Poslednú dobu (cca 1týždeň) mám problém zaspať - už sa mi 4x stalo ,že som sa snažila celú noc zaspať a bola som hore do rána (a unavená som bola a to dosť XD ) zaspím iba ak "odpadnem" od únavy- pred pol rokom som mala s týmto istým problém ,ale to som m
@RubyChloe ja som mal problém zaspať pri spolubývajúcom lebo mal trochu iný režim ako ja....potom som začal po práci poobede behávať a to som potom zaspal jak bábo
ja viem zaspat skor ako o piatej rano len ked som v ten den od rana na nohach pripadne este vecer cvicim skus to, zabehat si alebo ist okolo siestej siedmej vecer korculovat, mozno pomoze
ja mám problém vstať A to kedykoľvek v rozmedzí 0-13 hodín spánku
Skús sa hýbať, ale fakt strašne, strááášne veľa, len ísť do fitka a cvičiť hodinku denne je málo... choď k babke na dedinu a pomáhaj jej tam od rána do večera. Zaspíš skôr ako sa uložíš v posteli. A babka bude tiež rada, že nemá toľko roboty . Fungovalo to zatiaľ u všetkých čo poznám
@melancholik mala som s tým problém aj keď bola zima (zač. decembra - zač. februára) @igorv heh ,ale keď sa za týždeň vyspíš 15hodín tak to nie je ktoviečo @toudy88sv ja mám sama izbu ,našťastie ... môj denný režim je asi taký ,že vstanem o 7 pred 9 som v robote do takej 5 a potom si idem okolo 8 ešte zabehať a nezaspím XD
Normálne nebuď lama a vydrž do ďalšieho večera Ja tiež tak dakedy nemôžem zaspávať a chodím o 7-8 ráno uplne unavený ľahnúť ale keď ma to už barz štve tak proste sa prekonam a vydržím celú noc a ešte aj celý deň a idem spať okolo 7 večer...
Skús chodievať spávať skôr, pretože do polnoci je údajne spánok kvalitnejší a mozog sa viacej "vyspí", nepoužívaj pred spaním mobil, počítaš, nesvieť a podobne aby sa ti tvoril melatonín v dostatočnom množstve a ako ti už radili snaž sa pred spánkom unaviť nejakou činnosťou
@tommyhot praaveze, ak si to dobre nadrtis a prevaris fina tak ti to v pohodicke vydrzi, posledny pytel co som kupil za 5 eur (polovicka) mi vydrzal 7 dni a ak by som chcel tak mozno este nieco vyskrabkam z drticky
(fajcil som len raz denne aj to vzdy dve hodky pred spanim, lebo sa mi tiez napicu spi)
/samozrejme som nebol dofajceny uplne ale zhulit sa jak pes pre mna neni prioritou, skor fajcim koli vnutroocnemu tlaku a spanku samozrejme
mne na spanie pomáha pivo a hneď zaspím... ja som tiež mala problémy, že som nemohla zaspať aj 3 hodiny... no, ale cez tie dni som taká unavená a hlavne keď makám tak už ani to pivo mi netreba
1. nemeň čas spánku, každý deň chod spať v rovnaký čas
2. odlož z očí hodinky, budík a podobné veci
3. pred spaním nepi, aby si sa zbytočne nebudila
4. Skús sa viac hýbať, možno ťa to unaví
5. nejedz večer ťažké jedlá, sladkosti a pod.
6. nerieš udalosti z dňa pred spaním
7. skús nepozerať horory, trilery atd.
8. svetlo a hluk odstráň, aby si mala čistú tmu a ticho
9. zaobstaraj si prírodný a mäkký vankúš
10. daj si banánový kokteil, med, uspávací sendvič, madle, ovsené vločky, čeršnovú šťavu atd
ked dačo kľudne mi napíš, jedna z vecí na ktoré som expert je porucha spánku, 7 mesiacov som nevedela spať a teraz ti viem povedať aj 100 tipov, ktoré mi pomohli
@gibi tak musíš brať, že každému pomáha niečo iné to je individuálne, ja tiež pred spaním doslova žerem sladkosti alebo čipsy a dobre spím, ale na veľa ľudí to nepasuje
uspávací sendvič máš len sedvič a morčacie alebo kuracie mäaso v tom, bez masla a tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Skús sa hýbať, ale fakt strašne, strááášne veľa, len ísť do fitka a cvičiť hodinku denne je málo... choď k babke na dedinu a pomáhaj jej tam od rána do večera. Zaspíš skôr ako sa uložíš v posteli. A babka bude tiež rada, že nemá toľko roboty . Fungovalo to zatiaľ u všetkých čo poznám
@igorv heh ,ale keď sa za týždeň vyspíš 15hodín tak to nie je ktoviečo
@toudy88sv ja mám sama izbu ,našťastie ... môj denný režim je asi taký ,že vstanem o 7 pred 9 som v robote do takej 5 a potom si idem okolo 8 ešte zabehať a nezaspím XD
(fajcil som len raz denne aj to vzdy dve hodky pred spanim, lebo sa mi tiez napicu spi)
/samozrejme som nebol dofajceny uplne ale zhulit sa jak pes pre mna neni prioritou, skor fajcim koli vnutroocnemu tlaku a spanku samozrejme
2. odlož z očí hodinky, budík a podobné veci
3. pred spaním nepi, aby si sa zbytočne nebudila
4. Skús sa viac hýbať, možno ťa to unaví
5. nejedz večer ťažké jedlá, sladkosti a pod.
6. nerieš udalosti z dňa pred spaním
7. skús nepozerať horory, trilery atd.
8. svetlo a hluk odstráň, aby si mala čistú tmu a ticho
9. zaobstaraj si prírodný a mäkký vankúš
10. daj si banánový kokteil, med, uspávací sendvič, madle, ovsené vločky, čeršnovú šťavu atd
ked dačo kľudne mi napíš, jedna z vecí na ktoré som expert je porucha spánku, 7 mesiacov som nevedela spať a teraz ti viem povedať aj 100 tipov, ktoré mi pomohli
uspávací sendvič máš len sedvič a morčacie alebo kuracie mäaso v tom, bez masla a tak