Verím v to, že časová špirála nie je horizontálna, ale vertikálna, a že minulosť, prítomnosť aj budúcnosť sa odohráva v jednej, a to v tejto chvíli. Je potom celkom reálne, že to čo sa mi v poslednej dobe stáva, nie je výplod náhody. Vďaka istej trilógii
@ateepa to vazne, pretoze mne sa stava to iste s tymi snami, na nieco myslim alebo sa mi to sniva a ono sa to stane alebo naapr. si spomieniem na nieco z minulosti o com som uz dlho nerozmyslala a stane sa to a zatial som si to nevedela vysvetlit, netusila ze to moze byt takto
nemysim si, ze je to nahoda, U senzitivnejsich ludi su taketo veci beznejsie ako u tych s nizsou citlivostou....Tiez sa mi uz podobne veci stali. Vela krat som si uvedomil, ze to co vidim nie je deja-vu, ale nieco co som uz videl v sne na ktory som zabudol...
na tom nie je nič divné, ono len ľudia si to neuvedomujú a začnú všímať,a ž keď ich anto niekto upozorní, veľakrát sa mi snívalo niečo, čo sa stalo, alebo aspoň nejaké znamenie tam bolo, a dokonca raz sa mi snívalo o osobe, ktorú som nikdy nevidela, a nepočula o nej a o pár dní zistím, že niekto taký skutočne existuje, alebo ked si človek občas fantazíruje a predstavuje niečo, že aké by to bolo, keby sa stane to a to, alebo máš pocit, že presne takto sa to stane a potom naozaj sa to stane, presne do bodky, ach nenávidím, keď viem, čo sa stane
Mne sa to kedysi stavalo...snivalo sa mi, co sa stane..alebo som to proste len vedela..ale teraz uz dost dlhu dobu nie..bud to prestalo alebo to vsetko mozno podvedome ignorujem...
@inequity nemusíš tomu veriť, neprikazujem ti to, a nie som vedma, aby som na web hádzala akési predpovede, zaskočilo ma to ako osobu a nepripisujem tomu dôležitosť, aby o tom vedeli médiá a čo ja viem kto ešte, preto som to spomenula iba to vrámci problematiky a po zvyšok života si to nechám sama pre seba
@sashinushka Áno, rozpísala som sa úprimne a určite ani tvoje zážitky nie sú náhoda. V podstate náhody neexistujú, ale i tak. Určite je to tým, že čas vo vyššej realite neexistuje (ale to by bolo nadlho vysvetľovať)...
ked som bol mladsi snivali sa mi veci, ktore som v sne bral (viem lucidne snivat, takze viem pocas sna premyslat) ako deja vu aj ked sa v skutocnosti dana udalost stala az o par dni..
Mne sa tiež dosť často stáva že sa mi o niečom sníva a neskôr sa to stane.. niekedy nie úplne tak ako v tom sne ale dosť podobne.. napríklad tiež.. deň pred tou tragédiou v Nórsku sa mi sníval sen, že som bola v nejakom nákupnom centre a bolo tam veľa ľudí a nejaký týpek tam začal po všetkých bezhlavo strieľať... na druhý deň som sa dozvedela to o tom Nórsku.. Neviem či to bola náhoda (aj keď na ne neverím) ale každopádne ma to dosť prekvapilo.. A bol to dosť realistický sen, taký, že som akoby cítila aj tú bolesť keď ma postrelil.. ale také sa mi tiež snívajú často, včera napríklad, že mi niekto zlomil rebro a tiež to dosť bolelo Dúfam len, že to sa ozaj nestane A myslím že to tu už niekto spomínal, že viac citlivým ľuďom sa toto deje častejšie.. proste podvedome to tušíš,možno sa ti o tom aj sníva a nakoniec sa niečo podobné stane.. o tomto by som toho vedela písať ale to by bolo na dlho
@ateepa Mne sa niekedy stáva, že niečo sa stane ked sme s kamošmi vonku, niekto niečo urobí, povie a mne je to zrazu strašne povedomé... A potom sa mi vybaví, že sa mi to snívalo, len som si to nepamatala a ked sa to stalo tak som si spomenula...
ja mám podobné sny. často sa mi snívajú také nejaké hovadiny, čo skoro ani nedávajú zmysel a po zobudení ich často aj zabudnem. ale potom sa mi všetko začne vybavovať počas dňa. Keď mám povedať pravdu, tak ma takéto sny dosť desia.
stáva sa mi, že sa mi snívajú celé kusy života, ktoré sa potom odohrajú o niekoľko rokov neskôr, a až potom si znovu spomeniem na tie sny. teda, stávalo... možno sa mi to stáva ešte stále, uvidíme za pár rokov
mal som obdobie, asi do začiatku strednej školy, kedy som veľmi často... tušil čo sa stane zajtra, alebo o dva dni, nevedel som čo presne, ale napríklad keď sme mali ísť na nejaký výlet, tak som "cítil", že "hej, tak to má byť", resp. "hej, to sa stalo". potom to zrazu prestalo, a asi pol roka som sa cítil nesvoj kým som si nezvykol že už veci "v budúcnosti" neviem takto "cítiť".
