Dá sa žiť plnohodnotne aj bez toho aby sa človek každý piatok "strieskal" Naozaj sú aj lepšie veci na svete než návykové látky, ktoré nikdy ešte ľudstvu nepriniesli nič dobré.
za absolútny zákaz nie som, lebo je to hovadina aby si zakázalo napríklad víno alebo pivo... ale bol by som za obmedzenia pitia alkoholu aby nebol taký dostupný pre tak širokú vrstvu ľudí
ja by som len ľudí podroboval nejakým kontrolám na základe ktorých by sa u nich určovalo či už sú alkoholici a či nie. Ak by boli zobral by som im právo kupovať chlast
Je to asi podobné ako zakázať zbrane. V uliciach budú tak či tak, budeš si ich môcť kúpiť na každom rohu, zločinnosť rapídne stúpne a prachy z ich predaja pôjdu mafii.
Prípadne podobné ako zakázať hocičo. Ak je dopyt, vytvorí sa aj ponuka. Čokoľvek zakazovať zákonom je úplne šibnuté...
@flysser ty si normalne chory, alebo len hlupy ? neznajbozstvo s tym nic nema spolocne, ty si si to slovo asi len nahodne vytipoval, aby si tu potom mohol struhat nieco alebo ja neviem ani o co ti ide. ale rozhodne tu s tebou nemienim travit cas, uz etelnair alebo kto ti jasne vysvetlil, ze si kokot tak sa toho drz aj nadalej a nenut ostatnych aby ti to zase pripominali O_o
@flysser "aj ja som neznajboh vadi ti to?" toto je sranda ? velmi chaby humor teda -.- ty mi to nabuduce napis radsej do zatvorky, ze to ma byt sranda ...
Prestan ved len zo spotrebnych dani dostava stat tolke "love", ze by si ich neprepil ani za cely zivot ..maximalne som za regulaciu pitia..a samozrejme za zakaz pre mladistvych
Keď niekto chce piť alkohol tak nech ho pije, nechápem načo by mali byť nejaké zákazy a vôbec nechápem načo sa zarytý abstinenti starajú do toho či ostatní pijú
inými slovami som silno proti zákonu ktorý automaticky zvyšuje kriminalitu o 200 percent, spôsobuje expanziu mafie a robí z nej najvplyvnejšiu a najbohatšiu organizáciu v štáte, štartuje prakticky plnú občiansku vojnu, oberá ľudí aj o to málo slobody dávať si do tela látky o ktorých sa rozhodnú že si ich do tela chcú dať, rapídne znižuje príjem do rozpočtu a neskutočným spôsobom zvyšuje výdaje potrebné na neefektívne pokusy polície všetky tieto negatívne efekty aspoň zmierniť.
zaprvé, každého telo je jeho majetok, štát nemá právo mi zakazovať čo si doň môžem a nemôžem dať ani keby šlo o kyanid, alebo čokoľvek, to je čisto moja vec, aj bez ohľadu na návykovosť, pokiaľ neublížim nikomu inému, tak tvrdiť že som spáchal trestný čin je absurdné. argumenty typu "ale závisláci kradnú aby mali na dávky, alkoholici sú agresívni a bijú svoje ženy" neberiem. v momente keď závislák niečo ukradne aby mal na dávku, stáva sa zlodejom. v momente keď ožratý chlap zmláti svoju ženu, stáva sa vinným z ublíženia na zdraví/domáceho násilia/psychického/fyzického týrania. ale dovtedy nie je nikoho nič do toho čo do seba dotyčný vpravil.
zadruhé, pozrite si niečo o americkej prohibícií, skrátka zaprvé vôbec nefunguje a zadruhé spôsobuje všetko čo som už hore uviedol, je to pravdepodobne jeden z najhorších zákonov aké kedy ľudstvo vymyslelo a pokúsilo sa presadiť.
zatretie, spolu so všetkými zákonmi určujúcimi čo môžem a nemôžem požívať je to jeden z najhlúpejších a najabsurdnejších zákonov aké kedy ľudstvo vymyslelo a pokúsilo sa presadiť (z dôvodu uvedeného v bode prvom).
mno, pocas prohibicie sa v us pil long island ice tea.. a to je velmi dobra zalezitost.. ale je v tom viac alkoholu ako v beznych alkoholovych drinkoch..
suhlas s @62 .. az je to podivne kolkokrat som s tym mladym muzom uz suhlasila
A pre info,aj ja mám zlé skúsenosti a aj napriek tomu by som ho nezakázala.Kto by chcel,tak by si ho zohnal aj tak a navyše myslím,že ľudia majú slobodnú vôľu práve kvoli tomu,aby si sami uvedomili, či chcú piť alebo nie. A žiaden zákaz to nezmení....
Nie, prvým dôvodom sú dane, alkohol má vysokú spotrebnú daň z čoho idú nemalé peniaze do štátnej kasy, keby nebol alkohol či cigarety, mali by sme oveľa vyššiu DPH či daň z príjmu, takže keď to niekomu za tie peniaze stojí sa ožierať, tak aspoň je prospešný pre štát.
