Zdravím,
robím prácu na tému spánok, sny snívanie.. a potrebovala by som zozbierať zopár typov na spánkovú hygienu - čo robíte, resp. nerobíte pred spánkom.. aby sa vám lepšie spalo.. ďakujem
mam zasvietenu malu lampu alebo pusteny televizor/twitch v ipade. nerad zaspavam v tichu. predtym sa mi najlepsie spalo, ked bola zena pri mne. tak som nemal problem zaspat potme a bez zvukov.
umyjem si zuby, odmalujem sa, napijem sa vody dam pyzamo a co je najdolezitejsie. vyberiem si cocky. neviem cim to je ale vzdy sa citim strasne ked v nich zaspim.
nič,mne sa vždy dobre spí... zaspala by som za hocijakých podmienok
ale keď už tak potrebujem si natriasť vankúš,aby nebol splasnutý a potrebujem malú podušku disappointed:bez tej by som asi nezaspala,to je najdôležitejší bod) a potrebujem mať ticho ...a nezaspala by som bez umytých zubov
Ale ked potrebujem fakt vydatny spanok tak mam tento postup - tepla sprcha, ciga, umyt zuby, nakremovat tvar, napit sa vody, vyhodit psa z postele, pretriast periny & dat masku na oci (daco take)
Poďakujem našmu Pánovi za všetky dary Ducha svätého, ktoré mi dal v tentodeň, pomodlim sa za všetkých svojich blízkych a teda aj za birdzákov, za svoju spásu a lásku k Ježišovi Kristovi...
to ostatné je pre mňa čo tu čítam nepodstatné k večnému životu...
ďakujem všetkým.. skúste napísať aj niečo, čo sa týka jedla a nápojov, ktoré vám pomáhajú/zabraňujú zaspať.. to že by sa pred spaním nemala piť káva a jesť mastné jedlo vie každý.. skúste napísať niečo "vaše" .. mne napríklad pomáha keď si pred spaním dám pohár mlieka..
vzdy musim byt uplne cista inak by som nezaspala a mat dokoran balkon aj ked je minus 20 no a pravidelne pred spankom aspon hodinu kukam tutorialy alebo hocijake videa na YT
odličujem sa už hneď po škole, pokiaľ niekam nejdem, takže to vylučujem
a osprchujem sa, vyčistím si zuby,, nakrémujem si tvár, pomodlím sa, skontrolujem novinky na FB a idem spať, poprípade si opakujem ešte niečo
odmalovana (este NIKDY som nesla spat neodmalovana, neprezila by som to , aj ked som dosla domov spolocensky unavena,tak som sa vzdy nejako, neviem ako sice, ale nejako odmalovala) , najidealnejsie aj osprchovana a s umytymi zubkami, nakremovana. To su moje podmienky.
Idem spať až keď som naozaj totálne unavená. takže nie je problém zaspať. Vždy musím mať poriadne vyvetrané, musím byť vycikaná , čistá... a spím, či je svetlo, tma, hluk... a nejem tak 2-3 hodiny pred spaním...
Bez sprchy by som asi nikdy nezaspala ani bez umytych zubov, musim sa cítiť uplne čisto. Vždy zaspavam pri televízii a pred spanim si musim vždy všetko skontrolovať (maily, fb, birdz..). A samozrejme nezaspim bez mojho havka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ale keď už tak potrebujem si natriasť vankúš,aby nebol splasnutý a potrebujem malú podušku disappointed:bez tej by som asi nezaspala,to je najdôležitejší bod) a potrebujem mať ticho ...a nezaspala by som bez umytých zubov
Ale ked potrebujem fakt vydatny spanok tak mam tento postup - tepla sprcha, ciga, umyt zuby, nakremovat tvar, napit sa vody, vyhodit psa z postele, pretriast periny & dat masku na oci (daco take)
to ostatné je pre mňa čo tu čítam nepodstatné k večnému životu...
a osprchujem sa, vyčistím si zuby,, nakrémujem si tvár, pomodlím sa, skontrolujem novinky na FB a idem spať, poprípade si opakujem ešte niečo