Johny Cash chce byť zase zaujímavý. Človek ktorý môže rozhadzovať éčka kadiaľ chodí, ale nie, to nie je dosť. On sa musí pchať druhým do života aby si urobil dobre.
Nie som priveľkým sympatizantom vládnej koalície (i keď je, myslím si, lepšia, ako opozícia či minulá vláda), no nie preto by som v tomto referende bol proti.
My, Slováci, sme v minulosti sami boli menšina v Uhorsku a preto vieme, aké bolestivé je potlačovanie národnostných práv. Preto bola naša krajina odjakživa tolerantná k menšinám, najmä čo sa týka maďarskej minority. A som hrdý, že žijem v krajine, kde majú menšiny nadpriemerné postavenie.
Ani ja si nemyslím, že petícia prejde. Zvlášť už len preto, že to organizuje SNS. No ktovie, ak sa podpisy budú zbierať v oblastiach, kde je silný vplyv nacionalizmu...
A co je na tej myslienke spravne ? @matinho777 chods casto na urady na juhu a uz ta vyhodili vela krat ? Teraz sa tam akoze nedohovoris ci ako je to ?
Ved to je logicke ze ked tam zije plna p ludi z inej mensiny tak sa tam asi prevazne hovori v tom jazyku aj na uradoch. A NEVERIM, ze existuje taka situacia, ze tam prides a nedohovoris sa.
@matinho777 a ano prevlada tu zaujatost, ved on kradol tak, ze sa to nesnazil ani zakryt, sa smial ludom do xichtu v telke a chodil najebany do roboty. No niektorym to zjavne neprekaza lol.
@tryptaminedream takto povedz mi že teraz pani radičová nekradne ? celá sdkú je postavená na klientelizme..dokonca to ani len nepopierajú radšej dzurinda odstúpi a strčia tam dáku inú bábku ..a ohladom alkoholu..ty by si nepil keby ti zomreli obaja rodičia v krátkom časovom úseku (samozrejme záleží na tom či sú taký nenávistný ako ty) ...btw táto téma nie je o SNS ani o Slotovi ale o úplne niečom inom
@greenbunny bohužial nie si zaujímavý tvojimi priblblími trápnymi rečami a myslím že to svedčí o tvojej nízkej inteligencii ..čo už aj taký existujú ...
@matinho777 ja nehovorim ze nekradne a ze neni postavene na klientelizme, jasne ze je. ved ja ich ani nezastavam.
ale nebudem nahravat politicke body najebanemu stroskotancovi tym ze pojdem na jeho referendum. aj ked to moze byt dobra otazka, az tak ma to nepali aby som sa v komarne dohovoril slovensky na nejakom urade, teba ano ? nehovoriac o tom ze _urcite_ sa dohovoris.
neviem ti povedat ci by som pil keby mi zomreli obaja rodicia, ale on pije uz dlho a vkuse, a najebany aj soferuje, ale hlavne proste chodi najebany do roboty a robi si este pi*u z ludi. tema je aj o SNS a Slotovi kedze oni predkladaju ten navrh.
@tryptaminedream kto povedal že práve jemu budeš nahrávať politické body ? len zato že dal on návrh tak ho ty nemôžeš podporiť ? ..a tá téma nie je len o úradoch ..nemyslíš že ľudia ktorý žijú na Slovenku aj keď na juhu by mali ovládať slovenčinu ? veď keď vídu zo strednej školy tak nemôžu ísť na slovenskú vysokú školu a odchádzajú do maďarska lebo nerozumejú po Slovensky ? ...
@tryptaminedream a ešte jedna vec keď vravíš že si za ten návrh ale si proti sns ..myslíš že KTO INÝ zorganizuje toto referendum ? bugár ? radičová ? ...
BTW: Keby toto chcelo Poľsko, že aj po Poľsky na Slovensku tak okej. Keby to chcelo Česko, tak ešte lepšie. Ale Maďarsko čo im nikto nič nerozumie úplne odveci jazyk? Ale veď mne to môže byť jedno
nechapem zil som na juznom slovensku a nikdo ma nikdy odnikial nevyhadzoval, len som musel dopredu vsade povedat, ze neviem po madarsky, lebo som tam bol vyrazna minorita
dosť zaujímavé ako si skoro všetci asociujete konanie politickej strany s jednou osobou. ten návrh reálne ani nemusel pochádzať od Slotu... a keď kategoricky odmietate všetko od SNS len pretože tam je Slota tak je to dosť smutné si myslím
@matinho777 ne, ja ho nepodporim preto lebo je mi to jedno, resp. neni to otazka, ktora by ma nejako znacne tazila na srdci. neviem preco to stavias len na ludoch na juhu, ine mensiny tu nemame, vyznie to dost tendencne. to ci ludia na juhu budu vediet po slovensky je ich vec a ich problem. rovnako je ich vec kam idu na VS nie ? preco to teba trapi ?
myslim si ze nikto iny toto referendum nezorganizuje, lebo je to totalna picovina . SNS nema inu agendu tak sa snazi aspon takto na ludoch ako ty ziskavat politicke body. ak to referendum bude uspecne, co sa moze stat, lebo slovaci pocuvaju na nacionalnu notu, tak to sns velmi polepsi.
@icefist dost smutne bolo jeho posobenie vo vlade. tebe nevadi ze ta (a slovensko) ta strana obrala o strasne vela penazi ? tak ked kvoli tomu neodmietas ich politiku tak neviem co by si potreboval.
@tryptaminedream myslím si že sa proste nedá argumentovať tým že niekto niečo nakradol, lebo za ušami majú toho všetci až až .... mne sa len páči ako všetci nadávajú na Slotu, pritom ja osobne neviem nájsť ani jedného predsedu jedinej politickej strany čo by bol "dobrý".
@chevro ten plagát keď som videl, tak ma skoro jeblo od smiechu
A k téme: podľa mňa sa sns nedostane ani k vyhláseniu takého referenda. A ak sa aj dostanú, tak nebude platné, lebo zúčastní sa drtivá 15% voličská základňa..a ak by aj obrovským zázrakom bolo referendum platné, stále sme viazaní medzinárodnými dokumentmi aj o právach menšín. A tie nemožno len tak obísť referendom.