a potom som mal pár veľmi krátkych, ale intenzívnych zážitkov, kedy som mysľou "odletel" niekam do svojho sveta, ale v predstavivosti mi "pokračovalo" dianie okolo, po piatich-desiatich minútach som sa spamätal a "vrátil" do reality, kde sa následne odohralo všetko to čo sa stalo v tej mojej "predstave", presne tak isto. raz sa mi to dokonca stalo tak, že v tej predstave som absolútne nechápal čo sa deje, tak som nakoniec na to nahlas zareagoval, druhá osoba mi zmätene odpovedala, čo ma vrátilo späť do reality, a zrazu ten "kus času", keď sa odohral v realite a v kontexte toho že druhá osoba je zmätená lebo nechápe čo som hovoril, zrazu celá tá udalosť dávala zmysel.
@matus123 - ježiš a načo kurva píšeš do fóra že to ani nejdeš čítať? základ logiky je že keď sa k niečomu nemáš ako vyjadriť, tak sa nevyjadruj, prípadne ešte prirodzenejšia vec, keď ani netušíš k čomu sa vyjadruješ, a chceš len vyjadriť že ťa to ani nezaujíma a vyjadriť sa nechceš, tak to všetko vyjadríš jednoducho tým že sa nevyjadríš.
(takže si vyber jadierka niekde bokom (pokec? ), v kľude zoschni a nepruď zbytočne keď sa raz za čas na birdzi objaví diskusia ktorá nie je (ako) od dementa slight_smile:
@ateepa ja mam taký problém že moje sny sú môj druhý život .. zaspím a zobudím sa dke som prestal.. ovládam ho ja sám .. robím si tam čo hccem.. pridám si tam koho chcem... potom v sne zaspím... a zobudím sa tu.. a často sa mi stáva že sa mi niečo sníva a na ďaľší deň sa to stane..
Aj mne sa obcas stane to co sa mi sniva tak nadalsí den sa to stane ale je to mozno 2x za mesiac posledne dni sa mi sniva strasná volovina a vkuse dookola snad sa to nikdy nestane.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Ehm. To nebolo vtipné. Prepáč.
Ináč, vcelku je to zaujímavé, ale podľa mňa je to len náhoda
Mám na toto svoje teórie, ale polovicu kompu mám na parapete, klávesnicu na kolenách a kľačím na zemi, nie som spôsobilá písať.
a nie nestáva....
Mne sa niekoľko z mojich snov, niekedy bohužiaľ, niekedy naštastie, splnilo...
Je to zvláštne, no myslím si, že každý z nás niekde v podvedomí vie, čo sa mu stane... A niekedy sa nám to prisní...
S tými snami úplne súhlasím, mne sa to tiež stáva ... napríklad určitá situácia, ktorú vidím v sne sa v realite stane presne tak isto ...
a nemyslím, že je to náhoda
mam rad Freuda ...
stáva sa mi, že sa mi snívajú celé kusy života, ktoré sa potom odohrajú o niekoľko rokov neskôr, a až potom si znovu spomeniem na tie sny. teda, stávalo... možno sa mi to stáva ešte stále, uvidíme za pár rokov
mal som obdobie, asi do začiatku strednej školy, kedy som veľmi často... tušil čo sa stane zajtra, alebo o dva dni, nevedel som čo presne, ale napríklad keď sme mali ísť na nejaký výlet, tak som "cítil", že "hej, tak to má byť", resp. "hej, to sa stalo". potom to zrazu prestalo, a asi pol roka som sa cítil nesvoj kým som si nezvykol že už veci "v budúcnosti" neviem takto "cítiť".
a potom som mal pár veľmi krátkych, ale intenzívnych zážitkov, kedy som mysľou "odletel" niekam do svojho sveta, ale v predstavivosti mi "pokračovalo" dianie okolo, po piatich-desiatich minútach som sa spamätal a "vrátil" do reality, kde sa následne odohralo všetko to čo sa stalo v tej mojej "predstave", presne tak isto. raz sa mi to dokonca stalo tak, že v tej predstave som absolútne nechápal čo sa deje, tak som nakoniec na to nahlas zareagoval, druhá osoba mi zmätene odpovedala, čo ma vrátilo späť do reality, a zrazu ten "kus času", keď sa odohral v realite a v kontexte toho že druhá osoba je zmätená lebo nechápe čo som hovoril, zrazu celá tá udalosť dávala zmysel.
@matus123 - ježiš a načo kurva píšeš do fóra že to ani nejdeš čítať? základ logiky je že keď sa k niečomu nemáš ako vyjadriť, tak sa nevyjadruj, prípadne ešte prirodzenejšia vec, keď ani netušíš k čomu sa vyjadruješ, a chceš len vyjadriť že ťa to ani nezaujíma a vyjadriť sa nechceš, tak to všetko vyjadríš jednoducho tým že sa nevyjadríš.
(takže si vyber jadierka niekde bokom (pokec? ), v kľude zoschni a nepruď zbytočne keď sa raz za čas na birdzi objaví diskusia ktorá nie je (ako) od dementa slight_smile: