Asi skôr nové, tá vôňa novej knihy... Ale zas veľa nakupujem aj v antikvariáte, takže aj staré mám rada, tá vôňa používanej knihy Milujem knihy všeobecne.
ľúbim kupovať knihy v antikvariáte. keď v nich nájdem poznámky od predchádzajúcich majiteľov, zabudnuté cestovné lístky alebo venovania či podobne. milujem to, jako voňajú, akú majú kvalitnú tlač a väzbu. napr. Dostojevského hľadám väčšinou vo vydaní z 30. rokov, to sú úplne nádherné knihy.
ale novou knihou nepohrdnem len za to, že je nová alebo čo. snažím sa sledovať aj terajších autorov, takže nebudem čakať, kým budú voňať patinou, aby som si ich kúpila
a ak mi niekto daruje knihu, tak mám najradšej, ak je to kniha, ktorá je jeho, ktorú má rád a ktorá má nejaký príbeh. a dáva mi ju preto, lebo ma má rád a chce, aby som ju mala.
takto som napr dostala Chronicles od Boba Dylana, ktorú kamarát kúpil v antikvariáte v New Yorku, kde sa potkol o Lou Reeda. pre neho samého tá knižka znamenala veľa. že ju dal mne, pre mňa znamená úplne najviac.
@obliviate ja viem, dá sa to brať aj takto
ale aj tak, či od súčasných, alebo starých autorov
lebo aj kniha zo stredoveku môže mať nové vydanie a tým byť nová z toho druhého hľadiska
a inak, neviem... z prvého hľadiska mám rada staršie veci, ale aj trebárs súčasné fínske autorky (fajn, neprečítala som toho od nich veľa, ale pomerne dosť na to, aby som mohla povedať, že ma to baví čítať). Z druhého hľadiska závisí od celkového dojmu, podľa toho, čo má krajšiu väzbu
staré ako že boli napísané už dávno. či je to nové vydanie, staršie, ebook alebo pre mňa-za mňa aj napísané na kuse toaletného papiera to je mi naozaj jedno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Máš vždy také neobyčajné témy...
A nové rozhodne a čítaním tiež, kedže môj žáner je urban fantasy a v minulosti tam toho toľko nebolo a je to fenomén skôr posledný pár rokov(20?).
ale novou knihou nepohrdnem len za to, že je nová alebo čo. snažím sa sledovať aj terajších autorov, takže nebudem čakať, kým budú voňať patinou, aby som si ich kúpila
takto som napr dostala Chronicles od Boba Dylana, ktorú kamarát kúpil v antikvariáte v New Yorku, kde sa potkol o Lou Reeda. pre neho samého tá knižka znamenala veľa. že ju dal mne, pre mňa znamená úplne najviac.
ale aj tak, či od súčasných, alebo starých autorov
lebo aj kniha zo stredoveku môže mať nové vydanie a tým byť nová z toho druhého hľadiska
a inak, neviem... z prvého hľadiska mám rada staršie veci, ale aj trebárs súčasné fínske autorky (fajn, neprečítala som toho od nich veľa, ale pomerne dosť na to, aby som mohla povedať, že ma to baví čítať). Z druhého hľadiska závisí od celkového dojmu, podľa toho, čo má krajšiu väzbu