Stalo sa vam uz niekedy ze vam vyskocilo jablcko v kolene?
Ak ano, pri akej situacii..dalej by son chcela vediet co s tym robite myslim tym ci ste to riesili nejakymi operaciami alebo nieco ine?este nikdy som vacsiu bolest ako pri tomto nezazipa.stalo sa mi to uz vela krat a bolo to doslova utrpenie..uz si to nec
-----> doktor!!!! Mne sa to stalo tiez, asi 3krat,potom som sa aj tyzden nemohla na nohu postavit, jeden lekar mi hned bez vysetreni, RTG povedal,ze treba operaciu,s tym som sa vsak nezmierila,tak som sa objednala na sportovu kliniku,lekar povedal ze treba spevnit stehenne svaly,tak som chodila cvicit kludne si aj na nohu zaviaz kilo muky a dvihaj to pred telkou,to pomaha ...mne sa to uz niekolko rokov nestalo
mne sa to stalo prvý krát asi pred nejakými 4 rokmi a odvtedy sa mi to stalo už ani neviem koľko krát
asi prvé tri razy som bola aj za doktorom, len proste oni mi na to dali len octan a obviazali, zrontgenovali a nič
a na ten tretí krát mi dali nejaké lieky na posilnenie chrupavky a asi týždeň som chodila na rehabilitáciu, že mi tam elektródy prikladali
potom sa mi to stalo pár krát znova, ale už som to dlabala, v podstate si to viem dať vždy sama naspäť a už som to tam mala také ponaťahované, že ma to bolelo len vtedy, keď bolo to jabĺčko, alebo čo to je mimo, ale už v pôvodnej polohe proste nič, všetko v porádku
potom to asi na dva roky úplne prestalo
a teraz pred vianocami sa mi to stalo znova, ale to bola smrť, podstatne bolestivejšie ako naposledy
@synekdocha ani mi nevrav tiez som na toto expert s rozdielom ze naposledy mi vyskocilo tak ze mi mu museli volat sanitku..pretoze mi nesli spat do povodnej polohy..mmala som to aj hodinu vyskocene a tym mi aj krce kvolu tomu do toho kolena sli.bolo to velmi bolestive...najhorsia hodina mojho zivotA..trapi ma to pretoze nemozem vykonavat sporty ako napr tenis beh..pri sportoch mam 100% pravdebodobnost ze sa mu to stane..nehovoriac aj pri normalnych pihyboch.proste obmedzuje ma to..nemozem s ani moc otacar ny tu nohu nic...
@bress pripájam sa k babám...ja som dlhé dlhé roky aktívne športovala a dodnes sa mi stane, že mi vyskočí jabĺčko...a veru, nie je to z toho, že sedávam na zadku
@nathalicatko tak bud mas velmi pohyblive klby geneticky a to potom by si nemala robit take velmi rychle sporty alebo mozes mat slabu slachu tak ci tak. Tak ci tak nato treba presne cvicit aby si mala co najpevnejsiu slachu.
@bress taka ze sa mi to stalo prvykrat ked som nestastne posmykla ..a odvtedy sa mi to stava pretoze tym smykom sa mi tam asi nieco uvolnilo si myslim..
@synekdocha no bola som s tym u doktora uz viackrat..dal mi najpev nejaku hovadinu..neviem ako sa to vola take na obviazanie to bolo...a ptom mi dal aj tu bandaz..lenze bojim sa to nosit..lebo jak hento nezabralo tak sa bojim ze ani toto nepomozie..neviem preco amm pocit istoty iba pri tej operacii
@ajlunka moze byt pesne, ze slacha a preto treba zajist za dobrym doktorom a on posudi ci je nutna operacia aby sa to nevracalo alebo staci len spevnovat slachu, ale tak ci tak, tym ze spevnis slachu sa ten stav zlepsi. Bandaz ti pomoze ale to je len docasne riesenie.
@ajlunka ja mám zase celkom fajn pocit, keď to nosím napr. pri športe, lebo ono je to vlastne celkom pevné, takže to jabĺčko, alebo čo to vlastne je by mi nemalo kde vyskočiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
mne sa to stalo prvý krát asi pred nejakými 4 rokmi a odvtedy sa mi to stalo už ani neviem koľko krát
asi prvé tri razy som bola aj za doktorom, len proste oni mi na to dali len octan a obviazali, zrontgenovali a nič
a na ten tretí krát mi dali nejaké lieky na posilnenie chrupavky a asi týždeň som chodila na rehabilitáciu, že mi tam elektródy prikladali
potom sa mi to stalo pár krát znova, ale už som to dlabala, v podstate si to viem dať vždy sama naspäť a už som to tam mala také ponaťahované, že ma to bolelo len vtedy, keď bolo to jabĺčko, alebo čo to je mimo, ale už v pôvodnej polohe proste nič, všetko v porádku
potom to asi na dva roky úplne prestalo
a teraz pred vianocami sa mi to stalo znova, ale to bola smrť, podstatne bolestivejšie ako naposledy
ja ked som sedel stale pri pc a vobec sa nehybal tak mi vyskakovalo rameno pri hocijakom malom pohybe