A osobne, ja som za, na slovensku po slovensky, znie to ako hejslovácke klišé, ale skúste prísť v USA na úrad a začať hovoriť po španielsky, vykopnú vás z fleku. A že tam mexikáncov majú viac ako my maďarov.
A co tak dat este jednu moznost: " zijem na juznom Slovensku, neviem po madarsky a este ma NIKDY od nikadial nevyhodili a nemam ziadny problem tu byvat.. " Ach, ty trubiroh..
@matinho777 Nejaký ten piatok som chodil do ústavu, ktorému sa vravievalo "škola". Dnes nepravidelne navštevujem podobný ústav, len ho nazývajú inak — univerzita.
Je viac než zrejmé, že aj kvôli tomuto môjmu mentálnemu handicapu sa v tejto téme asi tak skoro nezhodneme.
máš 20 rokov..v živote si nebola na žiadnom úrade tak čo tu do mňa jebeš ty hermafrodit, navyše klameš že nwš po maďarsky omg ..a to nie sú pravopisné chyby, niektoré veci si proste len nezaslúžia veľké začiatočné písmeno ty Amatér-ka
no dobre, tak keď ja tomu nerozumiem a ty hej, tak mi vysvetli, čo má spoločné výlučný úradný jazyk a to, či TEBA budú odniekiaľ výháňať.. nech sa páči
Na jednu stranu nemam rad ked na mna niekto pozera cez prsty len kvoli tomu, ze hovorim inou recou ako on. Na druhu stranu ale nezijem na uzemi kde by sa hovorilo madarsky a nikdy som s tym teda nemal problemy. Jedine problemy boli s jedincami, ktori vyslovene odmietali hovorit slovencinou (ale to je problem jednotlivcov, ktorych takyto zakon nezmeni)
Na tretiu stranu je srandovne, ked niekto a priori odmieta zakon len preto, ze ho navrhol niekto jemu nesympaticky. Presne tento pristup dostal Slovensku politiku do dnesneho stavu.Ludia volia sympatie a nie samotny program. Preto tu prekvita populizmus (aj lavicovy, aj pravicovy) a ludia silou mocou budu kopat za "svoju" stranu, lebo "vedia", ze ta druha NEMOZE (proste nemoze! cez to nejde vlak!) navrhnut dobry zakon.
Na stvrtu stranu by som to stejne nepodpisal ani keby mi to nebolo ukradnute, pretoze mame dolezitejsie veci nez toto referendum, do ktorych potrebujeme vrazat peniaze.
niekto nechape že tu nepodporuje Slotu a SNS ale podporuje to aby slovenčina nebola diskriminovaná na juhu, kto sleduje parlament tak vie o čom tento zakon je a kto to bere na lahku vahu tak je asi KOKOT
Inak riadna jeba, že keď sa postavím proti sns na niektorých fórach tak som hneď maďar a túžim po Uhorsku Takže tá možnosť je úžasne praktická pre mňa :d
Je fuk, či je to ožran alebo aký kokot, má pravdu. Prečo by som do boha ja, Slovák, ktorý tu žijem 21 rokov, narodila som sa ešte ako Čechoslovenka, mala báť ísť do nejakého kútu SVK len preto, že tam hovoria Maďarsky? Toto už chce liečiť hlavu a nie logiku. Však sme doma. To je akoby k niekomu domov prišiel Maďar, bol hosť, a teraz začal len po Maďarsky a ty si líž slovník....
Ja sa k tomu už nejdem viac vyjadrovať. Byť Slovák u Maďarov učí sa Maďarsky. Povie niečo Slovensky, tak koniec... nauč sa Maďarsky... tak nech už všetci idú do piče kruva fix. Pojebaným svetom...
pardon za vulgarizmy. Ale toto už nemá ani hlavu ani pätu. Jebať na nejaké občianstva, keď človek nemá pomaly čo do huby trafiť. Sa serú z občianstvom a jazykom nejakých zápoliakov a my dreme chodníky s nízkym platom, vysokou daňou, a eurom ktoré ide do prdele...
1) Občanom tvoriacim v Slovenskej republike národnostné menšiny alebo etnické skupiny sa zaručuje všestranný rozvoj, najmä právo spoločne s inými príslušníkmi menšiny alebo skupiny rozvíjať vlastnú kultúru, právo rozširovať a prijímať informácie v ich materinskom jazyku, združovať sa v národnostných združeniach, zakladať a udržiavať vzdelávacie a kultúrne inštitúcie. Podrobnosti ustanoví zákon.
(2) Občanom patriacim k národnostným menšinám alebo etnickým skupinám sa za podmienok ustanoveným zákonom zaručuje okrem práva na osvojenie si štátneho jazyka aj
a) právo na vzdelanie v ich jazyku,
b) právo používať ich jazyk v úradnom styku,
c) právo zúčastňovať sa na riešení vecí týkajúcich sa národnostných menšín a etnických skupín.
To, čo chce riešiť náš pán národný humorista je síce pekné, ale je to protiústavné. Je pravda, že sme voči národnostným menšinám liberálny a že naša menšina v Maďarsku nemá ani zďaleka také práva ako maďarská menšina na Slovensku, ale tieto práva im boli priznanené ústavou, tak sa s tým treba zmieriť, pretože aj keby sa snažil zmeniť Ústavu, nezískal by potrebnú podporu v parlamente.
A navyše, čl. 93 Ústavy jasne hovorí:
(3) Predmetom referenda nemôžu byť základné práva a slobody, dane, odvody a štátny rozpočet.
A samozrejme, za zmienku stojí aj čl. 95 :
(1) Referendum vyhlasuje prezident Slovenskej republiky, ak o to petíciou požiada aspoň 350 000 občanov, alebo ak sa na tom uznesie Národná rada Slovenskej republiky, a to do 30 dní od prijatia petície občanov alebo uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky.
