Ahojte, ma niekto seriozne skusenosti s nejakou pracou doma? Myslim rozne druhy prace zohnane cez internet a podobne. Je mozne si niekde nieco take zohnat fakt seriozne?
@kestur - samozrejme, ze zivit sa tym nechcem, len to privyrobenie by bolo vhodne. travim tu dost case, len neviem, kde tento typ prac hladat. vacsinou su po nete len rozne reklamne odrbavacky a podobne. Ty si sa ako k tomu dopracoval a co vlastne robis, ak sa smiem opytat?
Chvilu som hladal nieco taketo na nete, po forach a roznych weboch, ale moc som tam toho nenasiel. Chvilu som robil v exceli, zadaval cisla/kody do tabuliek a tak, v podstate sortoval tovar. Lahka robota, no po case to bol hrozny stereotyp a ani platene to nebolo az tak dobre. Potom som cez kamarata nasiel prepisovanie anglického audia do textovej formy. Síce potrebuješ vedieť dobre po anglicky ale to bolo platené fakt dobre a aj roboty bolo dosť. To robím až doteraz, navyše som si k tomu zohnal ešte od iného človeka taký doplnok, prekladanie amerických článkov pre slovenský web. Čiže sú rôzne možnosti, ale ja napríklad ťažím hlavne z tej dobrej znalosti angličtiny. Inak študujem filmový strih na VŠMU a mám tak aj dosť rôznych zákazok na doma, ktoré postrihám, rôzne videá, narodeninové, videá z osláv, svatieb atď. a to v podstate tiež robím doma, kedy sa mi chce. Ale to už hraničí s profesionálnou praxou. Takže toľko. Ale kamarátka robila napríklad takú prácu, že písala pre jednu webstránku krátke články, fikcie. Stačí mať trošku predstavivosti a dá sa aj takto ísť.
Prošla som k tomu "ako slepá kura k zrnu", tu na birdzi. Je ot mladý chalan, ktorý má vlastnú zarábajúcu stránku a rôzne kúpené a rozbieha vselijaké projekty a ja mu robim vselico... korektujem, stylizujem clanky.. pisem clanky.. prekladam.. a tak.
Uplne mi to vyhovuje pretoze on je rad ze ma nasiel takze sa mi dost prisposobuje
Ja tiez takto pracujem, da sa povedat, ze celorocne. Pisem rozlicne clanky. Zo zaciatku je tazsie rozbehnut sa, pretoze kazdy chce uz niekoho skuseneho. Takze ked som zacinal, robil som aj pracu, ktora bola uplne mizerne platena. Teraz to vsak uz je fajn, s rokmi skusenosti sa ti cena zdviha. Po troch rokoch si zakazky uz nezhanam, chodia mi same. Zivit sa tym vsak neda, lebo z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze ked si doma, k praci sa dokopes len velmi tazko. A ked sa toho nahodou nakopi vela, tak je to cista katastrofa
@joiv - dolezite je sa k nejakym zakazkam dopracovat. neviem v akych kruhoch sa ludia hladaju pomocnikov a podobne urcite, skusenosti kazdy uprednostni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
je ot však celé dosť vtipné a chaosné
Prošla som k tomu "ako slepá kura k zrnu", tu na birdzi. Je ot mladý chalan, ktorý má vlastnú zarábajúcu stránku a rôzne kúpené a rozbieha vselijaké projekty a ja mu robim vselico... korektujem, stylizujem clanky.. pisem clanky.. prekladam.. a tak.
Uplne mi to vyhovuje pretoze on je rad ze ma nasiel takze sa mi dost prisposobuje
@ssnehulienka - tak to mas stastie, ale dobremu aj stastie praje tiez sa tymto stylom chcem pobrat, pisanie a kreativitu treba vyuzit
@nikoll92 - velmi jednoduche