a kde by si chcel ísť študovať??? SVP?? do KE?? alebo kde? lebo ako čo ja som počula od báb, je to drsné na tej škole seriózne ale tak záleží na tom, či si viac taký že pomáhať ľuďom, alebo skôr na čísla asi
@chlorofyl no neviem, ja som na OA a doma som do učenia za celé roky nepozrela ani raz a aj tak prechádzam s vyznamenaním... takže podľa mňa je to dosť primitívna škola, a ani do budúcnosti človeku až tak veľa nedá..
@dmx221 kukni vyššie @5 škola primitívna, kde človek neprejde ročníkom iba ak fakt nechce, prax takmer žiadna (iba 2 týždne v 3. a 4. ročníku), výber povinných voliteľných predmetov minimálny (vyberáš si max. z 3 predmetov), navyše mi pripadá ako škola "pre debilov" - nemajú problém sa na ňu dostať ani štvorkári..
@darkestangel ja som chodil na strednu pat rokov dozadu vtedy sa este musel pouzivat mozog ne jak teraz ze je malo ziakov tak na vas aj prisposobuju cele sylaby a kurikula vies? a co ti to da alebo neda zistis (mozno) ked skoncis skolu
@chlorofyl vtedy možno, a je mi jasné že je učivo prispôsobené slabším žiakom, ale práve preto je to podľa mňa slabá a o ničom škola, a práve preto OA neoporúčam..
ja som chodila na OA a vôbec to tam nebolo prispôsobené slabším, slabší to nezvládali prepadali do nižších ročníkov, niektorí v prvom ročníku dokonca prestúpili na ľahšiu školu...aj keď som tam chodila, tak OA určite NEODPORÚČAM, je to tam nezáživné plné ťažkej ekonomiky a účtovníctva, samé vzorce a biflovanie sa..
vsecko co v zivote za nieco stoji sa tazko ziskava. ked si myslite ze gymnazium alebo socialny pracovnik vam da nieco do zivota a ze sa s tou skolou uplatnite bez konexii a vasich rodicov a znamych tak ste dost na omyle
nehovorim o ludoch co sa chcu angazovat v socialnej oblasti ale pochybujem ze je ich tolko ako sa na prvy pohlad mozno zda
Jednoznačne OA. Nechapem preco tu vsetci nadavaju na OA, ale ja som na OA chodila a velmi sa mi pacilo. Podla mna OA neni vobec nezazivna. Je to o povahe a podla mna by si nemal pocuvat nase rady, ale mal by si si uvedomit co ty chces. Ja som najprv nechcela ist na OA, ze to bude nuda a nezazivne a bolo to nakoniec presne naopak, ma to inak chytilo, nech ti poradia rodicia, ti ta poznaju lepsie ako si sam myslis. Mne mama povedala chod na OA. A isla som. Nikdy to nebudem lutovat. A potom... Vela, vela, vela zalezi aj od kolektivu, ucitelov a pod. ja osm mala superrrr ucitelov a spoluziakov takze aj ucenie ma bavilo.
A podla mna OA nebola lahka. Taka primerana, ale tak moja OA bola podla mna dost na urovni, tam ziaci inym stylom prepadali do nizsich rocnikov a aj taky co sa snazili rachli kolkokrat alebo potom vyhadzovali. Takze asi tak. Ale toho sa nezlakni. Ak budes na sebe pracovat das to.
@teruska41 Už zase ďalší prípad čo počujem "Mama povedala... " Nechápem prečo za niektorých rozhodujú rodičia, pripomenulo mi to jednu bývalú spolužiačku čo teraz robí 1. ročník OA a išla tam lebo "Mama povedala, že mám ísť na OA" a vôbec sa niektorý nerozhodujú podľa toho čo by ich bavilo a nechajú si o budúcnosti rozhodnúť rodičom. Niekedy ma to trochu štve úprimne...
Ja študujem už tretí rok sociálno-výchovného pracovníka na PaSA-e v Prešove a som veľmi spokojná. Viem, aký je názor v dnešnej dobe na sociálnu prácu a ako každý kto chce mať nejaký titul ide študovať sociálnu prácu..ale pokiaľ k tomu má človek fakt vzťah, tak rozhodne SVP! a je to dosť zaujímavé, máme predmety ako pedagogika,psychologia,právo,filozofia, metódy sociálnej práce, špeciálna pedagogika, sociálna pedagogika..no a potom tie základné ako Mat,Sjl,jazyky a tak.. + máme prax.. 1. a 2. ročník bola 2-týždňová súvislá a teraz áme raz týždenne 3-hodinovú...a je to úplne úžasné, táto škola mi veľmi veľa dala a neľutujem, pretože viem, že sa tomu chcem v budúcnosti venovať. Ale na druhej strane nemám nič proti OA, mám tam dosť známych a každý si to chváli, že je to fájn škola, ale zas tam tie čísla a tak.. čiže je to len a len na tebe k čomu ťa to ťahá viac.. a čo sa týka uplatnenia.. tak aj so SVP a aj s OA... šance sú približne rovnaké..pretože nezamestnanosť bola,je a bude..ale každopádne prajem veľa šťastia pri rozhodovaní
ja som studovala kulturno-vychovneho pracovnika na PASE v TR. je to vlastne animator: organizator eventov, udalosti, tiez v okruhu cestovneho ruchu, dovoleniek atd. studium bolo usper, kreativne, prakticke veci, nebolo to narocne - aspon pre mna, niektori to mali dost tazke...je to humanitna vsehochut pedagogika psychologia filozofia to animatorstvo informatika, proste vsetko co vyuzijes pri tvorbe programu, taktiez bola sranda pri maturitnej praci velmi zivy a sikovny obor i ked asi ty si chcela ine ale stoji za to podla mna...a OA bola tiez v TR ale pokial nechces byt "kancelarska krysa" tak asi nechaj tak...pokial nechces ist dalej na ekonomiu management apod... to by mohol byt fajn zaklad... prisposob to svojej osobnosti, pokial rada tvoris a venujes sa niecomu v com sa mozes angazovat skus to co som ti pisala...ak nie skus OA...a socialo vychovny pracovnik...to bude podla mna podobne nudne ako OA az na to ze veeela veeeela prace s ludmi...mam spolubavyjucich na VS co to studuju. prijde mi to dost v pohode a nenarocne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
nehovorim o ludoch co sa chcu angazovat v socialnej oblasti ale pochybujem ze je ich tolko ako sa na prvy pohlad mozno zda