(2) Prezident Slovenskej republiky môže pred vyhlásením referenda podať na Ústavný súd Slovenskej republiky návrh na rozhodnutie, či predmet referenda, ktoré sa má vyhlásiť na základe petície občanov alebo uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky podľa odseku 1, je v súlade s ústavou alebo s ústavným zákonom. Ak prezident Slovenskej republiky podá na Ústavný súd Slovenskej republiky návrh na rozhodnutie, či predmet referenda, ktoré sa má vyhlásiť na základe petície občanov alebo uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky, je v súlade s ústavou alebo s ústavným zákonom, od podania návrhu prezidenta Slovenskej republiky do nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia Ústavného súdu Slovenskej republiky lehota podľa odseku 1 neplynie.
Takže aj keby sa stalo, že sa nájde 350 000 fanatikov, je samozrejmé, že referendum by bolo vyhlásené za protiústavné.
@48@matinho777 aha, takže teda, čo má spoločné výlučný úradný jazyk a to, že budú Slovákov odniekiaľ vyháňať? teraz neviem, či ti mám vysvetľovať, že teraz je stav taký, že sa v istých oblastiach na úradoch dohovoríš v oboch jazykoch a po hentakej úprave by si sa dohovoril iba v jednom jazyku.. lebo teraz si naozaj nie som istý, či si taký hlúpy, že to nevieš, alebo to len nechceš vedieť.
ako tu uz niekto tu spominal, skutocne sa tu biju 2 zaujmy, to, ze ti co chcu podpisovat si myslia, ze su slovaci, a to, ze si to mysli este aj ten kokot co to referendum rozbehol
a inak @owad nie som sice velky fanda paragrafov, ale ako sa hovori - lawyered !
@chidori bez ohľadu na to, či by takýto zákon platil alebo neplatil, všade na Slovensku by si sa v úradnom styku VŽDY dorozumela po slovensky, a v niektorých oblastiach by si sa v bežnom styku nemusela vždy dohovoriť. Pre teba je stav taký istý so zákonom aj bez zákona, čiže prečo je to pre teba také dôležité?
@ao podľa mňa si to teraz úplne vystihol ..typické správanie Slovákov ..
@tikalok keď je tvoj otec maďar tak ja ti to neberiem ale na keď JA pôjdem na hociktorý kút na Slovensku tak sa tu chcem cítiť že toto je môj DOMOV pretože domov máme len jeden...tak sa tu nepretŕčaj s tvojimi primitívnymi poznámkami lebo nikoho nezaujímajú ....
@owad premúdrelé poznámky..áno práve teraz je ten čas ich použiť v dobe keď si na Slovensku robí každý čo chce kde chce a ako chce ! najmä vládna koalícia ...tak moc nefilozofuj a necituj pretože to robia aj jehovisti a každý dobre vie za čo to celé stojí !
skutočne? vieš, ja nehovorím, že je to v tomto štáte v poriadku, len vyjadrujem, že práva národnostných menšín a konkrétne práva na využívanie ich jazyka sú zakotvené v Ústave, ktorou nemôžeš hýbať tak ako si to nejaký vtipný Janko zmyslí.
A taktiež si nemôžeš vyhlasovať referendum podľa vlastnej ľubovôle, stále je tu niečo, čo má nad tým moc a má do takej miery súdnosť (ktorú samozrejme odvodzuje aj od Tebou označených "premúdrelých poznámok"), že takéto niečo jednoducho nepovolí.
No a samozrejme obhajovať svoj názor tým, že si aj tak každý robí čo chce je naozaj mierne nesprávne. Dúfam, že si na mňa spomenieš, keď si naštuduješ právne pozadie danej problematiky, prípadne keď v televízii alebo v hociakom periodiku uvidíš Janka so sklopenými ušami.
A ak by sa toto referendum predsalen konalo, asi by som sa hanbila za to, že žijem v tejto krajine.
okrem toho nezasahuje sa nikomu do slobody ! nikde sa nespomína že sa maďarské detičky nebudú môcť učiť maďarčinu ...ide tu o to aby sa učili HLAVNE PO SLOVENSKY KEĎ tu žijú ! ...v Kalifornii sa v referende dohodli že bude úradný jazyk angličtina pritom tam je skoro polovica obyvateľstva hispáncov..
kludne sa môžeš pchať do riti celej budapešti alebo podporovať bugára v pomaďarčený a pripojený južného Slovenska k maďarsku, ale TENTO ŠTÁT sa len tak nedá zničiť ..stále sú tu ľudia ktorý budú zaň bojovať aj keď to už nie je to čo to bývalo ...
@matinho777 o áno ústava je zdrap papiera. A nezúčastním sa pretože to považujem za významné a základné právo menšiny a národa. Či tvoj Slopta chýbal v škole keď sa bral útlak Slovákov v 18 storočí? Pretože to je presne to o čo teraz usiluje Slota obrátene. TO nikdy podporovať nebude.
Inak ešte nikdy sa mi nestalo žeby ma niekto na južnom slovensku vyhadzoval odniekiaľ lebo neviem po maďasky. A aj keby sa mi stalo blbosť a primitívnosť nieje výsadou žiadneho národa.
@james144 prosím ťa, to sa nedá porovnávať, my nikoho nemáme v úmysle asimilovať a navyše NEZAKAZUJEME používať ich reč, nerušíme im školy, NEPOSLOVENČUJEME ICH nech si rozprávajú doma a na uliciach ako chcú.
@matinho777 ešte si mi neodpovedal. ak budeš namiesto odpovede zase len reagovať nezmyslami typu, že som Maďar (nie som), že chcem Uhorsko (nechcem) a že môžem ísť preč, ak sa mi nepáči (nejdem, a veci, ktoré sa mi nepáčia, sa radšej pokúsim zmeniť), tak sa ani nemusíš obťažovať.
Som Slovenka, po maďarsky neviem ani makke f a žijem na južnom Slovensku, na základe čoho si dovolím tvrdiť, že nikto vás z tadeto nevyhodí ak neviete po maĎarsky ! ešte stále sme my slováci väčšinou a nie menšinou...!
