A koľko hodín musí človek spať v noci? Fakt až 8 hodín? Mne sa zdá, že stačí aj menej. Koľko hodín potrebujete vy spať v noci aby ste ráno boli oddýchnutý? Mne stačí aj 5-6 hodín spať. A o koľkej chodíte väčšinou večer spať vy?
zvacsa po 11tej. spim dobre ale mam citlivy spanok na rozne hlasy od otravnych susedov to je najhorsie pre mna. inak mi nevadi nic. ale spat by mal kazdy tak ako sa citi a ne drzat sa tabulkovych 8 hodin
No. okrem toho, ze programatori su najzbytocnejsi ludia na svete, tak okrem toho, ich dalsim trpkym udelom je to, ze nespia... To si clovek vecer len zavrie oci a uz to ide.. uz sa to tam premieta.. cykly, podmienky, operatory, endpointy, api gateways, lambdy, webpacky.. a rano vstane clovek narobeny ako kon
Ja som stále unavená. Chodím spať okolo 11tej, ale boli časy (v podstate nedávno), keď sme kvôli dochádzaniu chodili spať o pol 10. Už asi rok a pol potrebujem spať väčšinou aspoň 9 hodín. Mala som aj obdobie, keď som mesiac spávala 4-5 hodín denne, lebo sa mi viac nedalo.
Je to naozaj veľmi individuálne.
Ja sa vždy počas dňa celkom kvalitne vyšťavím, takže keď sa uložím do postele, do pol minúty spím ako babatko Chodím spať okolo polnoci, tých 7,5-8 hodín je pre mňa ideál. Dávam si ale vždy budík, aj cez víkendy, aj keď nikam nemusím ísť, lebo inak by som asi spala pokojne aj do obeda a to nechcem, potom je človek paradoxne ešte viac rozbitý
dobre vyspata sa zobudim tak 2x rocne, moj spankovy studentsky rezim je strasne rozbity, spim 0 alebo 12 hodin, ked sa snazim tak priemerne 7 hodin, nikdy neviem rychlo zaspat, pokial cely den nevykonavam nejaku fyzicku aktivitu, nikdy nejdem spat pred polnocou
7-8hod spim kazdy den, tak mi to vyhovuje vo vsetkych smeroch ...a celkovo spim dost dobre, asi najma preto ze som psychicky v pohode a nemam ziadne velke stresy.
To, ako dlho človek spí, závisí od rôznych faktorov - vek, zdravotný stav, čo ten človek počas dňa robí... Spravidla čím je človek starší a zdravší, tým menej spánku potrebuje. 8 hodín je priemer, teda niekto spí možno o dve-tri hodiny menej, iný viac.
Kvalita spánku je už iná vec, tá závisí od mentálneho rozpoloženia človeka (či je (s)pokojný alebo ho niečo trápi, alebo je v strese atď). Taktiež závisí od toho, či je človek unavený aj fyzicky, alebo iba "psychicky", že má unavené oči a myseľ zo sedenia za počítačom, ale nemal dosť pohybu. A potom sú tu podmienky, v akých spí - teplota v miestnosti, vzduch, kvalita postele. Pri zlej kvalite spánku sa človek ani po dvanástich hodinách v posteli necíti vyspatý.
Ja potrebujem aspoň 8,5 až 9 hodín spánku a keď som chorá, tak prespím takmer pol dňa. Spať chodím náhodne medzi 21:00 a 23:00 (závisí od toho, ako unavene sa cítim a aký je môj program na ďalší deň) a väčšinou spím ako zabitá.
keď som dlhšie doma ako napr. teraz tak si väčšinou prestavím biorytmus a spávam od cca 1:30 - 2:00 do cca 10tej mám dosť energie, stačí mi jedna káva, ale viem v pohode fungovať aj pri 6-7 hodinách.. 5 a menej už fakt cítim, že by trebalo viac a skoro celý deň sa cítim zle keď som chodievala do školy/práce tak som sa nikdy nevedela prinútiť ísť spať pred polnocou a potom to vstávanie o 6 dopadlo dosť zle, v čom sa chcem polepšiť a upraviť si spánok na 22:30 - 6:20
Snazim sa aspon tych 8, idealne by to bolo tych 9, myslim, ze menej ako 8 je malo. Mam problem, ze neskoro chodim spavat, o 12-1, co sa odrazi neskor na mojom zdravi, ak nepristupim k raznej zmene. Ale inak aj ked spim menej hodin - 6-7, tak dokazem normalne fungovat pocas dna, akurat mam niekedy naruseny traviaci system potom cely den.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Je to naozaj veľmi individuálne.
Kvalita spánku je už iná vec, tá závisí od mentálneho rozpoloženia človeka (či je (s)pokojný alebo ho niečo trápi, alebo je v strese atď). Taktiež závisí od toho, či je človek unavený aj fyzicky, alebo iba "psychicky", že má unavené oči a myseľ zo sedenia za počítačom, ale nemal dosť pohybu. A potom sú tu podmienky, v akých spí - teplota v miestnosti, vzduch, kvalita postele. Pri zlej kvalite spánku sa človek ani po dvanástich hodinách v posteli necíti vyspatý.
Ja potrebujem aspoň 8,5 až 9 hodín spánku a keď som chorá, tak prespím takmer pol dňa. Spať chodím náhodne medzi 21:00 a 23:00 (závisí od toho, ako unavene sa cítim a aký je môj program na ďalší deň) a väčšinou spím ako zabitá.