Ak sa nám raz UI vyrovná a začne si uvedomovať svoju existenciu a bude chcieť žiť slobodne medzi nami (robot, android) bude cítiť strach, lásku a bude chcieť slobodu bol/a by za, aby sa medzi nami pohybovali a žili svoje život podľa seba?
Nemyslím, že by boli roboti niekedy schopný citov, jedine teda, dokázali by sa učiť z toho čo vidia u ľudí, kopírovať ich a tak...
Teda ich myšlienky, správanie, zvyky a rozhodovanie by neboli tak celkom ich, bol by to algoritmus vychádzajúci z ich doterajšieho "inputu"...
Ale uvedomovať si vlastnú existenciu mi príde niečo, čo dokáže len človek... tak isto nikdy nebude robot cítiť bolesť, veď to je záležitosťou hormónov, nervovej sústavy, načo by vôbec niekto usiloval o to aby robot cítil? To už by sa vedci hrali na novodobých doktorov Frankensteinov, alebo rovno Bohov...
Nie, nie, proste, robot čo s tebou pokecá je jedna vec, ale nejaký Skynet tu dúfam nehrozí.
Dúfam.
Ani nie. Podľa mňa by robot nebol schopný vyjadriť city, maximálne by mohol sledovať pohyby tváre a napodobňovať ich. No však nevedela by som s nimi žiť. Vadilo by mi to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Teda ich myšlienky, správanie, zvyky a rozhodovanie by neboli tak celkom ich, bol by to algoritmus vychádzajúci z ich doterajšieho "inputu"...
Ale uvedomovať si vlastnú existenciu mi príde niečo, čo dokáže len človek... tak isto nikdy nebude robot cítiť bolesť, veď to je záležitosťou hormónov, nervovej sústavy, načo by vôbec niekto usiloval o to aby robot cítil? To už by sa vedci hrali na novodobých doktorov Frankensteinov, alebo rovno Bohov...
Nie, nie, proste, robot čo s tebou pokecá je jedna vec, ale nejaký Skynet tu dúfam nehrozí.
Dúfam.