ty musis predlozit vypis z danoveho a ak v danovom budes mat nieco vyssie ako 0 tak zapocitava. mylsim ze by si mal byt minimalne 3 mesiace pred podanim stipka bez prijmu ale neviem ci sa nemylim.
musis predlozit danove vyuctovanie dospelych osob, ktore ziju s tebou v jednej domacnosti, tj. mama, otec, popripade surodenec... ani ja nedavam svoje, vlastne ani nemam ake, lebo som dva roky robila na cierno, takze ziadne vypisy nemam
@igorv mozno ak to bol rok 2013 tak uz sa to ani nebude ratat, kazdopadne podaj si a uvidis. nikdy nevies ako ti to vyrataju. moj kamos mal dost dobre predpoklady, nezamestnana mama a tato vykazoval v podstate nulu a dali mu 30 eur, cize nechapem niekedy ako to robia
@kittyboo no asi tazko sa ratat nebude pani najmudrejsia, vsak na zaklade predosleho roka sa rata danove nie tohto, jedine ak su preddavky na rok 2014, ty si taka v ekonomike ako ja v pravopise. @igorv neries 250 eur to nieje nic nepucavaj ich kludne si daj ziadost a bude schvalena, pokial samozrejme niesi z rodicmy a ich prijem je neskutocne velky, potom aj sam uznas ze by bolo blbost ziadat. vela stastia nech ti to vyjde
@kittyboo neviem o takom niecom... ja davam len mamine, lebo "zijem" s mamou. ale mne isto daju, mam 5 mladsich sestier a sme asi 100€ nad hranicou zivotneho minima, takze v pohode, ja z toho nejake stresy nemam.
a @igorv dones vsetko, co si pochopil ze mas priniest a oni ta potom vyzvu, ze mas nieco dolozit, pokial to chyba.
a vypočítava sa to vzdy za min. rok.
takze v LS budeme podavat ziadost o stipendium zase, jees.
@igorv myslim ze dobry ekonom to zmakne a upravy respektyve vynecha nejake udaje v tomto presne neviem, my sme mali iny pripad, chceli sme znizit poplatok za ext. studium na euba o polovicu a podarilo sa, ale to uz bolo davno viem ze sa to da ked zamestnavatel je ochotny.
ide o to, aby vase prijmy boli pod hranicou zivotneho minima, pretoze socialne stipendium nema pokryvat zakladne zivotne potreby a vydavky, ale specialne vydavky spojene so studiom. ale aby ani neboli neviem ako vysoke..
Ak študent zarobí viac ako 1000€ ročne má podať daňové priznanie, ak si mal menej automaticky si daňové priznanie nepodával, takže na daňovom priznaní po ktoré si musíš ísť budeš mať prázdnu kolónku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
@kittyboo Potom celé sociálne štipendium a DoBPŠ sú hovadina na entú
a @igorv dones vsetko, co si pochopil ze mas priniest a oni ta potom vyzvu, ze mas nieco dolozit, pokial to chyba.
a vypočítava sa to vzdy za min. rok.
takze v LS budeme podavat ziadost o stipendium zase, jees.