Ale zároveň som za zrušenie zákazu proti tráve, nie je to až tak hrozná droga ako alkohol (ktorý je návykovejší a ľudia sú po ňom agresívny), no sú na ňu až príliš vysoké tresty. Ale do štátneho rozpočtu neprinesie nič.
V USA v 30tych rokoch bol alkohol zakázaný a ako to dopadlo ? Ľudia pálili doma, mafiáni pašovali alkohol z iných krajín a zarábali na tom. Menšie zlo je keď alkohol nie je zakázaný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
Prípadne podobné ako zakázať hocičo. Ak je dopyt, vytvorí sa aj ponuka. Čokoľvek zakazovať zákonom je úplne šibnuté...
Mimochodom, ty nepoznáš Al Caponeho?
Ani náhodou.
ale bez týchto látok by bol svet chudobnejší o nespočítateľné množstvo umeleckých diel!
mam doma supravu mlady chemik, takze
jaj
-.-
..a neboj nič, všetko nespotrebujem, zvyšok môžeš dať.. do koláčov .
jj kolaciky
No veď.. ako v Holandsku, len na Slovenský spôsob.
(hint: Skús nabudúce otázku formulovať ako otázku.)
@cabajka12 ja by som ten chlast branil vlastnym telom ako ked greenpeace brania stromy
inými slovami som silno proti zákonu ktorý automaticky zvyšuje kriminalitu o 200 percent, spôsobuje expanziu mafie a robí z nej najvplyvnejšiu a najbohatšiu organizáciu v štáte, štartuje prakticky plnú občiansku vojnu, oberá ľudí aj o to málo slobody dávať si do tela látky o ktorých sa rozhodnú že si ich do tela chcú dať, rapídne znižuje príjem do rozpočtu a neskutočným spôsobom zvyšuje výdaje potrebné na neefektívne pokusy polície všetky tieto negatívne efekty aspoň zmierniť.
zaprvé, každého telo je jeho majetok, štát nemá právo mi zakazovať čo si doň môžem a nemôžem dať ani keby šlo o kyanid, alebo čokoľvek, to je čisto moja vec, aj bez ohľadu na návykovosť, pokiaľ neublížim nikomu inému, tak tvrdiť že som spáchal trestný čin je absurdné. argumenty typu "ale závisláci kradnú aby mali na dávky, alkoholici sú agresívni a bijú svoje ženy" neberiem. v momente keď závislák niečo ukradne aby mal na dávku, stáva sa zlodejom. v momente keď ožratý chlap zmláti svoju ženu, stáva sa vinným z ublíženia na zdraví/domáceho násilia/psychického/fyzického týrania. ale dovtedy nie je nikoho nič do toho čo do seba dotyčný vpravil.
zadruhé, pozrite si niečo o americkej prohibícií, skrátka zaprvé vôbec nefunguje a zadruhé spôsobuje všetko čo som už hore uviedol, je to pravdepodobne jeden z najhorších zákonov aké kedy ľudstvo vymyslelo a pokúsilo sa presadiť.
zatretie, spolu so všetkými zákonmi určujúcimi čo môžem a nemôžem požívať je to jeden z najhlúpejších a najabsurdnejších zákonov aké kedy ľudstvo vymyslelo a pokúsilo sa presadiť (z dôvodu uvedeného v bode prvom).
suhlas s @62 .. az je to podivne kolkokrat som s tym mladym muzom uz suhlasila
A pre info,aj ja mám zlé skúsenosti a aj napriek tomu by som ho nezakázala.Kto by chcel,tak by si ho zohnal aj tak a navyše myslím,že ľudia majú slobodnú vôľu práve kvoli tomu,aby si sami uvedomili, či chcú piť alebo nie. A žiaden zákaz to nezmení....
dobre alkoholici sú jedna vec a len sa mierne uvoľniť je druhá vec...
teraz preto že človek si vypije " sa nevie inak zabaviť" ?
O_______________o
Ale zároveň som za zrušenie zákazu proti tráve, nie je to až tak hrozná droga ako alkohol (ktorý je návykovejší a ľudia sú po ňom agresívny), no sú na ňu až príliš vysoké tresty. Ale do štátneho rozpočtu neprinesie nič.
dík.
Je hnusný a smradľavý. A opití ľudia sú agresívny, sexuálne obťažujú a vracajú. Je to nechutné.
ZAKÁZAŤ V TEJTO KRAJINE ALKOHOL. ALKOHOL JE ZLO.
NIČí ZDRAVIE, MEDZIĽUDSKĚ VZŤAHY, SOCIÁLNE POMERY V RODINE,
Ja by som ako prvá súhlasila.
A ešte niečo zrušiť krčmi a bare.
Ide o morálku tohto štátu. Máloletí pijú alkohol, šoféri piju.