Má podľa vás šťastie vplyv na fyzické zdravie? Je podľa vás človek ktorý má pocit, že je šťastný zdravotne na tom lepšie ako ten ktorý sa trápi, ten ktorý je nešťastný? Je podľa vás pravda, že šťastnejší ľudia sa dožívajú vyššieho veku?
Jednoznacne. Napriklad ked som este pracoval v Spore (miestami dost stresujuce) a nechala ma byvala a jedno s druhym, tak som mal boky hlavy na totalku sedive. Dnes mam mozno 10 sedivych vlasov na celej hlave.
a je to aj dokázané, stres a negatívne vplyvy viac zaťažujú organizmus a vyvolavaju zdravotné ťažkosti, človek je aj viac náchylný na obyčajné ochorenia pretože sa mu oslabuje imunitný systém
ano, psychicka priamo vplyva na zdravie tela... je to ako s autom, das mu dobry kvalitny olej a funguje skvele... nalejes donho hnus a dojebe sa... olej je vtomto pripade psychika a stroj telo
no šťastie súvisí aj so psychickou pohodou , a ked je človek nešťastný a v strese tak to rozhodne negatívne vplýva na jeho fyzické zdravie... čiže áno, šťastie má na zdravie istý vplyv...
Mala som jedno velmi zle obdobie a malo to dost velky vplyv bolievala ma hlava, bola som nervozna a podobne dokonca som aj velmi schudla, vsade mi bolo zle a podobne takze ano...
Jedna vec je keď vystresovanému človeku padajú vlasy, chýbajú vitamíny a pod. veci a iná vec je zasa ak šťastnému človeku ktorý si užíva život a nedá sa povedať že by na svoje zdravie kašľal, zistia rakovinu napríklad
Ako do istej miery to súvisí, ale ani to nie vo všetkých prípadoch
Keby fyzicky a psychicky stav cloveka neboli prepojene klinicka psychologia alebo psychosomaticke ochorenia by sme nepoznali... zamysli sa ak ma nieco trapi, vrta mi to v hlave stale na to musim mysliet, este viac v noci pred spanim ked je pokoj, budem sa dlho bezvysledne prehadzovat v posteli, nevyspim sa, budem unavena, nachylnejsia a este ma bude aj priserne boliet hlava s neustaleho premyslania... to je len priklad
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
a je to aj dokázané, stres a negatívne vplyvy viac zaťažujú organizmus a vyvolavaju zdravotné ťažkosti, človek je aj viac náchylný na obyčajné ochorenia pretože sa mu oslabuje imunitný systém
a potom aj naopak samozrejme ...
je to spolu úzko späté
a najhorsie je, ze je to zacarovany kruh. ked je clovek chory, alebo fyzicky v zlom stave, potom je nestastny a potom je v zlom stave.
áno, má... a naopak zdravie má vplyv na šťastie
Jedna vec je keď vystresovanému človeku padajú vlasy, chýbajú vitamíny a pod. veci a iná vec je zasa ak šťastnému človeku ktorý si užíva život a nedá sa povedať že by na svoje zdravie kašľal, zistia rakovinu napríklad
Ako do istej miery to súvisí, ale ani to nie vo všetkých prípadoch