tvoja otázka je extrémne obšírna. záleží od toho z akej si univerzity a kam chceš ísť, to dosť môže ovplyvniť tvoje skúsenosti. a aj to, čo študuješ a čo chceš študovať.
Ja som nebola, ale zo skúseností asi troch-štyroch ľudí zhrniem, že ak nejdeš do Česka (tam sú štipká nejak podozrivo vysoké v porovnaní so životnou úrovňou), tak dosť prerobíš, neviem, či to vieš a či sa to ráta do skúseností.
Ja by som aj šla, keby sme mali nejakú zaujímavú spoluprácu, keby šiel niekto so mnou a keby sa prihlášky nemali dávno podať
No ak by som ti mohla poradit, tak Turecko! Ja som tam bola minuly rok na jeden semester (pôvodne),nakoniec som si to predlzila aj na druhy semester
Neskutocny zazitok! Skveli priatelia, vratane turkov (o nich sa vela dobreho nehovori v EU), ale moje skusenosti su take, ze su strasne priatelski a pomozu zo vsetkym, aj nemoznym. Krajina je nadherna, o mori sa hadam vyjadrovat nemusim.
Co sa tyka skolstva, myslim si, ze su na tom lepsie ako my. Bola som spokojna.
Podstatne som si zlepsila komunikaciu v anglictine (ale to si vylepsis vsade). Dalsia vec je, ze sa naucis zit sama a hospodarit so svojim. Predsa budes daleko od rodiny a priatelov.
Jedina, a to dost velka, nevyhoda je, ze sa dostava maly grant do Turecka. Takze musis ratat s vlastnymi zdrojmi. Ale tak ci tak to stalo za to! Nelutujem svoje rozhodnutie, aj ked znami ma odhovarali od tejto krajiny. Najlepsie co som urobila.
Este jedna rada. Po tejto skusenosti mozem povedat, ze najlepsie je ist na erasmus sama, urcite nechod s nejakou kamoskou. Moze ti pomoct, ale moze ta aj dost brzdit a nebudes tam ako kamoska, ale ako mama
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
tu máš databázu skúseností, hrab sa tam:
» erasmus.qcm.cz/modules/erasmus...
Ja by som aj šla, keby sme mali nejakú zaujímavú spoluprácu, keby šiel niekto so mnou a keby sa prihlášky nemali dávno podať
Neskutocny zazitok! Skveli priatelia, vratane turkov (o nich sa vela dobreho nehovori v EU), ale moje skusenosti su take, ze su strasne priatelski a pomozu zo vsetkym, aj nemoznym. Krajina je nadherna, o mori sa hadam vyjadrovat nemusim.
Co sa tyka skolstva, myslim si, ze su na tom lepsie ako my. Bola som spokojna.
Podstatne som si zlepsila komunikaciu v anglictine (ale to si vylepsis vsade). Dalsia vec je, ze sa naucis zit sama a hospodarit so svojim. Predsa budes daleko od rodiny a priatelov.
Jedina, a to dost velka, nevyhoda je, ze sa dostava maly grant do Turecka. Takze musis ratat s vlastnymi zdrojmi. Ale tak ci tak to stalo za to! Nelutujem svoje rozhodnutie, aj ked znami ma odhovarali od tejto krajiny. Najlepsie co som urobila.
Este jedna rada. Po tejto skusenosti mozem povedat, ze najlepsie je ist na erasmus sama, urcite nechod s nejakou kamoskou. Moze ti pomoct, ale moze ta aj dost brzdit a nebudes tam ako kamoska, ale ako mama
thats all. hadam ti to nejak pomoze pri vybere