@puco90 V 18 a 19 storočí Slovensko neexistovalo a úradný jazyk bol Maďarčina napriek tomu že na jeho území nežili Maďari. Ak to bolo správne tak celá Štúrovská generácia bola banda protištátnych vagabundov ktorí sa nedokázali prispôsobiť jedinému štátnemu a úradnému jazyku. A Slovenské obecné školy existovali už v tom čase. Rovnako prvé slovenské gymnázium a matica Slovenská bola zrušená lebo vraj vyvíjala protivlasteneckú a protištatnu činnosť. Vždy závisí od uhla pohľadu.
@matinho777 a mimochodom, chceš tým povedať, že každý jeden žilinčan ovláda slovenčinu na 100 % ? tu nejde o to kto z kade je, škoda že nikto to však takto nevníma... super, urobtee dalsie dva nevrazive tabory ktore o par rokov nezvladnu situaciu a svet sa bude tešiť z tretej svetovej.... toto je to, čo my ľudia chceme? deliť sa na slovákov a maĎarov? ... dotklo sa ma to ako Slovenky žijúcej na juhu Slovenska, kedze všetci v mojom okolí ovládajú slovenčinu na vysokej úrovni na úrovni aj kdekoľvej inde sa dohovrím IBA po slovensky a minule mi ktosi z okolia Ziliny napisal "Mylujem ťa" ...len tolko k tomu...kto čo ako ovláda... ako kto musi odchadzat na vysku do zahranicia...atd...
@tunidlo omg už som myslel že táto sprostá hlava sa už neozve ...
@tikalok ty sa furt len pýtaš...stačí si prekliknúť na graf a pozrieť sa nato červené pole..toľko % ľudí tomu chápe..je zaujímavé že ty NIKDY NIČOMU nechápeš ..
@james144 james ty iba žartuješ, však ? Čo to trepeš ????
Maďari svoj štát MAJÚ, kdežto Slováci vtedy svoj štát NEMALI, čiže sme mali právo na sebaurčenie !!!!!
V tej dobe sme boli utláčaný a pomaďarčovaný národ a kde my koho poslovenčujeme, komu rušíme školy, do koho strieľame, koho znevýhodňujeme keď rozpráva doma a na ulici inak ako po slovensky?
Prosím ťa, aspoň si niečo naštuduj, potom niečo píš.
Autonómie sa väčšinou dávajú národom a naŕodnostiam, ktoré štát NEMAJÚ.
To kt.SNSak zalozil tuto anketu, aspon normalne moznosti, som volic SaS, som praviciar a liberal, a kludne podporim i lavicove navrhy, pokial maju zmysel a vyznam, ale toto je fraska a trapas! Ten ozran nevie co uz ma robit, citi ze konci v politike
Štúrovci chceli len to, čo nám patrí a to našťastie Slováci aj dostali.
Nikoho neutláčame (Maďarov je tu kopec, kdežto v Maďarsku zo 400 000-500 000 Slovákov je už len hŕstka). Tak keď chceš zachraňovať menšiny, môžeš začať Maďarskom.
..a čo SLOVENSKÁ menšina v maďarsku..aké má tá práva ?
vy čo si už nevidíte od špičky nosa ďalej ? veď maďari nás nemajú za nič ..ale hlavne že my sa im máme pchať do riti ..vy ste už jebnutý či čo ? ešte aj povinnú vojenskú službu zavádzajú ..nás tu čiapkami pobijú ..a dokonca nemali problém nám vypískať hymnu ..myslím že NORMÁLNY človek si o tom urobí obraz..ale duté hlavy budú opakovať dookola tie svoje debiliny že sú to chudáčikovia..
@tunidlo tvoja mozgová kapacita sa zastavila niekde na úrovni 12 rokov keby som ti mal povedať že si jebnutý tak by som nemohol...pretože to by bola priam urážka toho slova
Pozri, keď ťa niečo sere a zákonite musíš hľadať nepriateľa, aby sa ti ľahšie ventiloval hnev, kľudne si doma pobúchaj do stola a zanadávaj, ale ťahať niečo takéto na verejné fóra je maximálne nevhodné ...
@matinho777 podľa toho, čo som sa tu teraz od teba všetko dočítal mi nezostáva nič iné len povedať, že ani sám nevieš čo hovoríš resp. ani sám neveríš tomu, čo tu píšeš. Niekto sa ťa opýta otázku a ty odpovieš, že "no vidíš, nevieš, nerozumieš".
Čo sa týka ústavy, tak to čo spomenul @owad tam nie je o čom
Na Slovensku je toľko národovcov, toľko ľudí, ktorí sú hrdí na svoju vlasť a až chorobne odsudzujú, rozprávajú nezmysly a nechcú počúvať. Keby som chcel odsudzovať, tak poviem, že tam patríš aj ty, ale tvoj prejav, tvoje názory ťa tak či tak samé utvrdili.
Ak dovolíš pripomeniem ešte pár vecí o ktoré by sa mal starať pravdepodobne tvoj obľúbený predseda Ján Slota a jeho strana. Predovšetkým by mal vysvetliť nástenkový tender, kde za jeho vlády minister SNS predražoval tendre, podľa všetkého tuneloval a keď sa ho na tlačovke pýtali či to urobil a ako by to vysvetlil, tak jednoducho nemal slov, bolo vidieť, že nevie odpovedať, lebo klame. Nástenkový tender je najväčší mega podvod v dejinách SR. Taktiež by sa mal predseda SNS ukazovať viac v parlamente a menej tárať, veď z nejakých 1100 hlasovaní (ak to rátam tak rok dozadu cca) bol okolo 650 krát neprítomný. Ďalšie veci nemá ani zmysel rozoberať.
Je zaujímavé, že SNS riešila a rieši skoro vždy len to, čo bolo alebo je v danom období veľmi nepodstatné, ako napr toto. Ja viem, že oni to majú v náplni práce ale vždy som mal pocit, že oni sú niekde duchom neprítomní.
@tenpatic podľa tvojho vyjadrenia si zaujatý ..a snažíš sa ma presvedčiť o tvojich výmysloch lenže ja na debiliny nereagujem ..no coment ..táto anketa nie je o SNS ani o Slotovi tak to kurva pochop !
