhood, neviem sice, kde som na to prišla (osobne si nepamatam, že by som sa s tym niekedy stretla ) ...inak, poverty sa dosť často vyskytuje v takychto ulohach,, takže to nebolo až take tragicke..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Uznávam, že témy boli ťažké, ale každý mal možnosť si zvoliť, či si vyberie A alebo B.
a ludia, prepacte, ze sme si dali A
Co sa tyka slohu, tak tu som so svojim vykonom naopak spokojny. Stihol som napisat v podstate vsetko a ledva mi stacil papier. Len sa bojim vysledku testu...
PS : Po testoch na 2004/2005/2006/2007 som sa na A citil. Po dnesnom A-cku by som volil uroven B.
ja už k tomu ani nemám čo proste povedať... že rozsah 200-220 slov... kurnik, štvrtinu textu som vyhádzala a aj tak mám najmenej 250, ale inak to jednoducho nešlo...
wed by mohli vyskakowat, keby tu jeden Ackar tvrdil ze to bolo tazke..ale newiem ci sa tu najde aspon jeden pre ktoreho sa to zdalo primerene,..asi tazko..
no ja sa anj ucim 10 rokow, a newidela som dovod nedat si Acko, mam uz spraweny aj certifikat-fce, ale dnesny test..proste tipos bingo....
Ide však o to, že na A treba angličtinu ozaj vedieť. Moja mama je anglinárka a zažila kopec prípadov, kedy si študenti zle zvolili a potom mali prúser.
Ja som len vravela, že každý mal možnosť si vybrať a bolo jasné, že B bude ľahšie. Ja sa nenavážam, akurát ten prvý príspevok mi prišiel neuveriteľne ironický, tak som aj ja odpovedala v podobnom duchu.
Náhodou, keď som videla tváre Ačkarov u nás po teste a slohu, bolo mi ich úprimne ľúto...a okrem toho, mám A test doma, takže verím, že to bolo ťažké.
a ja som si nezvolili C1tku, ale B2ku...chapete to?
ak by niekoho zaujimali mopje pocity, pol testu som preplakala...a aj celu prestavku ped slohom...keby som sa na to necitila a nedoporucovali mi to kompetentni, nedala by som si Acko...
tazke v mene Ackarov prosim vsetkych Bckarov, nech s nami sucitia
sloh sa dal,aj ked tolko informacii za 45min a len na jednu A4 je celkom tazke napisat
a to ze sa to neda napisat, tak to je bullshit, lebo som skoncil 8 minut skor.
pretože voľný riadok sa medzi odstavcami vynechávať nesmie! na oddelenie odstavcov je tu odsek...
pre B bola téma primitívna, pre A šialená.
ale vedel by som pisat aj A temu
btw.nevie niekto ci su uz na nete kluce spravnych odpovedi? aspon ku slovine
Inak aku temu malo B?
Ale verím, lebo ako som povedala, mám ten test doma od mamy na ukážku. A tiež by som nevedela.
Inak, B malo list priateľovi - mali sme napísať na akú hodinu v škole by sme ho zobrali, akú aktivitu by sme v škole spolu robili a kam by sme ho večer zobrali. Toť vše.
a nelutujem B, B je dobre. Radsej viac na B, ako menej na A
Robil som A úroveň a myslím, že to bolo pomerne ťažké. Ale život nie je len o ľahkých veciach. Keď to niekto vníma ako podraz, nech si to tak vníma.
Myslím, že väčšina áčkarov chce ísť na výšku a tam skutočne nikoho žiadna maturita zaujímať nebude až tam začnete študovať.
Zdá sa mi, že niekto toto berie ako vrchol jeho štúdia. Ja to tak neberiem.Hlavu hore, zajtra sa pokračuje (ja až pozajtra teda).
A to je jasné, že je to nefér. To vie snáď každý...
a 450 minut na 200 slov nieje malo..takych 800 na 90 minut si skuske
a 450 minut na 200 slov nieje malo..takych 800 na 90 minut si skuste
Netvrdím že reformovať školstvo netreba ale nemusel k...a využiť nás ,bezbraných maturantov, na dokazovanie a presadzovanie jeho školskej reformi. Bohuzial v septembri už dúfam budem na VŠ mimo územia SVK a nezažijem tú obrovskú zmenu k lepšiemu čo bezpochýb Mikolajova šk. reforma prinesie.
spravne bolo POVERTY...mna nahodou osvietilo a aj som to tam napisala...ale mna by zaujimalo, ci ste napisali MANHOOD...ja som totiz netusila, aku koncovku to ma mat, tak som skusala vsetky mozne a tato sa mi najviac pacila...a ze toto jedno slovo som na seba fakt ze hrda...co tam po tych vsetkych ostatnych, co som uplne dorila