PRE TÝCH ČO S TÝM UŽ SKÚSENOSTI MAJÚ, alebo vedia otom niečo ...Na škole dostávam sociálne štipendium .... od 1.3 mi už štipendium nevychádza. a tak sa chcem opýtať či sa berie príjem rodiča pol roka do zadu .. noo že či budem dostávať ešte do konca šk
no, ono ti už bolo uznané. Keď on budeš nabudúce žiadať, už ti zrejme uznané nebude, ale nič by to nemalo meniť na tom, že ho teraz ešte dostávať budeš... lebo uznané ti bolo za príjmy v predchádzajúcom roku.
Odpoved mojej tety (zastupkyna riaditela jednej strednej skoly, ma toto na starosti, okopcil som jej tvoj prispevok)
"ak som to správne pochopila, tak on nedosiahol požadovaný prospech, preto nesplnil kritéria. V marci už štipendium nedostane, posledné dostal za január vo februári. Posudzuje sa predchádzajúci kalendárny rok, buď na základe životného minima posudzovaných osôb, alebo či je rodina v hmotnej núdzi a každý polrok na základe prospechu. (zákon č. 245/2008 , $149).
Podrobnejšie informácie na www.uips.sk (stredoškolské štipendia, metodické usmernenie"
@panpeterpan priemer som mal 1,41 .. v tom problem nebude ... ale že moja mama začala od 1.3 pracovať, tzn. už nema taky nizky prijem. Mohol by si sa jej ešte raz opýtať ? dik
@panpeterpan a ešte jej pls k tomu čo som hore pisal napiš že po pol roku ( školskom ) mi spočítavali ten priemer ( 1,41 ako som už pisal ) a odovzdali mi taky papier v ktorom je napísané že budem dostávať štipendium do 31.6. Tak mne prave oto išlo že keď mama už začala pracovať či budem do toho juna dostavať stale to štipendium
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
"ak som to správne pochopila, tak on nedosiahol požadovaný prospech, preto nesplnil kritéria. V marci už štipendium nedostane, posledné dostal za január vo februári. Posudzuje sa predchádzajúci kalendárny rok, buď na základe životného minima posudzovaných osôb, alebo či je rodina v hmotnej núdzi a každý polrok na základe prospechu. (zákon č. 245/2008 , $149).
Podrobnejšie informácie na www.uips.sk (stredoškolské štipendia, metodické usmernenie"