Keď už chce Ján Veľký Slota riešiť nejaké menšiny, nech radšej rieši najprv Rómov a a ž potom Maďarov...a je mi jedno, každý nech si rozpráva, ako chce
@matinho777 predstav si, že viem. Tebe by nezaškodilo použiť trochu zdravého rozumu, ehm, viď @101. Si absolútny príklad človeka, ktorý na všetko ide racionálnymi argumentami ako vidím
ani jedna z možností v ankete nevystihuje môj názor. Som Slovák, a nevadí mi, že menšiny môžu okrem slovenčiny používať aj svoj vlastný jazyk... (Toto nemá nič s "veľkým Uhorskom", ani nič, či som sympatizant vládnej koalície alebo nie, a ani s tým, že by mi bolo všetko jedno)...
@matinho777 je skoda casu reagovat....skoda kazdeho pismenka, si proste obmedzenec. A ked budes zas rozbiehat anketu o slovencine, nestrapnuj sa takymi hrubymi chybami ( sú taký nenávistný,...ktorím,..ľudia ktorý..), lebo si na smiech ..
@matinho777 To nedrbú do teba, to drbú do bulšitov ktoré prezentuješ a je na tebe či sa nad tým niekedy aj zamyslíš alebo len budeš strkať hlavu do piesku
@matinho777 Prečítaj si trebárs príspevky 11, 30, 60, 61, 68, 71, 74, 78, 88, 92, 94, 100 a 107, potom si pozri na koľko z nich si odpovedal nejakým pádnym argumentom. Ak sa ti to nechce dohľadávať, tak ja čo som si dal tú námahu môžem potvrdiť že na žiadny z nich
@waagbistritz69 povedz mi jednu jedinú vec ...prečo si kurva myslíš že ja som nejaký skurvený dotazník ktorý odpovedá na otázky ? zato že zareagujem na príspevok ešte neznamená že to bude vyzerať presne tak ako si to predstavuješ alebo tamten jebo ..asi toľko ...
@matinho777 A ty si prečo myslíš že túto anketu nemám v podstate v piči? Teda do tej miery že sa možno tak smejem na tom že tu prezentuješ nejaké názory a nemáš na ne poriadny dôvod A strkáš hlavu do piesku nech ti hocikto povie hocičo
To je jedno jak si čo predstavujem ja alebo "tamten jebo" (inak to je kto?), keby si argumentoval a prezentoval fakty tak by nikto normálny nemal problém prijať to, aj keď by to šlo proti jeho názorom. O tom je diskusia, ne o tom že si dupneš a povieš že toto a toto je pravda lebo je to pravda a hotovo Dement
@waagbistritz69 JE to môj NÁZOR a zato že ty si zaujatý a nesúhlasíš tak tu nemusíš zo seba robiť najmúdrejšieho ...ak si si nevšimol toto nie je o diskusii ..tu sú holé fakty na stole ..tam nie je o čom diskutovať tak čo tu jebeš kokotiny ..si sa nadýchal omamných výparov ?
@waagbistritz69 jasné a ty si čím argumentoval ? kde sú tvoje normálne reakcie ..lebo zatial si sem napísal pár primitívnych gagov..to môj pes keď šteká tak to má aspoň zmysel a nie čo sem ty píšeš ....utri si čelo lebo potíš pičoviny ..A HLAVNE NEČUCHAJ si popod nos
@matinho777 Ja som k téme nedal zatiaľ nič lebo súhlasím s tými príspevkami čo som vyššie uviedol. A aj keď je opakovanie matka múdrosti, tak sa mi nechce písať to isté ešte raz
@127 Čože? To že nie som nacionalista znamená že som člen SaS?
Vieš čo, sorry, na komunikáciu s tebou som málo jebnutý, ukončujeme to, vyhral si a máš úplnú pravdu, môžeš si ísť ďalej honiť do kríža aj s ďalšími fašistami
akože LOL hovoria pánovi Slotovi niečo pojmy základné ľudské práva a ústava??? nemyslia vážne že idú vyhadzovať tisícky eur na referendum ktoré nemôže prejsť lebo je protiústavné...
@greenbunny ja robím len to najlepšie meno ..ale taký pičohryz ako ty, ktorého dedko bol nejaký Áromfekete spoza Dunaja si tu robí akurát tak hanbu..pff už mi nepíš ani s tvojím homosexuálnym bratom @waagbistritz69 ...
@cjubou fandiť zdravému rozumu ..a používať ho nie sú tie isté dve veci ...tak sa nauč tú druhú čo som napísal alebo buď radšej ticho..lepšie spravíš
Ešte čo prevratné sa tu o sebe dozviem, čo neviem ani ja ale ty áno? Raz som z trápnej SaSky pretože som neni nacionalista (wtf????!) a raz som hipík, pyčo ty sa daj liečiť alebo povedz svojím kameraden z Mládeže SNS či jak sa tá svoloč volá, že nech ti zoženú lepší kamerový systém na sledovanie mojej osoby, ten čo máš teraz je napyču a unikajú ti dôležité informácie
Som za referendum s toho hladiska ze sa prihlasim do komisie a potom mi daju parchi za to. Inak aj keby bolo dake referendum tak pochibujem ze sns ma 50% priaznivcov na slovensku..
@waagbistritz69 a ty debilko už ma nebavíš..zato že si nula v reálnom živote zato nemôžem..preto ok jasné máš pravdu vo všetkom ..nech si niečo viac aspoň na nete keď už inde nie
ako strasne kazdeho serie ten madarsky jazyk a madari, ach ludia ludia.... zvlastne, ze vam nevadi cech ked u nas mluvi, alebo rakusak, alebo ukrajinec, alebo poliak... ale madari su zberba. debiliada.
nie, nepodporila by som a nepodpisala nic taketo.
zijem v kozmopolitnom meste a ked vidim kolko jazykov sa tu pouziva a aj v uradnom styku mas na vyber viac ako len english tak je mi na smiech ako sa ludia biju do srdc len za jeden - a to slovencinu. len tak priklad: teraz sme v uk riesili census - scitanie ludu a dostupnost sa tykala 56 jazykov. tolko k tomuto celemu.
pekné, maďari bojujú aby to mohli používať svoj jazyk aj úradne a keď som včera išla po "maďaroch" všade boli odrazu Slováci, všade povešané Slovenské vlajky...
to su take moznosti ze pome jebat ... a nepodporim tohto ozrana ktory verejne rozkrada Slovensko a smeje ako mu nic nemozeme lebo ma vsetko "pozicane" a bla bla .. to vam nevadi? ..... mne madari nevadia, rovnako mi nevadia cesi, poliaci, ukrajinci rakusania atd .... za vsetku tu nevrazivost medzi Slovenskom a Madarskom mozu len politici .... niektori ludia na ich reci asi naletia a preto ich volia....su to ludia hlavne zo severu Slovenska ... ktori v zivote na juhu ani neboli ale mudri su az az .... samozrejme cest vynimkam
@wera55555 aspon vidis ze ako hovoris "na madaroch" maju ludia tieto Slovensko - Madarske veci na salame .... never politikom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
156 komentov
My, Slováci, sme v minulosti sami boli menšina v Uhorsku a preto vieme, aké bolestivé je potlačovanie národnostných práv. Preto bola naša krajina odjakživa tolerantná k menšinám, najmä čo sa týka maďarskej minority. A som hrdý, že žijem v krajine, kde majú menšiny nadpriemerné postavenie.
@matheusko
Ani ja si nemyslím, že petícia prejde. Zvlášť už len preto, že to organizuje SNS. No ktovie, ak sa podpisy budú zbierať v oblastiach, kde je silný vplyv nacionalizmu...
Ved to je logicke ze ked tam zije plna p ludi z inej mensiny tak sa tam asi prevazne hovori v tom jazyku aj na uradoch. A NEVERIM, ze existuje taka situacia, ze tam prides a nedohovoris sa.
ale nebudem nahravat politicke body najebanemu stroskotancovi tym ze pojdem na jeho referendum. aj ked to moze byt dobra otazka, az tak ma to nepali aby som sa v komarne dohovoril slovensky na nejakom urade, teba ano ? nehovoriac o tom ze _urcite_ sa dohovoris.
neviem ti povedat ci by som pil keby mi zomreli obaja rodicia, ale on pije uz dlho a vkuse, a najebany aj soferuje, ale hlavne proste chodi najebany do roboty a robi si este pi*u z ludi. tema je aj o SNS a Slotovi kedze oni predkladaju ten navrh.
dosť zaujímavé ako si skoro všetci asociujete konanie politickej strany s jednou osobou. ten návrh reálne ani nemusel pochádzať od Slotu... a keď kategoricky odmietate všetko od SNS len pretože tam je Slota tak je to dosť smutné si myslím
myslim si ze nikto iny toto referendum nezorganizuje, lebo je to totalna picovina . SNS nema inu agendu tak sa snazi aspon takto na ludoch ako ty ziskavat politicke body. ak to referendum bude uspecne, co sa moze stat, lebo slovaci pocuvaju na nacionalnu notu, tak to sns velmi polepsi.
@icefist to som netvrdil, ani to samozrejme nie je pravda.
(To, že nie je príliš v súlade s ústavou, ma príliš neprekvapuje.)
A k téme: podľa mňa sa sns nedostane ani k vyhláseniu takého referenda. A ak sa aj dostanú, tak nebude platné, lebo zúčastní sa drtivá 15% voličská základňa..a ak by aj obrovským zázrakom bolo referendum platné, stále sme viazaní medzinárodnými dokumentmi aj o právach menšín. A tie nemožno len tak obísť referendom.
A osobne, ja som za, na slovensku po slovensky, znie to ako hejslovácke klišé, ale skúste prísť v USA na úrad a začať hovoriť po španielsky, vykopnú vás z fleku. A že tam mexikáncov majú viac ako my maďarov.
Je viac než zrejmé, že aj kvôli tomuto môjmu mentálnemu handicapu sa v tejto téme asi tak skoro nezhodneme.
no dobre, tak keď ja tomu nerozumiem a ty hej, tak mi vysvetli, čo má spoločné výlučný úradný jazyk a to, či TEBA budú odniekiaľ výháňať.. nech sa páči
@adsy nikde pretože toto nie je o SNS !
vidíš že to nechápeš, lebo to nie je O MNE ale všeobecne pre všetkých Slovákov !
Na tretiu stranu je srandovne, ked niekto a priori odmieta zakon len preto, ze ho navrhol niekto jemu nesympaticky. Presne tento pristup dostal Slovensku politiku do dnesneho stavu.Ludia volia sympatie a nie samotny program. Preto tu prekvita populizmus (aj lavicovy, aj pravicovy) a ludia silou mocou budu kopat za "svoju" stranu, lebo "vedia", ze ta druha NEMOZE (proste nemoze! cez to nejde vlak!) navrhnut dobry zakon.
Na stvrtu stranu by som to stejne nepodpisal ani keby mi to nebolo ukradnute, pretoze mame dolezitejsie veci nez toto referendum, do ktorych potrebujeme vrazat peniaze.
(aj ked teraz si to samozrejme nikto neprizna)
Ja sa k tomu už nejdem viac vyjadrovať. Byť Slovák u Maďarov učí sa Maďarsky. Povie niečo Slovensky, tak koniec... nauč sa Maďarsky... tak nech už všetci idú do piče kruva fix. Pojebaným svetom...
pardon za vulgarizmy. Ale toto už nemá ani hlavu ani pätu. Jebať na nejaké občianstva, keď človek nemá pomaly čo do huby trafiť. Sa serú z občianstvom a jazykom nejakých zápoliakov a my dreme chodníky s nízkym platom, vysokou daňou, a eurom ktoré ide do prdele...
koniec.
1) Občanom tvoriacim v Slovenskej republike národnostné menšiny alebo etnické skupiny sa zaručuje všestranný rozvoj, najmä právo spoločne s inými príslušníkmi menšiny alebo skupiny rozvíjať vlastnú kultúru, právo rozširovať a prijímať informácie v ich materinskom jazyku, združovať sa v národnostných združeniach, zakladať a udržiavať vzdelávacie a kultúrne inštitúcie. Podrobnosti ustanoví zákon.
(2) Občanom patriacim k národnostným menšinám alebo etnickým skupinám sa za podmienok ustanoveným zákonom zaručuje okrem práva na osvojenie si štátneho jazyka aj
a) právo na vzdelanie v ich jazyku,
b) právo používať ich jazyk v úradnom styku,
c) právo zúčastňovať sa na riešení vecí týkajúcich sa národnostných menšín a etnických skupín.
To, čo chce riešiť náš pán národný humorista je síce pekné, ale je to protiústavné. Je pravda, že sme voči národnostným menšinám liberálny a že naša menšina v Maďarsku nemá ani zďaleka také práva ako maďarská menšina na Slovensku, ale tieto práva im boli priznanené ústavou, tak sa s tým treba zmieriť, pretože aj keby sa snažil zmeniť Ústavu, nezískal by potrebnú podporu v parlamente.
A navyše, čl. 93 Ústavy jasne hovorí:
(3) Predmetom referenda nemôžu byť základné práva a slobody, dane, odvody a štátny rozpočet.
A samozrejme, za zmienku stojí aj čl. 95 :
(1) Referendum vyhlasuje prezident Slovenskej republiky, ak o to petíciou požiada aspoň 350 000 občanov, alebo ak sa na tom uznesie Národná rada Slovenskej republiky, a to do 30 dní od prijatia petície občanov alebo uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky.
(2) Prezident Slovenskej republiky môže pred vyhlásením referenda podať na Ústavný súd Slovenskej republiky návrh na rozhodnutie, či predmet referenda, ktoré sa má vyhlásiť na základe petície občanov alebo uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky podľa odseku 1, je v súlade s ústavou alebo s ústavným zákonom. Ak prezident Slovenskej republiky podá na Ústavný súd Slovenskej republiky návrh na rozhodnutie, či predmet referenda, ktoré sa má vyhlásiť na základe petície občanov alebo uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky, je v súlade s ústavou alebo s ústavným zákonom, od podania návrhu prezidenta Slovenskej republiky do nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia Ústavného súdu Slovenskej republiky lehota podľa odseku 1 neplynie.
Takže aj keby sa stalo, že sa nájde 350 000 fanatikov, je samozrejmé, že referendum by bolo vyhlásené za protiústavné.
Ja by som také niečo rozhodne nepodpísala.
a inak @owad nie som sice velky fanda paragrafov, ale ako sa hovori - lawyered !
@tikalok keď je tvoj otec maďar tak ja ti to neberiem ale na keď JA pôjdem na hociktorý kút na Slovensku tak sa tu chcem cítiť že toto je môj DOMOV pretože domov máme len jeden...tak sa tu nepretŕčaj s tvojimi primitívnymi poznámkami lebo nikoho nezaujímajú ....
@owad premúdrelé poznámky..áno práve teraz je ten čas ich použiť v dobe keď si na Slovensku robí každý čo chce kde chce a ako chce ! najmä vládna koalícia ...tak moc nefilozofuj a necituj pretože to robia aj jehovisti a každý dobre vie za čo to celé stojí !
skutočne? vieš, ja nehovorím, že je to v tomto štáte v poriadku, len vyjadrujem, že práva národnostných menšín a konkrétne práva na využívanie ich jazyka sú zakotvené v Ústave, ktorou nemôžeš hýbať tak ako si to nejaký vtipný Janko zmyslí.
A taktiež si nemôžeš vyhlasovať referendum podľa vlastnej ľubovôle, stále je tu niečo, čo má nad tým moc a má do takej miery súdnosť (ktorú samozrejme odvodzuje aj od Tebou označených "premúdrelých poznámok"), že takéto niečo jednoducho nepovolí.
No a samozrejme obhajovať svoj názor tým, že si aj tak každý robí čo chce je naozaj mierne nesprávne. Dúfam, že si na mňa spomenieš, keď si naštuduješ právne pozadie danej problematiky, prípadne keď v televízii alebo v hociakom periodiku uvidíš Janka so sklopenými ušami.
A ak by sa toto referendum predsalen konalo, asi by som sa hanbila za to, že žijem v tejto krajine.
A všetkým, ktorí by to podpísali, by som priala, aby sa ocitli v koži tých menšín.
okrem toho nezasahuje sa nikomu do slobody ! nikde sa nespomína že sa maďarské detičky nebudú môcť učiť maďarčinu ...ide tu o to aby sa učili HLAVNE PO SLOVENSKY KEĎ tu žijú ! ...v Kalifornii sa v referende dohodli že bude úradný jazyk angličtina pritom tam je skoro polovica obyvateľstva hispáncov..
kludne sa môžeš pchať do riti celej budapešti alebo podporovať bugára v pomaďarčený a pripojený južného Slovenska k maďarsku, ale TENTO ŠTÁT sa len tak nedá zničiť ..stále sú tu ľudia ktorý budú zaň bojovať aj keď to už nie je to čo to bývalo ...
@matusha ty asi zrejme nevieš o čo sa jedná ...
Inak ešte nikdy sa mi nestalo žeby ma niekto na južnom slovensku vyhadzoval odniekiaľ lebo neviem po maďasky. A aj keby sa mi stalo blbosť a primitívnosť nieje výsadou žiadneho národa.
A či sa ti tak páči byť na smiech, alebo čím to je, celej záležitosti nejak nerozumiem ...
@tikalok ty sa furt len pýtaš...stačí si prekliknúť na graf a pozrieť sa nato červené pole..toľko % ľudí tomu chápe..je zaujímavé že ty NIKDY NIČOMU nechápeš ..
Maďari svoj štát MAJÚ, kdežto Slováci vtedy svoj štát NEMALI, čiže sme mali právo na sebaurčenie !!!!!
V tej dobe sme boli utláčaný a pomaďarčovaný národ a kde my koho poslovenčujeme, komu rušíme školy, do koho strieľame, koho znevýhodňujeme keď rozpráva doma a na ulici inak ako po slovensky?
