@gnomeslayer
Vidis, zabudla som zaradit do hlasovania gemerske gule! Su skvele, suhlasim
Akurat sa komplikovane pripravuju a ked kupis polotovar, je fakt zly a miesto udeneho je tam parok alebo nejaka tocena salama. Co horsie, aj absolutna vacsina restik ich robi z polotovarov, tak je problem dat si dobre GG. Spickove som jedla v hoteli Plus (uz neexistuje) v Liptovskom Jane - dobre cesto, udene a na tom kysla kapusta a cibulou. Na to nikdy nezabudnem @sypomka - liptovske maju zemiakovo-mucne cesto, plnka bryndza alebo zemiaky a podavaju sa s bryndzou a slaninou. Vychodniarske maju len mucne cesto a rozne plnky - zemiaky, maso, lekvar a su len omastene.
Ono sa to moze lisit od regionu, ale zasadny rozdiel by mal byt tento.
@redchevrolet joooj presne, s kyslou kapustou.
Je to dosť zložité, preto si ich robím 2x za rok a v reštike som to ešte nejedol. asi ani nechcem, starká urobí najlepšie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ale nie, ja som z Gemera, my tam mame Revucke resp. gemerske gulky.
S cibulkou
Vidis, zabudla som zaradit do hlasovania gemerske gule! Su skvele, suhlasim
Akurat sa komplikovane pripravuju a ked kupis polotovar, je fakt zly a miesto udeneho je tam parok alebo nejaka tocena salama. Co horsie, aj absolutna vacsina restik ich robi z polotovarov, tak je problem dat si dobre GG. Spickove som jedla v hoteli Plus (uz neexistuje) v Liptovskom Jane - dobre cesto, udene a na tom kysla kapusta a cibulou. Na to nikdy nezabudnem
@sypomka - liptovske maju zemiakovo-mucne cesto, plnka bryndza alebo zemiaky a podavaju sa s bryndzou a slaninou. Vychodniarske maju len mucne cesto a rozne plnky - zemiaky, maso, lekvar a su len omastene.
Ono sa to moze lisit od regionu, ale zasadny rozdiel by mal byt tento.
Je to dosť zložité, preto si ich robím 2x za rok a v reštike som to ešte nejedol. asi ani nechcem, starká urobí najlepšie