@lawey Ale Werther bol super! (Po treťom prečítaní
Síce bol debil a Lotta bola svojim spôsobom využívačná mrcha, ale inak to bolo dobré. (A hlavne, on asi deň umieral v agónií, čo sa poriadne streliť nevedel, ak to nie je smutné, tak už nič
@mielikki preboha ty si to 3x čítala? a ty nemáš čo robiť? dočítaj za mňa tú kolísku ale šak keď idiotny po rokoch zalubenia zistil že to nema zmysel tak sa zastrelí? fakt rozumny chalanisko
a smutne knihy? vybavila som kniha, pri ktorej som najviac revala!!! pri fakt skvelej knihe sem tam slzu vyroním... ale pri hentom bulím vždy ako decko... v poslednej časti trilógie: "Strážci času" keď mi zabili Arkariana :/ prvý krát keď som to čítala tak som si musela dať polhodinovú pauzu na vydýchanie olala drama queen
@lawey Hej, ale s odstupom času, najprv ako povinné čítanie, potom keď to mal Tomáš ako povinné a mal to doma a potom až na tretí to bolo fajn
Neviem, či to boli roky. Ale jednoducho chybu spravil v tom, že mal možnosť odcestovať - kde by na ňu isto časom zabudol a všetko - ale nie, sprostý si zostal tam, Lotte vždy jeho pozornosť lichotila a tak jej jeho prítomnosť neprekážala a pekne v ňom živila nádeje, chudáčiskovi a až potom nejako mu doplo, že to nemá zmysel
z filmov: zelená míľa, gran torino, počiatok (v podstate...), osudový dotyk, prekliaty ostrov (v podstate...), memento, od davida finchera všetky filmy sú super s takouto melancholickou atmosférou, "ktorá by sa dala krájať", útek do divočiny, crash, donnie darko, veľká ryba, podivuhodný prípad benjamina buttona, sunshine (i keď skôr taký postapokalyptický thriller ale je aj smutný v istej časti), mechanik (také psycho melancholické)
kniha Posledná prednáška, je to o jednom profesorovi, ktorý zomiera na rakovinu, opisuje tam všetky tie pocity čo má a píše tam o svojom živote, je to neskutočne poučná kniha a zároveň na poplakanie si
Harry Potter od 4ky vyššie, Kto chytá v žite, asi to nie sú vyslovene moc depresívne a smutné knihy, ale pre mňa boli tak akurát... a aj Malý Princ mi prišiel dosť smutný ..asi mám dáke iné vnímanie
odporúčam ľubovoľnú knižku od Čingiza Ajtmatova - jeho tvorba je celá predchnutá zvláštnou melanchóliou (možno je to aj rodnou krajinou autora - Kyrgyzskom, s nekonečnými stepmi Strednej Ázie, sfarbenými chladnými odtieňmi sivej a tmavomodrej pod zapadajúcim Slnkom, vysokánskymi pohoriami, krištáľovými jazerami, divými zvieratami, a jedinečnosťou ľudskej duše, upútanej doprostred toho prostredia - citlivejšou, ale odhodlanejšou prežiť ), smutnou krásou a krásnym, osudovým smútkom nikdy nekončiacim....
Mojou srdcovkou je Moja prvá láska - revala som ako besná. ale tiež Labute nad Issyk-Kulom - nádhera.... naviac, keď si uvedomím, že to písal muž.... syčí z toho hlboká duša autora. Krásne diela!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Konec světa & Hard-boiled Wonderland
Haruki Murakami
tak hádam to bude dosť smutné...
este som to necitala, ale vraj je to super.
ja ti poradím, to čo jemu: Pošli to ďalej
(asi si to dnes aj pozriem, keď to už druhý deň spomínam
Okrem Kapitánovej dcéry. Tá skončila pomerne šťastne. Takmer som to šla k Puškinovi reklamovať.
Síce bol debil a Lotta bola svojim spôsobom využívačná mrcha, ale inak to bolo dobré. (A hlavne, on asi deň umieral v agónií, čo sa poriadne streliť nevedel, ak to nie je smutné, tak už nič
Neviem, či to boli roky. Ale jednoducho chybu spravil v tom, že mal možnosť odcestovať - kde by na ňu isto časom zabudol a všetko - ale nie, sprostý si zostal tam, Lotte vždy jeho pozornosť lichotila a tak jej jeho prítomnosť neprekážala a pekne v ňom živila nádeje, chudáčiskovi a až potom nejako mu doplo, že to nemá zmysel
z kníh: Hurinove deti
z filmov: zelená míľa, gran torino, počiatok (v podstate...), osudový dotyk, prekliaty ostrov (v podstate...), memento, od davida finchera všetky filmy sú super s takouto melancholickou atmosférou, "ktorá by sa dala krájať", útek do divočiny, crash, donnie darko, veľká ryba, podivuhodný prípad benjamina buttona, sunshine (i keď skôr taký postapokalyptický thriller ale je aj smutný v istej časti), mechanik (také psycho melancholické)
knihy: tak to teba baviť nebudú ale :vVeronika sa rozhodla zomrieť, Motýlik ...
Mojou srdcovkou je Moja prvá láska - revala som ako besná. ale tiež Labute nad Issyk-Kulom - nádhera.... naviac, keď si uvedomím, že to písal muž.... syčí z toho hlboká duša autora. Krásne diela!