Prosím ťa, aspoň si niečo naštuduj, potom niečo píš.
Autonómie sa väčšinou dávajú národom a naŕodnostiam, ktoré štát NEMAJÚ.
Nikoho neutláčame (Maďarov je tu kopec, kdežto v Maďarsku zo 400 000-500 000 Slovákov je už len hŕstka). Tak keď chceš zachraňovať menšiny, môžeš začať Maďarskom.
vy čo si už nevidíte od špičky nosa ďalej ? veď maďari nás nemajú za nič ..ale hlavne že my sa im máme pchať do riti ..vy ste už jebnutý či čo ? ešte aj povinnú vojenskú službu zavádzajú ..nás tu čiapkami pobijú ..a dokonca nemali problém nám vypískať hymnu ..myslím že NORMÁLNY človek si o tom urobí obraz..ale duté hlavy budú opakovať dookola tie svoje debiliny že sú to chudáčikovia..
Vtipný ako vždy
Hlavne, že sa ešte oháňaš grafom v ankete s totálne neobjektívnymi možnosťami
Nabudúce založ takú, kde bude možnosť len jedna a potom sa vystatuj, ako s tebou všetci súhlasia
Vypískali hymnu? ... No davaj hárok!!
Aj ústavu pomeníme, čo tam po nej. Keď nejaká tlupa ignorantov vypíska na hokeji hymnu, musia sa meniť zákony voči menšinám
Navyše drvivá väčšina z nich má slovenský pôvod. Poturčenec horší od Turka.
..ale inak máš taký pýtavý xicht
Čo sa týka ústavy, tak to čo spomenul @owad tam nie je o čom
Na Slovensku je toľko národovcov, toľko ľudí, ktorí sú hrdí na svoju vlasť a až chorobne odsudzujú, rozprávajú nezmysly a nechcú počúvať. Keby som chcel odsudzovať, tak poviem, že tam patríš aj ty, ale tvoj prejav, tvoje názory ťa tak či tak samé utvrdili.
Ak dovolíš pripomeniem ešte pár vecí o ktoré by sa mal starať pravdepodobne tvoj obľúbený predseda Ján Slota a jeho strana. Predovšetkým by mal vysvetliť nástenkový tender, kde za jeho vlády minister SNS predražoval tendre, podľa všetkého tuneloval a keď sa ho na tlačovke pýtali či to urobil a ako by to vysvetlil, tak jednoducho nemal slov, bolo vidieť, že nevie odpovedať, lebo klame. Nástenkový tender je najväčší mega podvod v dejinách SR. Taktiež by sa mal predseda SNS ukazovať viac v parlamente a menej tárať, veď z nejakých 1100 hlasovaní (ak to rátam tak rok dozadu cca) bol okolo 650 krát neprítomný. Ďalšie veci nemá ani zmysel rozoberať.
Je zaujímavé, že SNS riešila a rieši skoro vždy len to, čo bolo alebo je v danom období veľmi nepodstatné, ako napr toto. Ja viem, že oni to majú v náplni práce ale vždy som mal pocit, že oni sú niekde duchom neprítomní.
Keď doprodukuješ túto salvu vtipov, môžeš pridať aj nejaký argument, prídem si potom prečítať
a nie, tvojej "logike" nerozumiem. nebude to v tom, že by som bol nejako mentálne indisponovaný, to môj problém rozhodne nie je
daj odpoveď a je to vybavené. aha, to by musela existovať odpoveď, ktorá by ťa nestrápnila.
Referenda sa možno zúčastním.
@matinho777 =D=D=D si ma pobavil... nevim síce ako to s týmto súvisí ale dobre akceptujem tvoj argument =D
z tvojich diskusných príspevkov súdim že ty si asi šňupeš rodnú slovenskú zem keď si taký národovec
@matinho777 Get a life!
@waagbistritz69 ako sory ak ťa to pohoršuje ..no nenechám do seba drbať z každej strany ..
To je jedno jak si čo predstavujem ja alebo "tamten jebo" (inak to je kto?), keby si argumentoval a prezentoval fakty tak by nikto normálny nemal problém prijať to, aj keď by to šlo proti jeho názorom. O tom je diskusia, ne o tom že si dupneš a povieš že toto a toto je pravda lebo je to pravda a hotovo Dement
A za najmúdrejšieho na zemi sa asi považuješ tiež, keď zavrhuješ diskusiu
No, dá sa povedať že sú tu vyložené fakty, škoda že nie v príspevkoch teba a ostatných nacionalistických dickheadov
Dáke výpary tu sú, choď sa umyť nech ich nemusím dýchať
SaS sú kokoti, ale proti Maďarom nič nemám, ty hej?
Vieš čo, sorry, na komunikáciu s tebou som málo jebnutý, ukončujeme to, vyhral si a máš úplnú pravdu, môžeš si ísť ďalej honiť do kríža aj s ďalšími fašistami
k téme: žiadna z možností, fandím zdravému rozumu
a na záver
@cjubou fandiť zdravému rozumu ..a používať ho nie sú tie isté dve veci ...tak sa nauč tú druhú čo som napísal alebo buď radšej ticho..lepšie spravíš
» www.sns.sk/aktuality/jan-s...
@waagbistritz69 a ty debilko už ma nebavíš..zato že si nula v reálnom živote zato nemôžem..preto ok jasné máš pravdu vo všetkom ..nech si niečo viac aspoň na nete keď už inde nie
nie, nepodporila by som a nepodpisala nic taketo.
zijem v kozmopolitnom meste a ked vidim kolko jazykov sa tu pouziva a aj v uradnom styku mas na vyber viac ako len english tak je mi na smiech ako sa ludia biju do srdc len za jeden - a to slovencinu. len tak priklad: teraz sme v uk riesili census - scitanie ludu a dostupnost sa tykala 56 jazykov. tolko k tomuto celemu.
@wera55555 aspon vidis ze ako hovoris "na madaroch" maju ludia tieto Slovensko - Madarske veci na salame .... never politikom