Zrejme toto fórum zakladám zbytočne, ale.. Zajtra si mám prevziať diplom z nemčiny osobne od nemeckého veľvyslanca ( nechcem sa chváliť, ale je to tak ) a ja netuším, ako to bude prebiehať. Len mi ho odovzdá a hotovo? Dúfam, že žiadnu ďakovnú reč pred
@gebrica ja som dostala diplom tiež priamo od Axela stačilo poďakovať.. preboha, veď keby som musela povedať niečo viac, ešte by odhalil moju chabú konverzačnú úroveň a podkopalo by to povesť bilingválnej elity
@4 Presne toto som chcela počuť, VĎAKA! Sakra, veď aj moju by to stiahlo po čiernu zem Už som si cvičila:,,Ó, es tut mir so leid, aber ich habe meine Stimme verloren. Ich kann dazu gar nichts sagen." Veď ja ani neviem, ako som to dokázala. Niekde musela nastať chyba. No nič. Takže len potrasie rukou a hotovo? Super ..a Alex?
@9 Toho rozhovoru sa asi všetci obávajú U nás prebehlo odovzdávanie DSD nasledovne: veľvyslanec mal najskôr akúsi prednášku a tam muselo pár študentov položiť aj nejaké otázky, čomu som sa našťastie vyhla. Potom nám pri odovzdávaní diplomov potriasol rukou a rozprával sa len s jednou mojou spolužiačkou (ale to ohľadne toho, že predtým tam recitovala nem. báseň). Neskôr sme sa presunuli k prichystanému občerstveniu, kde bola možnosť sa s ním zhovárať, ale prenechali sme ju učiteľom. A Axel Hartmann sa volá, nie?
@17 Ja budem musieŤ klásť otázky? Bože, nie! Hej, tak sa volá.. Ak odo mňa bude hocičo chcieť, tak má smolu. Ja mu ten diplom vrátim a otočím sa na podpatku
Ja som taky diplom zatial dostal len od jednej institucie pre vyucovanie talianciny v zahranici, a to prebiehalo tak, ze mi to dala, ja som povedal dakujem, usmial sa do fotaku, a hotovo Este mi povedala po taliansky ze velmi dobre, ja jej uz druhy krat "dakujem" usmial som sa, a isiel som domov aj s diplomom a cenou
@jaro1991 vždy lepšie KBŠ ako okennú alebo denaturák........
a nemyslel som, že ju piju teploši ale on stále po mne zazeral, mne sa aj tak nepáčil, ináč by som ho pretiahol aj s ochrankou a celým Poľskom.......filip
tu ti to asi ťažko niekto povie a celkovo niekto na Slovensku, neuvedomila si si že si vôbec prvý ročník, ktorý môže dostať Sprachdiplom už do rúk? veď napríklad aj u vás na škole tí čo sú vo vyššom ročníku ecce nemajú tento program.. a to určite, lebo inak by ti to už povedali v škole.. ale myslím že nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a nemyslel som, že ju piju teploši ale on stále po mne zazeral, mne sa aj tak nepáčil, ináč by som ho pretiahol aj s ochrankou a celým Poľskom.......filip